| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jak naučit děti plavat

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 285  [Dalších 255 >>]
KarlítKa 106498
30.6.2017 13:51:11
Popravdě, na to taky při nejhorším dost spoléhám - přes prázdniny bude na příměstském táboře v aquaparku a tam myslím, by se to mohla naučit.
Jenže to je až v sprnu a do té doby budeme několikrát u vody, tak bych jí to ráda naučila. jde o to, že to je taky dost omezující, co si budem..
xxxxxx2 134466
30.6.2017 13:48:02
Moje děcka mají každé léto individuální lekce plavání. Co mně blokovaly, tam klidně dělají, pod vedením plavčíka/lektora. Tak třeba pomůže, když ji bude učit někdo cizí. ~d~
KarlítKa 106498
30.6.2017 13:45:44
Prosím o radu - do sedmi let kvůli opakovaně zavedeným ventilačním trubičkám se nesměla potápět a ponořovat hlavu, problém byl i při mytí vlasů.
Už druhý rok trubičky nemá, nicméně asi jsme prošvihli tu fázi, kdy se vody nebojí a teď se teda bojí fest. :( princip zná a ví, plave jen když mám ruku pod břichem ~t~~8~ ale sama ani omylem. když ruku vytáhnu, jde okamžitě pod vodu.
Nemáte někdo zkušenost, jak na to? je dost tvrdohlavá, když jí něco nejde, hned se zabejčí a nechce nic. ~8~
Ve škole bude mít plavání až od září.

Děkuji všem za rady ~s~
Binturongg 104880
24.1.2017 10:45:14
Jo a při šipce si PŘED SEBE dávají ruce pouze pokročilí, kteří už si mohou dovolit dělat kraviny. Ruce před sebou s sebou nesou toho placáka :-)
Binturongg 104880
24.1.2017 10:43:30
Šuplíku - to není moc pedagogické :-)

Whitep se to samozřejmě může naučit třeba v šedesáti, na tom nesejde. Záleží jen na tom, kdo jí to bude učit.
Jediný handicap, co má dospělý proti dítěti, je pud sebezáchovy, ale ten lze překonat v každém věku :-)
Jinak by lidi nelyžovali, neskákali padákem, nelezli po skalách, nedělali horské tůry, neplavali... kdyby to bylo podmíněno tím, že to musí ovládat od dětství :-)
Binturongg 104880
24.1.2017 10:40:19
Musí na to profesionálně:

Základ jsou vzpažené napnuté ruce za ušima (může si je i držet - spojit dlaně) - nesmí s nimi hnout po celou dobu skoku.
Musí si představit, že skáče za těma rukama a fakt s nimi nehnout.
Na odrazu tolik nesejde, nemusí být velký - klidně z toho dřepu (paradoxně je ale ze dřepu těžší neudělat placáka, než ze stoje) - ale pořád ruce napnuté a za ušima. Po odrazu napnout i nohy - musí být celý zpevněný a vrhnout se do vody za těma napnutýma rukama - těma rukama napořed.
Musí prostě vědět, že ruce jsou do vody první.

Jestliže je takhle udrží a napne nohy, je v podstatě nemožné placáka předvést :-)
jentakj 147688
23.1.2017 12:06:44
Šuplíku - dá se to zvládnout v jakémkoli věku, když se chce. Já je skáču ráda, získám tím energii při plavání a ušetřím tu svou na další metry.~;)
jentakj 147688
23.1.2017 12:05:00
Asi se bojí. Šipku jsem se naučila až na dospěláckým plavání, protože placák je mnohem nepříjemnější a horší. Viděla jsem, že děti se učí tak, že když se nebojí tzv. spadnou do vody po hlavě /což se mi nezdá bezpečný, protože už jsem viděla dítě, co si takhle rozrazilo ret - spadlo prostě blízko zdi bazénu/, tak pak přeskakují cosi. Já se musela učit takovou tu šipku, z který se plave, dlouho jsem skákala takový ty skokanský, co se skáčí z prkna nebo věže - z toho jsem ale teda neskákala~;) /Prostě taková ta šipka rovně dolů.
withep 93862
22.1.2017 23:20:40
Jasně, však já to taky už tak asi čtvrt století nezkoušela a už ani zkoušet nebudu ~:-D
TiNiWiNi 109646
22.1.2017 15:03:36
Ještě dnes si pamatuju ten krásný pocit, když jsem poprvé zahučela do vody po hlavě a plula vodou dál. Byl to úžasný pocit svobody.
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 285  [Dalších 255 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.