| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jak naučit děti plavat

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 285  [Dalších 245 >>]
Šuplík 137953
22.1.2017 11:06:45
withep, myslím, že už jsi na to moc velká, tohle je dobrý zvládnout v dětství~d~
Juillet 21450
22.1.2017 9:28:14
moje starší holka nikdy neměla moc pudu sebe záchovy,ale přesto jí šipka prostě nešla..naučila se jí pak snad během deseti minut, když jsme před ní dali nějaké, bidlo, tyčku ev. i nataženou ruku, kterou měla přeskočit..nevím proč,ale dala to okamžitě
withep 93862
22.1.2017 8:10:33
Hm. No jo ~k~. Tak proč mi to teda nejde? Asi že když padám po hlavě, dám ruce, ale nejde mi padat po hlavě schválně. Rybička ve volejbale mi taky nešla.
Šuplík 137953
21.1.2017 23:29:51
při šipce jdou do vody nejdříve ruce a pak teprve ksicht, to se nijak nevylučuje s tím co píšeš....
withep 93862
21.1.2017 23:07:30
Dávám. Přece když někam letím po hlavě, dám před sebe ruce, abych si nenatloukla ksicht. Proto nenosím ruce v kapsách, když je náledí.
Šuplík 137953
21.1.2017 23:04:05
při šipce před sebe přeci ruce dáváš~;)
withep 93862
21.1.2017 23:02:25
Podle mě, když má člověk v pořádku pud sebezáchovy, tak šipku nedá. Co je to za nápad, skákat někam po hlavě a nedat před sebe ruce? Už jsem to dávno vzdala ~k~
TiNiWiNi 109646
21.1.2017 22:33:25
Souhlas se Šuplíkem. Mám 100% úspěšnost u všech dětí, které jsem si vzala do parády.
Důležitý je pro nacvičování tvar bazénu. Musí být hluboký, ale se stojánkem/okrajem pro dospěláka u kraje. Dítě se posadí na kraj, pokrčí nohy a šlapkama se opře o stěnu. Ty stojíš vedle u něho ve vodě, dáš mu paži pod břicho a dítě musí přes paži šupnout do vody jako pytel brambor. Druhou rukou hlídáš ohnuté záda. Pokud spadne hlavou dolů několikrát po sobě, máš vyhráno. Pak už jen posouváš ruku. Až se naučí odrážet v sedě a začne mít styl, teprve pak může do dřepu.
Šuplík 137953
21.1.2017 22:00:28
dříve se to učilo nejprve ze sedu na kraji bazénu, pak teprve ze dřepu. když sedí, můžeš být vedle něj a připomínat mu (i pomáhat) aby měl hlavu schovanou "pod" pažemi a rukama směřoval k nějakému bodu na dně bazénu, blízko od kraje. odraz není na šipce to nejdůležitější, nejdříve se děti učí jakoby přepadnout se schovanou hlavou a rukama směřujícíma dopředu dolů, odraz se přidá až následně~d~
Delete 8214
21.1.2017 21:46:07
Mě sourozenci naučili šipku (v mnohem nižším věku) tak, že jsem jim stála na rukách (dlaních)...odrazili mě šikmo nahoru a já pak normálně zajela pod vodu šikmo dolů.

U staršího dítěte bych asi viděla cestu v tom, že nebude padat přímo do vody, ale bude muset nejdřív přeskočit nějakou překážku (skákat šikmo nahoru, ne padat dolů), případně se mu ukáže bod, kam se má dívat "na co skáče". Takhle nás v Sokole učili kotoul letmo, museli jsme se dívat na koš na basket na druhém konci tělocvičny a letět jakoby na něj. Teprve v poslední chvíli (když se natažené ruce dotkly žíněnky) člověk sbalil hlavu a dotočil kotoul. S trampolínou jsme takhle létali několik metrů, bez trampolíny jsem běžně zvládala vzdálenost 1,5 - 2 m.

Jo a ještě je nutné umět zpevnit tělo, udělat ze sebe prkno, aby ve chvíli, kdy jdou dolů ruce a hlava, tak nohy trčely do vzduchu, ne aby padaly současně a táhly dolů i zadek.
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 285  [Dalších 245 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.