Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Dari79 | 114243 |
10.1.2018 8:49:03
Já jsem byla těhotná v podobném věku, měla jsem podobná čísla při screeningu ve 13. týdnu, pak ten test z krve v pohodě, další vyšetření jsem odmítla normálně hned při nabídce, šla jsem na ten "velký" ultrazvuk ve 20. týdnu a tam bylo vše v pohodě.
Nikdo mě do ničeho netlačil, nikdo se na mě nijak divně nekoukal. Na ten velký ultrazvuk ve 20. týdnu chodí stejně skoro každá žena, mám pocit. Bez ohledu na to, jaká rizika vyšla z dřívějších testů. Tam se totiž zkoumá už skoro všechno, nejen riziko downa... Čili ďubej na to, jdi na velký ultrazvuk a buď v klidu. |
Jana+3 princezny | 100218 |
10.1.2018 8:36:37
Právě proto jsem ráda,ze můj doktor má jiný postup. Někteří doktoři tady posílají na amio všechny matky na 35 preventivně.
Vyšetření, o kterém jsem mluvila se sice platí, ale není to zas až takový balík a pojišťovna to proplaci zpětné. |
Buchli | 121873 |
10.1.2018 8:06:17
Jano, problém je v tom, že lidi nevědí, že v případě trisomií jako třeba DS má odběr periferní krve matky prakticky stejnou spolehlivost a je absolutně neinvazivní a neškodný. Akorát stojí peníze. My jsme vědět chtěli, riziko vyšlo poměrně vysoké, takže jsme si ten krevní test zaplatili a nelituju toho. Jen se divím, že za těch pět let se zdravotnictví neposunulo a testy neprovádějí naše laboratoře a nehradí to pojišťovny.
|
Jana+3 princezny | 100218 |
10.1.2018 8:01:03
Muj doktor nedělá triple test. Posila maminky na specializované praciviste ve Frydku-Mistku, kde je pan doktor Micanik. Tam dělají mnohem přesnější testy a sono. Stojí to asi 1500 a pojišťovna 205 to proplaci. Kdyby mě ten doktor Micanik poslal na amiocentezu, šla bych.
V žádném případě bych nešla,kvůli obyčejnému triple testu. Zkus jiné pracoviště, nebo si zkus zvolat do toho Frýdku,jestli náhodou nedělají podobné vyšetření poblíž Tvého bydliště. |
Buchli | 121873 |
10.1.2018 7:45:28
Jinak, je škoda, že pojišťovny nehradí to vyšetření z periferní krve matky. Pokládám amniocentézu vzhledem k rizikům za zastaralé vyšetření. Copak by nějaký rodič šel už s narozeným dítětem na vyšetření, před kterým by vám doktor sdělil, že je to OK, jen je tu malé riziko, asi tak jedna ku dvěma stům, že dítě po vyšetření umře? No a krom toho se může stát to a to a to, ale to nikdo nezkoumá a nehodnotí...
|
Cimbur | 64764 |
10.1.2018 6:14:14
A ty jsi měla screenig v tom prvnim trimestru, sijove projasneni a tak? Vysel dobře? Me vysel Tripple 1:5 a prvotrimestralni screening byl ok. Dítě zdravé. Na at jsem šla, asi se zbytečně, ale není to bolestivé. Chápu, ze nechceš ohrozit dítě.
|
Buchli | 121873 |
10.1.2018 5:51:59
No tak já mám osobní zkušenost, amniocentézu jsem odmítla, riziko bylo teda ještě vyšší. Ale zaplatili jsme ty testy z krve, bratru čtrnáct tisíc.
|
-Commer- | 147259 |
10.1.2018 5:25:13
Odmitla jsem 3x....jinak to rikaji vsichni, ze nezazili Porträt za svoji karieru.Tak KDE se Ty potraty v Tech statistikach berou?A i zahranicni statistiky riziko maji obdobne.Krome toho,ze se Ti Pak dite muze Po odberu narodit o dva mesice driv a mas problemy spojene s Tim...proste priroda rekla, ze vak plodovych blan Ma byt uzavreny, Tak lidstvo vymyslelo, aby do nej stouralo...krome toho Jak rekla moje kamaradku svemu gynekologovi:Pane doktore, netvarte se, ze chcete byt pediatrem meho ditete,kdyz chcete byt maximalne jeho vrahem.
|
Velšice | 92803 |
10.1.2018 4:19:37
Ne, nešla. A nic se s tebou nepotáhne, neboj.
|
Oliverka | 70017 |
10.1.2018 3:31:37
Choriovych !!!
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.