| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Kineziologie

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 453  [Dalších 313 >>]
Novoli, Naty 11/08, Sisi 05/11 115086
7.12.2011 15:05:40
Jedůfko,
o těch nočních běsech a buzení se s nevnímáním okolí jsem četla, že se právě nemá budit, nechat být pokud možno, maximálně jemně nasměrovat zpět třeba do postele a uložit. U malé to funguje jak jsem psala, dospí a pak je úplně normál.
Mmch manžel už někkolikrát nadhodil, že jestli není schizofrenní, když tak o sobě neví. Já tvrdím, že není, protože jednak se schizo projevuje až v pozdějším věku, že je na to moc brzo, a jednak mám pocit, že by projevy byly jiné.
7.12.2011 15:02:31
Mirko,
určitě za to něco dám. Znám cenu sezení a pro mě momentálně nemyslitelná částka, ale pravda je, že pokud by ty problémy trvaly nadále, tak to vážně zkusím, i za tu cenu.
Hlavně jsem chtěla znát více lidí se zkušeností s kineziologií... vidím, že většinou pomohla, jsem zvědavá, zda někdo napíše opak... tedy kdyby nepomohla nijak, tak se nedá nic dělat, ale snad to nemůže být ještě horší, nebo jo?
Třeba pokud vím, tak špatně vedená hypnoza může mít dost fatální následky...
Jedůfka / 99,00 96514
7.12.2011 14:44:34
Taky si myslím, že by kineziologie mohla pomoct. Já jsem jí kdysi zkusila na sobě, ale byla jsem v té době chudá studentka a neměla jsem peníze na další sezení.

Zaujaly mě ty noční stavy, když se dcera vzbudí v neobvyklou dobu, syn to mívá taky, občas ještě teď v 11-ti. Většinou se vzbudí s šíleným brekem, naprosto vyděšeně křičí, vytřeštěné oči, hrůza, třeba i chodí po bytě, ale vůbec o sobě neví a je velký problém ho probrat, aby nás vnímal. Potom třeba zase usne a ráno vůbec o ničem neví!

Jinak je taky dost citlivý a jak tvoje dcera mluví o bubácích, tak syn jako menší 2x doma viděl duchy, ale nebál se jich, neměl z toho žádný šok, jen nám o tom vyprávěl. Jsem si jistá, že to nebyla fantazie, určitě si nevymýšlel.
Jarka (IP adresa: 78.102.90.206)
  • 
7.12.2011 14:44:21
Dobry den,

muj syn trpi nodnimi desy a take me jiz napadlo resit je pomoci kineziologie (asi jiz posledni moznost, co jsme nevyzkousela). Muzete mi prosim popsat, jak to sezeni s 6leteho syna probiha. memu synoi je 7let.Dekuji Moc.
KoproFka 76193
7.12.2011 14:36:06
zkus to, za to nic nedáš.
Na mě kinezka funguje, na synka (6 let), jak to vypadá, také.

Byla jsem sama za sebe 2x, s ním 1x - kvůli jeho migrénám.

U něj je situace taková - od května t.r. měl migrénu 3-4x/měs. Dle neurologa je to hodně častý výskyt, při kterém se zvažuje už léčba (která ale může mít vedlejší účinky na imunitu). Konzultovala jsem s ním i návštěvu kineziologa - řekl, ať to zkusíme. Byla jsem tam s ním 19.10. do konce října měl dalších 2 ataky, ovšem za celý listopad už vůbec žádný!!! další migrénu měl minulý pátek, tedy až 2.prosince~b~!!!... V jeho životě se nic jiného, co by mohlo výskyt migrény omezit, vyjma té kineziologie, neudálo...
Takže tak...

MMch - jsem před 14-ti dny mluvila na toto téma také s kamarádkou - naše společná kamarádka (spolužačka ze SŠ), také ona shodou náhod řeší kineziologií problémy u svých dvou dětí (synek 6let, dcerka 2,5) a prý je moc spokojená.
Anicol 108690
7.12.2011 14:31:07
Mamka na ní byla te nedávno a jí pomohla. Byla teda u své známé, ale myslím, že by to pomoci mohlo. Ať je malá na tom brzo lépe~6~
Paulis 44845
7.12.2011 14:19:15
Na mne a moje dítě, sestřenici, jejího manžela nějak nefunguje~d~. Ale nezavrhuji - možná to má svůj důvod, nevím.
7.12.2011 14:10:52
Ahojte rodinkářky,
dlouho jsem na rodinu vůbec nekoukala, nějak se nedostávalo času. Ovšem s tímhle bych se chtěla podělit, znát vaše názory, případně zkušenosti.

Kamarádky dcera (7let) měla delší dobu potíže s křečemi, bolestmi břicha, někdy depresí a strachem z nových věcí, v září nastoupila do školy, a vše se zhoršilo. Jakmile měla něco ve škole, bylo jí špatně, měla teplotu...asi znáte. Člověk si řekne klasický simulant. Shodou okolností se ta holčina narodila ve stejný den, jako moje starší dcera, jen o 4 roky dříve. Co jsem si všimla, hooodně povahových rysů mají přinejmenším podobných. I takové to přecitlivělé duševno na některé vjemy, a taky dle mého trošku hlubší přemýšlení, jako by byly holky starší než v reálu. Kamarádka už po mnoha vyšetřeních nevěděla kudy kam, jak dceři pomoct a dostala od dětské doktorky tip na kinezioložku.
Odkaz na její stránky zde: http://kineziologie3.webnode.cz/

Byly u ní a jsou hlavně zvědavé na výsledek, který by se měl projevit postupem času.

Mě to zaujalo hlavně proto, že u své dcery již nějakou dobu pozoruju též zvláštní problémy. Od mala se stává až hysterickou pokud není dostatečně odpočatá, vyspaná. Když byla menší, tak navíc vše muselo u ní klapat dle hodin, neexistovala nějaká změna v režimu a zvyklostech, jinak nastal křik a jekot, a značné problémy se zklidněním. Teď je to trošku lepší, ale pokaždé je opravdu škaredě protivná, když už měla spát. To ale nevidím jako moc velký problém. Horší je její probouzení se v noci, naprosté odmítání jít spát zpět do své postele, mnohdy se zmatenými reakcemi, kdy mi přijde jako by byla "mimo". Toto se jí stává i po odpoledním spánku, když se probudí jakoby dříve než by měla. Jde zmateně přes chodbu až do kuchyně, nebo jinam, nereaguje na mě když na ni mluvím, pokud reaguje tak divně, jindy i brečí, utrhuje se na mě... pokud se mi podaří ji nějak dostat zpět do postele, tak se dospí a po opětovném probuzení je zas úplně normální a v pohodě.
Taky je další věc, že se od jisté doby bojí kamkoli jít sama, myslím místnosti u nás v domě...do koupelny, do kuchyně, i do svého pokojíku...pokud tam má pro něco jít, tak prostě nejde, že se bojí a mám jít s ní. Když se ptám čeho se bojí, není sto mi to říct. To nemluvím o rozsvěcení světel... Taky jsem už dříve byla poněkud nesvá z toho, že co začla trošku malovat, tak hned bubáky (aniž bychom jí děsili bubákama), nevím kde to vzala. A dlouho jí to vydrželo. Ani jsem pak po ní kreslení moc nechtěla, pokaždé z toho vylezl bubák. Postupně jsem se snažila jí směrovat, aspon ať tomu udělá paprsky, at je to trošku pozitivní - sluníčko.
Mohla bych tu psát ještě hlouběji do miminkovského věku, co se mi tak postupně vybavuje, že se mi zdálo být jiné, než normál, nebo teď v porovnání s mladší holčičkou (která je absolutní opak, jakoby "dítko zrozené jen z radosti a štěstí").

Proto chci poprosit, zda někdo máte s kineziologií zkušenosti, co si o tom myslíte... napadlo mě, že pokud by se Natálčiny problémky neuklidnily, že bych snad zkusila hledat pomoc takto?
Mače 39250
7.6.2011 8:28:28
Já nevím, ale starší syn nemluvil skoro vůbec ve třech a půl, pak nastoupil do školky a během měsíce se rozmluvil tak, že mu moje ségra v autě nabízela stovku za pět minut ticha a nic, nevydržel. Byly jsem i u foniatra, ten zkonstatoval, že je v pořádku, jen prostě nechce a že to přijde, přišlo...druhý syn měl v březnu 2 roky, stále nemluví, ale tentokrát to zatím neřeším, pořkám do těch tří jako minule a uvidí se....
Eiwa 62571
6.6.2011 21:59:28
V takhle nízkém věku se kineziologie dělá přes matku. Měla bys tak jít sama bez dítěte. Dítě do cca 6 let "řeší" pouze problémy matky. Já tam byla kvůli problémům s usínáním a opravdu hodně nám to pomohlo. Kamarádka zase kvůli velmi silné fixaci dcery na ni a pokrok nastal taky, i když to nebylo zlepšení o 100%.
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 453  [Dalších 313 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.