Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Lucy | 112193 |
21.2.2011 20:36:34
Díky už jen i to, že se o to můžu s někým podělit je moc fajn.
|
sojka+07+09 | 75323 |
21.2.2011 19:48:07
Lucy hlavně ti chci pogratulovat, jdeš na to správně, chceš jít k terapeutovi a problém řešit, což je super. Tak hlavně ať je ti brzy líp.
|
Pam-pela | 97353 |
21.2.2011 19:46:07
Jinak tyhle stavy vyvolává souhrn všeho možného, takže jedna metoda to asi úplně nevyřeší....chce to komplexně, jak "zdravotně", fyzicky, tak i pomoct s psychikou....
|
Pam-pela | 97353 |
21.2.2011 19:43:26
Pokud jsi z okolí Liberce anebo bys byla ochotná přijet, myslím, že bych ti mohla pomoci....kineziologii jsem také dělala, teď mám k dispozici víc věcí....napiš případně mail, pokud bys chtěla, písnu víc osobně.
|
Lucy | 112193 |
21.2.2011 17:44:40
Moc děkuji, je to ale dost informací najednou
Po přečtení začínaám mít trošku obavy, paní kinezioložku jsem si našla na internetu, takže nevím. Říkala jsem jí s jakou diagnozou k ní jdu a jestli mi bude schopna pomoct, říkala, že uvidíme...tak nevím. Z psychiatrické ambulance kam jsem docházela po měsíci, což mi přišlo dlouho, jsem se přeobjednala přímo k panu terapeutovi, který se zabývá právě uzkostma, panikou, atd. ale k němu jdu až v březnu. Já jsem do prvního záchvatu absolutně nevěděla že vůbec něco takového existuje Ani mě nenapadlo, jak je lidská psychika mocná a co všechno dokáže. A vím, že jsem na to sama, že já se stím musím poprat, ale potřebuju aspon nějakej směr nebo radu, kudy kam. Moc děkuju. |
Zuuuza | 66577 |
21.2.2011 16:56:49
Děkuju
|
sojka+07+09 | 75323 |
21.2.2011 15:57:47
ahoj Zuuzo, u AD se samozřejmě taky terapie doporučuje, nejlépe fungují dohromady s terapií, potom je super účinnost. Držím mu palce
|
Zuuuza | 66577 |
21.2.2011 15:45:31
Holky, nakoukla jsem, protože brácha bojuje s tímtéž a je momentálně na AD. Sojko, mockrát díky Přepošlu mu tvé informace.
|
sojka+07+09 | 75323 |
21.2.2011 15:14:35
Fler na to se strašně špatně jednoznačně odpovídá. KBT je jeden z psychoterapeutických směrů, existuje jich celkem hodně. KBT je ale jeden z mála přístupů, který pracuje s úzkostí ve smyslu toho jak aktuálně teď a tady zvládat ataky, jak pracovat s negativními myšlenkami, jak si strukturovat den. V podstatě hodně staví na logice a pomáhá najít lepší náhled na poruchu a její zvládání. Bývá metodou první volby, protože když už máš ataku paniky, nepotřebuješ se několik měsíců babrat ve svém dětství, ale potřebuješ návod co teď udělat.
Ale není to tzv. odkrývající terapie, nehledá příliš příčiny, nevrací se do minulosti, ale pracuje s přítomnými potížemi. S minulostí, vztahy v rodině apod. pracují směry tzv. hlubinné terapie. Tyto terapie jsou na delší dobu, mohou toho dost vyřešit a odkrýt, ale zase ti nedají pomocnou ruku když náhle vznikne panická epizoda. Někdy bývá dobrý kombinovat oba směry. Naučit se nejprve zvládnout akutní stavy a poté se věnovat jinému druhu terapie. |
Sisi Karamelka | 109001 |
21.2.2011 14:57:48
Vypadá to, že se v techto vecěch vyznáš, tak se zeptám: na zbavení se různých traumat z minujlosti, které se promítají až do současnosti, mindráků, depresí a podobných je lepší návštěva u klinickéhopsychologa nebo ta KBT? A je v tom velký rozdíl?
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.