Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Simeona+3 | 110315 |
31.3.2018 10:32:53
A ja se pridam s dotazem.Jake pouzivate barvy za studena ?
|
Simeona+3 | 110315 |
31.3.2018 10:30:46
Tak jasne, takhle to jde taky. Ale klasicke kraslice se delaji tak, jak popisuji holky.
|
sovice | 18997 |
31.3.2018 10:19:01
Používám popsaný postup, až na to, že včelí vosk rozpouštím ve staré plechovce na litinové plotně na sporáku, nejmenší plamen.
Malujeme i na vyfouknutá vajíčka, tam je akorát složitější barvení, pomocí špejlí je ponořujeme do zavařovaček s barvami. A při stírání vosku dávám vajíčka do slabounce vyhřáté trouby a pak otírám vosk plátěným hadříkem. Obvykle děláme nějaká vejce na tvrdo a jednu dvě kraslice vyfouknuté. Přeji pěknou zábavu :) |
Hanka-1978 | 115978 |
31.3.2018 10:09:25
Zdravím a chci se zeptat, jestli někdo dáváte do těsta na mazanec (klasický kynutý) místo másla sádlo? Slyšela jsem, že pak mazanec a vůbec kynuté pečivo vydrží déle vláčné, ale ve všech receptech, které jsem vygooglila, bylo uvedeno máslo. Máte to někdo vyzkoušené se sádlem?
|
Senedra | 14756 |
31.3.2018 10:06:54
My ty voskovky vždycky ještě rozpouštěly s trochou včelího vosku. Měly jsme těžký litinový kroužek, který jsme postavily na plynový sporák a ve víčkách od dětské výživy jsme voskovky rozpouštěly.
Jen tak na okraj - pokud se zdobí čistým voskem a vajíčko pak ještě barvíte, najděte si barvy, které se používají za studena. ( Osobní špatná zkušenost) |
Karkulína | 99978 |
31.3.2018 10:02:36
Teda, to je vážně tak složité? Já si pamatuju z dětství, že jsme normálně pomalovali vajíčko svíčkou nebo voskovkou (bez nějakého nahřívání), pak vajíčko obarvili a ten ornament tam byl vidět.
|
Kat | 121378 |
31.3.2018 9:25:30
Z, uplne nejlehci - ale neni to uplne klasicky voskovani - je voskovkama. Natavis nad svickou a tupkas, caras, malujes po vejci. Ve finale muzes cele vajicko nahrat a barvy se do sebe vpijou. Nebo do tuzky pichnout spendlik s kulatou hlavickou, voskovky roztavit treba do kalisku od cajovych svicek a maluje se barevne.
|
margotka78 alias shit-roller | 108560 |
31.3.2018 9:24:38
Dělali jsme s dětmi dílničky u nás v práci. Holky to měly udělané tak, že plechovku od nápoje dole vyřízly na dvou protilehlých místech ( oblouk), aby tam šla dát čajová svíčka. Nahoru do té prohlubně ve dně jsme nalámaly voskovky. Zapálili čajovou svíčku a počkali, až se vosk z nich roztaví. Do tužky měli zatlouklý špendlík ( ne s umělou hlavičkou). Docela to šlo, muselo to být teda hodně horké a hodně tím špendlíkem pošťourat po dně.
|
Kaipa | 98564 |
31.3.2018 9:23:07
Používám jen špendlíky s barevnou hlavičkou a nikdy se nic nerozprsklo. Ale mám jiný postup:vezmu zavařovací sklenici, mám ohnuté hliníkové pozice, které zavesim po obvodu sklenice a pod každou lžící zapalim čajovou svíčku, přičemž v lžících jsou voskovky. Ty se rozehreji a jedu. Vajíčka fakt umím a tento postup mám lety ověřený. Zetko, ať se povedou.
|
Lída+2 | 28136 |
31.3.2018 9:17:50
Připravit si takové udělátko, lžíci nad svíčkou, nebo mi mívali takové hlubší po nějakém laku ostříhané upravené v tom včelí vosk.
Uvařit vejce a nejlépe vlažné kreslit ty vzorky, tužka a v ní otoceny spendlik. Taťka míval 100 letou verzatilku a v ní spendlik. A pak se to nacházelo do barvy. Nechalo zaschnout. Pak opatrně nahřálo vejce nad svíčkou a sevřel se vosk. Pak je dobré si dát do dlaně trochu sádlo a všechny vajíčka přejet, vynikne barva a krásně se lesknou. Né moc, něj prostě těma mastnyma rukama je přejet. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.