Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
alexiaa | 155453 |
31.3.2018 8:49:26
Určitě někdo poradí fundovaněji, ale taky jsme takto malovali.
1. vajíčka umýt octem. 2. do neořezaného konce tužky zapíchnout špendlík (musí být celokovový, skleněná hlavička praskne a rozprskne se) 3. Někdo používá barevné voskovky, my jsme vždy krelili nejobyčejnější svíčkou 4. Špendlík přes plamen zapálené svíčky ponoříš do vosku, zachytí se tam malá kapička, tou se pak udělá čárka na vajíčko a ten postup se pořád opakuje. Chce to trochu grif, první čáry můžou být černé Voskem namalované vajíčko se ponoří do barvy... po uschnutí barvy se vajíčko přiblíží ke svíčce tak, aby se vosk roztopil a hadříkem nebo papírovým ubrouskem se vosk setře /tahle část mě vždycky bavila nejvíc Dá se dělat i vícebarevná kresba - vosk, barva, vosk, barva- pak teprve rozpustit... |
magrata1 | 95172 |
31.3.2018 8:46:11
je několik způsobů. buď maluješ na nabarvené či bílé vajíčko barevným voskem (roztoponou voskovkou) nebo neřešíš barvu vosku, roztopíš libovolnou barvu svíčky, namaluješ, pak obarvíš vajíčko a nad plamenem svíčky opatrně nahřeješ vajíčko a ten vosk hadříkem setřeš. Pak jde ještě nakreslit něco přímo voskovkou a obarvit, tam, kde je vosk, nebude barva.
|
Z+2 | 109449 |
31.3.2018 8:38:52
Dcera chce malovat na vajíčka. Já mám nějaké vzpomínky z dětství, ale jen minimální. Poraďte nám co na to potřebujeme? A jak na to, abychom si neublížili.
|
Tina+Jiřík2008 | 81121 |
31.3.2018 1:50:54
Katko, my nádivku buď cpeme do kuřete a nebo když někdy pečeme jen stehna, tak současně v troubě upečeme i nádivku, ve formě na srnčí hřbet (biskupský chlebíček), někdy si ji dáme rovnou k tomu kuřeti a někdy třeba druhý den, opečenou a s bramborem, k tomu nějaký salát, nebo třeba červenou řepu...a je další večeře
|
Vivien* | 151662 |
31.3.2018 1:35:26
Také tak.
|
Katka a 2 výrostci | 141251 |
30.3.2018 21:45:29
Přiznám se,že pro mě nádivka byla donedávna něco, co se nacpe do útrob kuřete, husy, krůty atd...že existuje jako samostatný produkt jsem asi do 45 let nevěděla. No ted to vím, nicméně zatím jsem to do praxe nedotáhla.
|
anemon | 100064 |
30.3.2018 11:08:56
Danulu - sloužím dvanáctky pátek i sobotu, a chci si v neděli nakoupit, doktoři dokonce slouží do neděle do rána
|
neznámá | 91073 |
30.3.2018 8:48:55
UZený, vývar, něco zeleného, vajíčka, rohlíky, česnek a majoránka a v našem kraji krupice a kvasnice - to je to, čím se tady odlišuje velikonoční hlavička od obyčejné nádivky.
|
wer | 81075 |
30.3.2018 6:32:15
Přesně. A svíčková, každý má rád tu svoji.
|
wer | 81075 |
30.3.2018 6:29:59
Česnek ne.
Rohlíky spařím vývarem, sůl, pepř, muškátový oříšek, koriandr, dobromysl, kopřivy,nebo špenát, petrželová nať, cibulku (spařím,nebo na ní rovnou podusím ten špenát), jemně nastrouhaný celer (cerel? já nevím která varianta je správně), vejce. Podává se jako příloha k masu. Nebo přidám na kostičky nakrájené uzené a jime tak se salátem. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.