Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 | 38107 |
28.7.2009 15:13:42
Může být, to zrno by jsi viděla z vnitřní strany víčka, zvenku bývá právě jen hrbolek,bulka. Možná než běžet k dr. můžeš zkusit poradit se v lékárně.
|
Mišyčka a Minimišyčka | 54148 |
28.7.2009 15:01:32
Bolí mě horní víčko, je oteklé už druhý den, když si na něj sáhnu bolí víc. Je tam uprostřed taková bulka, červené není. Poradíte, když to nepřestane, tak zítra zajdu k doktorce.
|
Chalazion | (IP adresa: 88.146.69.218) |
• |
12.6.2009 15:05:16
Mel jsem vlci zrno asi pet mesicu, nechtelo zmizet, nic nepomahalo. Masticky, obklady... Zkousel jsem ho i propichovat zespod vicka... Nakonec jsem zkusil homeopatika a nahrivani Soluxem cca 20 minut denne. Po mesici je ted skoro pryc. Nevim, co z toho pomohlo, jestli ta homeopatika, ale asi spis to nahrivani, nebo oboji dohromady.. (Homeopatika: Staphysagria, Pulsatilla, Sulfur, Silicea - vse v redeni 9 CH, 5 kulicek denne).
|
adriM+M+N | 55217 |
9.3.2009 22:50:37
Tak konečně můžu napsat,že vlčí zrno u nás úplně vymizelo, i kůžička se zhojila. Trvalo to ale opravdu dlouho - měsíce, skoro měsíc jsme už bez něj.
A to v době,kdy už jsem se na veškeré teplé heřmánkové a jiné zábaly vybodla,nemazala,začalo se to ztrácet. Jsem opravdu hodně ráda,že jsem na operaci tedy zbytečně nešli,malý nešel zbytečně pod narkozu a nebyl stresovaný pobytem v nemocnici. Jen vím,že samozřejmě není vyhráno a může se objevit zase kdykoliv,nicméně doufám,že NE |
Lenka +4 | 30825 |
10.12.2008 8:26:17
Můj táta na ječná zrna také trpí a "léčí" to většinou jen tak, že si vytáhne teplou lžičku z kafe, utře jí a teplou jí přiloží na to oko. Pomůže to k tomu prasknutí.
Dcera měla ječné zrno dvakrát a vždy jsme dávali do oka tu mastičku opthalmo... cosi. A do dvou dnů měla vždy pokoj od toho nejhoršího. |
Babsi+2 | 63297 |
9.12.2008 17:38:33
švagrová ze zoufalství zkoušela i sraženou vodu z okna, jak jí to radila nějaká babička z kostela.
|
vlad. | (IP adresa: 90.177.143.165) |
• |
9.12.2008 14:08:17
Doporučen je např. Maxitrol, lépe v kapkách než v masti a B-komplex. Při opakovaném výskytu návštěva očního lékaře, doporučení není nutné.
|
Insula | 28056 |
9.12.2008 13:24:35
Je to záležitost mazových žlázek, takže se asi odstraňuje. A ještě mě napadlo, že ty teplé obklady je dobré dělat z heřmánku.
|
Jitka | (IP adresa: 213.151.84.126) |
• |
9.12.2008 13:12:40
Měla jsem ječné zrno několikrát. Jednou takové, že mi z oka zbyla jen škvírka, jak to nateklo. Byla jsem u oční lékařky a ta mi řekla, že mám oko ledovat (zabalit kostku ledu do igelitu, ten do kapesníku - aby se to nepřilepilo a přiložit na oko), k tomu mi dala mast, aby se po prasknutí nedostala do oka infekce. Když jsem se jí ptala jestli se to přenáší (shodou okolností měl ječné zrno i kolega v práci), tak říkala, že ne. Musím říct, že po ledování jsem ze 3 víček (fakt to bylo veliké) měla večer jen jedno s mírným otokem.
Když se mi na stejném místě objevilo ječné zrno asi za 2 měsíce znovu a pak později ještě 1x, tak mi lékařka řekla, že ještě 1x a bude to na malou operaci, že se bude muset odstranit ta žilka (? - už si nepamatuji co přesně řekla), že je zanešená. Chválabohu od té doby nic a když cítím, že oko začíná bolet, tak leduji a stačí to. |
Insula | 28056 |
9.12.2008 12:48:25
Vím, že se říkalo, že když cítíš, že se ti začíná dělat, máš si "plivnout" do oka. Také se mi párkrát dělalo, tak jsem si do oka nanesla sliny a je pravda, že to pomohlo, nedělalo se mi. Ale jestli to bylo tím, nevím. Jinak teplé obklady, aby prasklo a také může být z nedostatku vitamínu B. Takže B-komplex nebo něco takového.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.