Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Mlada | 36824 |
9.12.2008 12:29:13
Babská rada od pratety: "Dej si na to tvarohu".
Zabal měkký tvaroh do plátýnka a na noc si to přivaž na oko. Na ječná zrna už netrpím, ale tenkrát to zabralo, do rána bylo pryč. |
Rotem | 40041 |
9.12.2008 12:22:57
Manzel ho mel pred 2tydny a uz ho nema,byl i u Doktora a stejne mu doporucil teple obklady,3krat az 4krat denne 8minut,dokud to nepraskne nebo nezmizi.
Rikal ze to pomaha na 80procent a jeste dostal masticku do oka,ale tu moc nepouzival. Po tech zabalech se mu to hodne zlepsilo az to zmizlo. A nemel dostatek vitaminuB,tak drozdova polevka a vitamin B |
NikaV | 18972 |
9.12.2008 9:47:48
Ahoj, moje děti mívají stejný problém, zabírá polykat pravidelně Pangamin - pivovarské kvasnice. Ječné zrno může být z nedostatku vitamínu B. Bohužel ale zvyšuje chuť k jídlu
|
Babyna,Patricie07,Michael10 | 63558 |
9.12.2008 9:35:52
Já jsem s tím měla problém loni - ani jsem nebyla u dr. Víčko jsem měla docela dlouho zduřelé. Dobré jsou teplé obklady, aby prasklo. Jinak jsem někde vyčetla, že se dá udělat obklad z uvařené brambory, tu rozmačkat a přidat trochu mléka. Já to zkoušela a bylo to potom lepší.
|
Lída,aMíla | 78637 |
9.12.2008 9:10:59
Dobrý den,
chci se zeptat, zda má někdo podobný problém jako já, a jak ho řeší. Trvale se mi vrací do očí ječná zrna - na spodním víčku. Mám je tak každý měsíc jedno. Je to pro mě dost bolestivé a omezující. Lékař mi vždy řekne, že se s tím nedá nic dělat, jedině mazat opthalmoseptonexem. Není nějaký babský recept nebo homeopatica jak se ječných (vlčích) zrn zbavit? Také nevím příčinu, proč se mi dělají. Říká se, že jde o přecitlivělost na prach a nebo je to dědičné. U mě platí ta dědičnost, táta je měl v mém věku (24) také. Děkuji, hezký den. |
adriM+M+N | 55217 |
12.11.2008 12:14:14
Jasně,dětem se to bez narkozy nedělá. My už tam právě máme i hnis,vypadá to jakoby to každou chvíli mělo prasknout,no uvidíme...
|
Jiřka+2 | 56442 |
12.11.2008 8:46:22
Ahoj, napíšu svojí zkušenost...
Vlčí zrno se mi udělalo zhruba ve 14-ti letech.Chodila jsem tenkrát pravidelně na oční(ne kvůli tomu), doktorka mi řekla ať nějakou dobu počkám, že se to MŮŽE vstřebat.Udělalo se mi to uprostřed horního víčka.Akorát jsem se v té době začla líčit, takže jsme to vnímala jako obrovský handicap, strašně mi to tam vadilo.Čistě z kosmetickýjo hlediska, nebolelo to, nesvědilo, nezvětšovalo, nic.Ale vidět to bylo na první pohled, bylo to poměrně velký, ne nějaká tečka, cca 1cm. Po pár týdnech/měsících(už si to nepamatuju tak detailně) jsem to chtěla nechat chirurgicky odstranit.Prý téměř bezbolestný zákrok, dělali mi to na Karláku.Nechci tu nikoho strašit,ale ta bolest byla šílená, dělali mi to bez narkozy, snad bych radši místo toho rodila.Bolela mě pak celá hlava, byla sem docela mimo, domů jsem musela jet s mámou taxíkem. Takže určitě bych trvala na narkoze! |
adriM+M+N | 55217 |
11.11.2008 22:34:27
Děkuji moc za rady, má to na horním víčku a je to už docela boulička...Asi zkusím střídat tu vodu s heřmánkem, oční taky říkala,že jde spíš o efekt tepla než přímo o heřmánek.
Snad zákrok nebude potřeba... |
Mickey16 | 40737 |
11.11.2008 21:26:10
Měl ho starší syn někdy na jaře, a o operaci se nikdo ani nezmiňoval- nedostali jsme ani mastičku, prý je to zbytečný dokud to nijak nehnisá. Nedělali jsme s tím vůbec nic a po nškolika měsících to samo zmizelo.
|
Věra. | 13885 |
11.11.2008 21:04:31
Tvoří se to ucpáním drobné žlázky ve víčku a dle typu žlázky se to dělí na ječné nebo vlčí zrno, ale to je v podstatě jedno.
Někdy do toho vejde drobná infekce, ale v podstatě nic neděláte špatně, lidé co hodně pracují na počítači mohou mít náchylnost, ale to jistě u dítka nehrozí. Vitamin B asi žádný vliv mít nebude, zkusit jej můžete, neuškodí, ale s tímto vit. to nijak nesouvisí.... |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.