| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Ječné zrno

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 149  [Dalších 9 >>]
Věra. 13885
11.11.2008 21:02:12
Cukrové kuličky dítěti nepomohu, ani na ječné zrno, ani na nic...jen zbytečně sypete peníze lhářům do tlamičky. ~Rv

Homeopatie "funguje" jen na věci co přejdou samy, jako rýmička, kašel, pokud se tedy nerozjedou. Zajímavé že ještě nevyrobili homeopatickou antikoncepci ani jiné podobné skutečné léky...to by si samozřejmě nelajsli....držet srdcaře jen na homeo a jinak na ničem jiném, bylo by brzy po něm......

a zpátky k zánětu.
Je to nepříjemné, určitě dále aplikujte teplo. Můžete i heřmánek, střídejte obklady bez heřmánku a s ním.
Snad absces sám rupne a vyčistí se, má to velké tendence prasknout samo....

kdyby se to táhlo, je možné že bude třeba pomoct chirurgicky, nicméně zatím je velká naděje že to vyjde samo....nemačkejte, dávejte dále kapičky a masti.....

ufff, je to nepříjemné, přeji aby bylo rychle lépe , tento zánět se zvykne tím teplem rychleji ohraničit a pak sám praskne......další tip mě v tuto chvíli nenapadá.
Piškot s Piškůtky 6/04+11/09 10139
11.11.2008 20:40:46
Já na ječná zrna docela trpím, už od dětství, ale nikdy mi s tím nikdo nic nedělal, vždy po nějaké době samo zmizelo. Dělají se mi většinou při stresu a únavě. Bolestivé to ani není, spíš nepříjemné, takový divný tlak. A je to na dlouho :o( protože jsěm ňoupalka, tak si to občas sama vymáčknu, nic moc, ale úleva je rychlá.
Berush 5363
11.11.2008 20:02:25
Ahoj, dcera měla postupně na každém víčku /horním i dolním/ ječné-vlčí zrno. Je to vlastně zánět žlázky, ječné zrno je když je to na dolním víčku, vlčí když na horním. Kdybych sem hodila fotky z té doby řeknete si - týrané dítě. Naštěstí malou to nebolelo, jen to vypadalo opravdu ošklivě. Naše MUDR je fajn, řekla, že pokud to není bolestivé je zbytečné stresovat dítě zákrokem a pobytem v nemocnici /s malou jsem už v nemocnici byla v cca 9 měsících a vím, jaký negativní vliv to na ni mělo/ a posilovali jsme tělo vyššími dávkami B vitamínu a přírodními produkty. Ophtalmo framykoin na to nezabírá. Odhojení trvá dlouho, měsíce, a může na víčku zůstat malá jizvička.
Jaana2 62013
11.11.2008 19:55:13
Většinou ječné zrno "praskne" samo od sebe, ale když se stane, že vnitřek zatuhne pod kůží, tak se opravdu odstraňuje chirurgicky, na očním. Mě se udělalo 2 x , byla jsem byla na odstranění. Není to tak hrozné, dospělým se to dělá normálně jen při umrtvení okolí oka, dětem se to dělá pod narkozou proto, aby neškubly hlavou, je to velice rychlé a tudíž narkoza jen na kratičko, po zákroku nic nebolí.
Dr. mi řekl, že ječné zrno se rádo dělá při nedostatku vit. B
Betulina (IP adresa: r31090.76827)
  • 
11.11.2008 19:44:09
Synek měl stejnou bouličku na kraji očka skoro 4 měsíce a taky jsme se to snažili léčit vším možným. Pak jsme se dostali v srpnu až do Motola, kde nás objednali na zákrok, že mu to pod narkózou vyříznou. Objednali nás ale až na první možný termín na listopad a teď jsem strašně ráda, že to bylo až za tak dlouho. V pátek bychom tam měli nastoupit na příjem, ale boulička se nakonec po půlroce v říjnu sama vstřebala! Tedy přesněji se to nějak začalo měnit až se udělala bílá špička a nakonec to samo vylezlo. Synek si na to nenechal sáhnout..

Přeju hodně štěstí
adriM+M+N 55217
11.11.2008 19:03:11
Syn má už delší dobu problémy na očku - nejdříve to měl nějakou dobu červené, pak se mu vytvořilo nejspíš ječné zrno, vypadalo to,že to bude už lepší,že se vstřebá a hned na to se mu vytvořila docela větší boulička. Po celou dobu dávám heřmánkové teplé obklady (ale jen 2x denně, když usne) + mažu opthalmo-framykoinem a pak jsme dostali na výměnu Kanamycim oční mast a nic nezabírá, naopak už to je dost velké,jakoby to mělo brzy prasknout.Prý je to vlčí zrno - já to slyším poprvé..
Oční říkala,že máme vyčkat i déle než měsíc, jinak budem muset pod narkózu to odstranit,ale že se to může vytvořit hned znovu. Tohle mi taky řekla jiná maminka, na tom zákroku byli, prý hrozný zážitek,syn má od té doby trauma z doktorů i lidí celkově a nepomohlo jim to. Zítra máme jít k homeopatovi,ale přiznám se,že tomu nějak vyloženě nevěřím jaké jsou účinky u těch léků - kuliček...
Proto bych se ráda zeptala,je-li tady ještě nějaká maminka,která s tím má zkušenost, jaký má názor na tu operaci anebo má-li nějakou jinou radu co s tím.
Nevím ani z čeho se to tvoří, myslím,že ho to nebolí,nic neříká,netře si to... Mockrát děkuji za vaše názory
xxx
  • 
25.11.2006 19:01:34
Zdravím.
Mám za sebou již druhou operaci chalazea (vlčí zrno). Pokaždé mi ji prováděli při lokálním umrtvení, což sice trochu bolelo, ale pak už jsem necítil nic.
Pokud je již vlčí zrno opouzdřené, tzn. nemá tendenci mizet, je zbytečné cokoliv do oka mazat, asi je tím ještě víc zatěžujete. Zda je perace nutná, toť otázka. Četl jsem, že neoperovaný chalazion může tlačit na oko a tím poškozovat rohovku, nehledě na to, jak oko vypadá...
Když v sobě člověk odbourá strach, není operace nic hrozného, trvá asi 15 minut. Nic jsem při ní neviděl a po ní jsem měl oko asi 14 dní nateklé, ale pak už klídek.
Mohu ještě doporučit prevenci vzniku: zvýšený přísun vitamínu B (Pangamin nebo něco jiného po dohodě s lékařem) a pravidelné omývání víček roztokem vody a dětského šampónu (nepálí), 1:10.
Anouk 20112
7.11.2006 14:55:01
Ahoj lidičky,
klukovi se cca před 3 týdny na vnitřní straně víčka udělalo tzv. vlčí zrno (zánět mazové žlázky dále od kraje víčka, než jak tomu bývá u ječného zrna) a nechce dozrát a ani se vstřebat. Mazali jsme MAXITROL a teď mu to hodlají v celkové narkóze vyříznout. A tak hledám informace co bychom ještě mohli zkusit, aby nás ta plánovaná operace v celkové narkóze minula. Nemáte s tím prosím někdo zkušenosti? Co riskujeme pokud budeme zákrok odkládat a doufat, že se to časem vstřebá?
Moc děkuji za jakýkoliv podnět!!!
Kája
  • 
18.3.2006 15:29:03
To znám, ale hrozně vypadala i po operaci. Měla pěkný monokl. Anči to prasklo a vyteklo přes noc. Na urychlení když tak pomáhá teplo...
Akina & Áda a Ella 23390
17.3.2006 18:19:22
Ahoj Kájo

Myslím,že to jsou vlčí zrna podle toho jak se to projevuje.Po třech mastičkách od oční jsem taky rezignovala a zvolila homeo léčbu.Momentálně jsme na tom tak,že se utvořily na horním víčku dva váčky plné hnisu.No zasahovat jí do toho nebudu.Snad to praskne co nejdřív ať se jí už konečně uleví.Ale vypadá to teda hrozivě.
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 149  [Dalších 9 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.