Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Kája |
• |
14.3.2006 16:56:21
Vlčí zrno je zanícená žlázka u oka (teď už nevím která) a ječné zrno je zanícený váček, z kterého roste řasa. Ječné zrno bolí a vlčí ne.
S vlčím mám bohaté zkušenosti. Moje dcera měla prvně vlčí zrno ve dvou letech. Dostávala různé mastičky a pak stejně musela na vyříznutí. Další léto se to celé opakovalo a minulé taky. Až na to, že loni jsem už nešla k oční doktorce, ale obvolala jsem kamarádky zabývající se různými alternativami a zavolala naší pediatričku-homeopatku a řešila jsem to jinak. Zrno časem prasklo, udělal se stroupek, který tam měla asi měsíc, ale teď už není nic poznat. Tak uvidím, jak bude vypadat letošní léto. |
Akina & Áda a Ella | 23390 |
6.3.2006 20:25:12
Ahoj
Tak hlásím,že zatím nám nepomáhá vůbec nic.Nemá někdo zkušenost z homeopatikama?Musím vyzkoušet všechno-nedá se nic dělat. |
Insula | 28056 |
3.3.2006 9:35:10
Ahoj, ječné zrno může být způsobeno sníženou imunitou nebo nedostatkem vitamínů (také špatnou hygienou, když si dítě sáhne do oka špinavou rukou, což v tomto případě asi není). Dají se použít bylinky (odvar z měsíčku - pít), bohužel u tak malého dítěte asi ne. Ale doporučuji obklady z heřmánku (studené) každé dvě, tři hodiny. Pozor každý obklad použít jen jednou. Ostatní rady by byly spíš pro starší děti a dospělé (homeopatie, vitamíny, a doporučení stravy). Jinak se používá antibiotiková mast, ale to musí doktor.
S tím plivnutím to taky znám (u sebe). Neznamená to rovnou plivnout do oka, stačí vetřít čistou rukou slinu do oka. Nevím, jestli to pomůže, u mě zabírá. |
2.3.2006 15:49:39
Ahoj Eli
to plivnutí do oka už jsem někde slyšela.Ještě jsem to ale nezkoušela-no nejspíš vyzkouším i tohle.Kdyby mi někdo před měsícem řekl,že budu plivat dítěti do oka tak mu poklepu na čelo a vysměju se. Byly jsme na té imunologii a samozřejmě zase nic nevím.To jsem tam nemusela chodit abych se dozvěděla,že to chce čas.To vím taky. |
machovka | 6182 |
2.3.2006 13:48:03
Na záněty v očíčku zabíralo stříknutí mateřského mléka(zabíralo to i na lehké rýmy), jestli by to zabralo i na zno nevím :-(.
|
Ela a dvě děti |
• |
2.3.2006 13:35:30
S ječným zrnem se u našeho nyní šestiletého syna potýkáme od ranného dětství. Když mu byly dva roky, zašlo to tak daleko, že po několika bezvýsledných návštěvách na očním a po vyzkoušení všech mastiček, mu ječné zrno zatvrdlo a museli mu ho jehlou propíchnout, což bylo velmi bolestivé. Pak mi někdo doporučil radu, která se vám může zdát absurdní, ale nám stoprocentně zabírá (naposledy minulý týden). Rada zní - plivnou dítěti do oka, popř. silně zblízka fouknout. Ale musím podotknout, že to plivnutí u nás zabírá spolehlivěa ječné zrno se postupně zmenšuje, až zmizí úplně. Nevím, zda tím některé maminky nebudou pobouřeny, ale já sama jsem ráda, že tuto snadnou pomoc znám a ulehčím synovi od zbytečné bolesti, která jinak zákonitě končí v lékařské ordinaci. Dále je vhodné podávat syrové kvasnice, ale tento postup bych raději u dětí napoužívala, je vhodný spíše pro dospělé (doporučení primářky očního oddělení).
|
2.3.2006 8:41:15
Ahoj Kyti
Tak právě toho se bojím-že se to bude pořád vracet.Nemám žádnou zkušenost jak tomu předejít nebo aspoň trochu ovlivnit.A už vůbec nevím co s tím mám dělat.Ale jak to tu tak pročítám zjišťuji,že se s tím moc dělat nedá.Dnes jsem objednaná na imunologii tak jsem zvědavá.Navíc nám odložili očkování -to je pořád něco. Můžu s ní chodit vůbec ven do té zimy když má to zrno?Vlastně dvě zrna? |
Kyti a 3 poupátka | 7943 |
2.3.2006 6:52:31
Ahoj Aki, taky mám s ječnými zrny zkušenost, bohužel dost negativní :-( my s nimi bojujeme asi od 1,5 roka, teď budou malé 3. prostě se nám najednou začaly dělat... na jednom, na druhém oku, nahoře, dole... už to ani nepočítám, ale měli jsme jej nejmíň 12x. na očním jsme dostávali mastičky, 2x jsme podstoupili i chir. výkon, když už jsem byla zoufalá a doufala, že to pomůže... nepomohlo, jen malé zůstala na jednom horním víčku jizvička... :-(((((( . Prý asi oslabená imunita, tak jsem malou začala dopovat vitamíny (Multisanostol) a Ecinaceou na posílení imunity... lehce se to zmírnilo, a frekvence není tak častá (nepřetržitá) teď jsme tak 14 dní bez zrna a pak se zase udělaá.... nutno podotknout, že když jsme přes létoy byli na chalupě, neměla jej a po návratu do města se jí udělalo druhý den :-( Taky zkouším oplachovat bylinkami, vždy večer při koupání. střídám řepík a heřmánek, ale abych se přiznala, tak vše je bez výraznějšího efektu. ždy se nám zrno udělalo znova..... :-(
|
1.3.2006 23:55:43
Prosím potřebuji poradit.Mám tříměsíční holčičku a udělaly se jí na jednom očičku dvě ječná zrna.Má to teda dost nateklé a červené.Už s tím bojujem měsíc a nic.Oční Dr. nám dala už druhou mast,ale výsledek žádný.A chirurgické odstranění odmítám.Už si s tím fakt nevím rady a jsem z toho dost nešťastná.Děkuji za jakoukoliv radu.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.