Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Markéta a 5 lumpíků | 6320 |
9.12.2011 9:25:21
Máme teď s ječným zrnem na horním víčku (hned nad řasami) čerstvou zkušenost. Dceři (skoro 9 let) se udělalo zrno před pár měsíci. Nejdřív malý červený flíček, jak píšeš Ty. Myslela jsem, že to je štípnutí od komára, takže jsem tomu nevěnovala pozornost (bylo to koncem prázdnin). Po asi týdnu jsem si všimla, že to tam zas (ještě) má, ale tvrdila že to nebolí, tak jsem to neřešila. Dny ubíhaly a "pupínek" se zvětšoval, takže jsem vyhledala na netu, že by to mohlo být ječné zrno. Pak během asi týdne se to dost nalilo a zdálo se, že je to plné hnisu. Na netu jsem se dočetla, že by to mělo během pár dnů prasknout samo a vyčistit se. Jenže týden uběhl a stále nic, dcera tvrdila, že jí to sice nebolí, ale "vadí". Tak jsem s ní zašla na oční, tam jí to propíchli jehličkou a doporučili nahřívat suchým nahřátým kapesníkem a snažit se hnis vymačkávat několikrát denně. Přiznávám, že jsem to moc nedodržovala, zdálo se, že se to čistí samo, po čase (cca 14 dní), to skoro splasklo. Stejně ale stále byla na víčku patrná malinká boulička a potom asi po 3 týdnech se ráno dcera vzbudila a bylo vidět, že hnis zase odtýká. Během asi týdne se to dočistilo a asi od druhé poloviny listopadu to má konečně zase OK.
Takže se myslím - pokud to synovi nevadí, nebolí apod., nechala bych to, pokud by se to víc nalilo, tak na to oční. Jak ale píšu výše, u nás i s očním to trvalo skoro 3 měsíce, než se to dočistilo . Ale náš případ asi není obvyklý , nevím.. nicméně, přežili jsme to nakonec bez úhony |
Karkulína | 99978 |
9.12.2011 7:35:20
Pětiletý syn měl včera na horním víčku malý červený flíček. Tvrdil, že to nebolí, večer říkal, že malinko jo, když mrká. Ráno to bylo stejné, ale zase říkal, že nebolí (možná kecal, těšil se do školky). Jak má ječné zrno vypadat, jsem si přečetla na netu i tady starší diskuze, ale zajímalo by mě, jak to má rychlý průběh. Tedy, kdyby to ječné zrno bylo, poznala bych to už dnes? Jak se to vyvíjí? Nemá tam žádný otok ani vřídek (zatím). Ale je pátek, malý ve školce, dr. ordinuje do 11,30. Jet s ním odpoledne na pohotovost? Nejsem žádná hysterická matka, která s každým flíčkem běží k doktorce, ale zase nechci něco zanedbat. Děkuju za vaše rady.
|
J | (IP adresa: 81.200.55.133) |
• |
7.11.2011 14:22:53
Myslím, že je něco špatně - z hlediska medicínské péče: Na bacily klacek a vymlátit je antibiotiky... jenže ony přestávají fungovat, že? Navíc, že se léky lehce přiotrávíte a proto méně cítíte bolest - to je v klidu... Další alternativa řezat...
Přírodní prostředky dokáží dodat láskyplné pečující informace tělu, ty nastartují imunitu a tak podpoří hojení. Mně funguje přírodní mast Lalium od EONÉ, do 2 dnů. |
Janaxxx | (IP adresa: 62.112.37.237) |
• |
12.10.2011 11:29:01
Dobrý den,
jak jste dopadli s tím ječným zrnem. Mám syna 15 měsíců. Má už asi 6. ječné zrno v řadě, vždy mu ho propíchneme a za týden se udělá nové. Byli jsme několikrát u doktora a dával jen antibiotickou mast, co nepomáhá. Synovi to skáče z jednoho oka na druhé už asi 4 měsíce. Porád má oko napuchlé a když už vidíme, že tam je pod tím dozrálý bílý váček tak mu ho propíchneme, protože oční se k ničemu neměl. Po propíchnutí mu do druhého dne zmizí opuchnuntí a zůstane zarudlá jizva. Teď nás chtějí poslat na vyříznutí v narkóze. Toho se bojím, hlavně toho, že se mu to bude stejně dělat znovu a zbytečně půjde do narkózy. Nemáte nějakou radu, jak se toho zbavit? |
lilaliza | 89718 |
13.5.2011 13:12:51
Holky,děkuju za rady
|
Mortadela | 52731 |
13.5.2011 11:21:09
To mívám. Kápnu ophtalmo septonex, klidně třeba i 3x denně a druhý den mám pokoj. A ten den si nemaluju oči, abych to nedráždila. Je to nepříjemné, při každém mrknutí to bolí a o to víc mě to nutí mrkat. Ale přejde to...
|
Adámkovci | 91246 |
13.5.2011 11:04:03
Nahřát a přikládat teplý kapesník.
|
Diva.Bara | 37553 |
13.5.2011 10:22:36
No být by to mohlo. Mně občas nateče víčko z alergie, splaskne to samo, a taky se mi už udělal na víčku beďar, vypadalo to jako zrno.
|
lilaliza | 89718 |
13.5.2011 9:55:34
Ahoj, dneska ráno jsem se probudila,horní víčko oteklé,ale celkem dost,a dost to i bolí,hlavně při mrkání.Je to nepříjemné.Pod řasama u kořínků se mi udělala bílá tečka,tak nevím je to ječené zrno nebo ne?Myslela jsem si,že u ječného zrna je ten pupínek červený,já ho mám malinkatý a bílý.Jdu do lékárny,ale stejně,máte s tím někdo zkušenost?Nechci to dramatizovat,jen mě vadí,jak je to oteklé,že skoro nevidím a i ta bolest nic moc.Co vám pomohlo?A myslíte,že je to to ječné zrno?
|
Slunce+3 | 104482 |
14.9.2010 20:15:53
Ahojky,mamka nám na to vždycky přikládala kapesník namočený v teplém mléce a několikrát denně a vždycky to zabralo,teda pokud je to ječné zrno
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.