Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
| jentakj | 147688 |
|
21.2.2018 23:36:04
Rišulko - pryskyřičné zuby mi dělá po dobu, co mám třeba kořen zubu v léčení - je to taková nouzovka, s tím bych rozhodně natrvalo chodit nechtěla.
Je to blbý, ale na zubaře se prostě bude muset šetřit průběžně. Někdo má štěstí na kvalitu zubů a někdo ne - je to jako se vším ostatním. |
| jentakj | 147688 |
|
21.2.2018 23:15:16
Kreditko - tak asi před dvěmi lety byla časová dostupnost u zubaře35 minut - veřejnou dopravou. Což ta vzdálenost 50 km nesplňuje. Problém je akorát, že pojišťovna je povinna zubaře najít v tom dosahu 35 minut /doufám, že to nezměnili/, ale zas si nevybereš, co to je za týpka. Třeba u nás jsou hodně cizinci a není výjimkou, že neumí česky a tlumočí sestra. Takže když jsem viděla pořad o tom, jak jsou těžké pro cizince zkoušky z češtiny, protože když jimi neprojdou, nemohou u nás pracovat jako lékaři, tak jsem se musela za břicho popadat. Že se nestyděj, takhle kecat.
|
| kreditka | 85904 |
|
|
21.2.2018 23:09:20
Asi takto nežiji v nějaké odlehlé lokalitě nicméně za poslední rok tu jedna zubařka zemřela a další 2 odešly do penze...pacienti jsou bez zubařů nejblíže berou v krajském městě 50 km daleko a i tam začíná být problém... Mamka už je bez zubaře 2 roky...pojišťovna odkazuje do krajského města.... Chápu že máš problém s penězi ale než tuto zubařku odvrhneš sežeň si nejdříve jinou abys potom vůbec nějakou péči měla... U nás už není na výběr žádný zubař.....
|
| rišulka | 117642 |
|
|
21.2.2018 23:08:19
Pojišťovny jsou probrané - jo, Cimbur a jo je to drsné, ale já to chápu tak, že je to špatně hlavně systémově, přesně jak píšeš ty, netýká se jen zubů..
|
| jentakj | 147688 |
|
21.2.2018 22:53:13
Já osobně bych byla pro plnou úhradu u zubaře s tím, že s dokladem o ošetření si dojdu na pojišťovnu a tam mi vyplatí nějakou jimi stanovenou částku dle úkonů - a basta. Ne celý, ale část. Mám zubaře bez smlouvy na pojišťovnu a pojišťovna mi nezaplatí ani to prd, co platí smluvnímu - zkouším to pravidelně. Prej si mám najít zubaře na pojišťovnu. Na to jim se.u a dala jsem jim to doslova i písemně. Pojišťovna mě prostě odírá.
Na druhou stranu jsem tchýni opět sháněla zubaře, neboť ten její odešel bez náhrady do důchodu. Už jednou jsem jsem je žádala o to, aby jí našli zubaře - našli a teď znovu. Oni jsou nepoučitelní. Opět mi napsali, že se má starat. Takže jsem jim připomněla, že vzhledem k tomu, že oni diktují, jakýho zubaře si má najít, ať se tedy postarají, není můj problém, že zubaři nejsou - je to jejich problém. Tak mi napsali seznam zubařů 60 km daleko. Připomněla jsem jim časovou dostupnost a opět vyžadovala jméno zubaře. Tak teď zas čekám a běda, jak se do 30ti dnů neozvou. Už jich mám plný zuby. |
| Mariana +2 | 135342 |
|
|
21.2.2018 22:39:28
"Pojišťovny jsou probrané. Ty se prober."
Cimbur drsný, ale je to tak, i když spíš k pláči.Pojišťovny to samozřejmě vědí, ale zcela záměrně ten trh regulují tak aby co nejmíň platily. U zubařů je to vidět snad i nejvíc, jejich nedostatek, situace je tristní v celé republice, ale jsou i jiné obory kde se člověk dostane už skoro jen po známosti. Noví lékaři však smlouvy nedostanou, mají možnost leda odkoupit za těžký prachy praxi někoho kdo jde do důchodu, takže ten stav je zakonzervovaný, a bude spíš hůř. u nás je taky problém se u zubaře někam přehlásit. Stávající zubařka je důchodového věku, takže se snažím dostat výhledově někam jinam a šance jsou špatné. Aby mně někdo vzal i s dětmi, a byl aspoň trochu solidní zubař s přívětivým přístupem k dětem, se mi zatím nedaří najít. A to teda kolik bych platila už ani neřeším, jen aby mně vůbec někdo přijatelný vzal. |
| Bouřka | 7675 |
|
|
21.2.2018 22:31:58
Dočasně je tuším stop stav, kvůli mateřský. Ale před tím brali. A nezaznamenala jsem, že by si lidi stěžovali. On je tu zubař v řadě větších obcích.
|
| Cimbur | 64764 |
|
|
21.2.2018 22:17:29
Pojišťovny jsou probrané. Ty se prober. Jim nezáleží na tvém chrupu. Chovají se tak, že jako zdravotníci máme pocit, že cílem je rychlé úmrtí nemocných a nemohoucích. Balík peněz je omezený, je problém financovat i onkologickou léčbu, zavírají se cela oddělení nemocnic.
Zuby budou vždycky drahá záležitost. Spoluúčast se bude zvyšovat. |
| Bouřka | 7675 |
|
|
21.2.2018 22:13:43
rišulko, a nechceš zkusit venkovské zubaře? Oni nemusí být špatní. Naše rozhodně není vybavená špatně a platíme rozhodně méně, než se tady běžně uvádí. Nejsou tu drahé nájmy jako ve městech, tak nemá takové náklady, lidi spíš chudší, takže nemůže napálit ceny extra vysoko.
|
| rišulka | 117642 |
|
|
21.2.2018 22:04:17
Ó jaký zázrak! Našla jsem novou zubařku. Po první návštěvě už tam jít nechci. Chvilku jsem nevěděla, kde jsem.. jako bych si přišla do krámu koupit pět rohlíků..
Jen peníze, peníze, peníze! Nedávno jste si tu psaly o platbách u zubaře a většina z vás právě o tom, že neplatí nic (za zákroky, korunky ano). V Ostravě takoví zubaři už asi vymřeli.. Dva roky jsem hledala tu naši, byla skvělá, citlivá, vše vysvětlila do jednotlivých bodů a podle nich pak postupovala. Finančně - nabídla i drahé, ale upřímně informovala o tom, že ani toto není definitivní, k tomu následovala nabídka kompromisu a nakonec mi dokonce volala, že si zjistila, jak to lze udělat na pojišťovnu (pryskyřičné korunky na až šest zubů v každé čelisti hradí pojišťovna co dva roky - kdybyste postřebovaly vědět). Jenže tato zubařka se stěhuje a náhradu za sebe nemá, tak zase někoho hledám. Krom toho, že je problém, aby nás s Riškou vzali oba, jsou problémem ty peníze - pro mě. Samozřejmě jde se domluvit na splátkách atd., ale nabídka pouze jediné varianty, obchodní přístup, mi prostě vadí a neumím skousnout, že jdu přece k doktorovi a ne do obchodu. Vzhledem k paradentoze o zuby pečuji až manicky. Je to genetické, mamka nemá zuby od třiceti (nikdy neplatila), otec min. rok (dva důchody padly - na "klapáky", co jsou na pojišťovnu, to nechápem). Každý večer používám kartáček, mezizubní kartáček, jednosvazkový kartáček s gelem, celé to sežere dobrých 40 minut. Jak mám najít zubaře, který bude slušný, vybavený, empatický a hlavně ne tak drahý? Problém je - pojišťovna hradí vstupní prohlídku jednou za tři měsíce (no nic, stejně jsou šílené objednací lhůty) - město plné dentálních klinik, ale nikdo nebere - přes telefon nic neřeknou, je potřeba vidět a domluvit se na místě - ceníky jsou jen obecné, cena OD - přístup novodobých zubařů = všechno staré pryč (černé plomby), nahradit novým, bílou plombou za litr a víc. Vy, co jste posledně psaly, buďte rády! Ono to asi nevyznívá, ale já to myslím hlavně zeširoka - to budeme národ černozubých a bezzubých, není jak pošoupnout pojišˇovny, aby se probraly do našeho století, kolik lidí na to má a kolik nemá? |
Lidový rok - DubenPraha 4
Ukliďme svět, ukliďme Česko - jaro 2018Praha 4
Malí fotografové: Tajemný portrétOlomouc
Haló JácíčkuKladno
Konstelace - seminářPraha 8 Další akce nalezte zde
Velikonoční kynutý koláč ala volské oko
Perníkový beránek Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.