| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Zubaři a zubní kliniky

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 3190  [Dalších 3120 >>]
Z+2 109449
22.2.2018 7:09:36
Kolik z plomb děláš hodinu? 1 z 50? A ani tomu nevěřím.
Z+2 109449
22.2.2018 7:07:43
Tohle není chyba pojiš´toven, ale vás doktorů. Nejde vám primárně o pacienty, ale vlastní výplatu, pak teprve o pacienty. Kdyby to tak nebylo, nikdy by k podobné situaci nemohlo dojít.
Lassiesevrací 134328
22.2.2018 7:00:08
Lucko, mně to nepiš, moje poslední práce byla na zubním.
Fakt jsem koukala, jaká může být piplačka zuby opravit a hlavně ceny těch materiálů jsou vysoké.
Danulu 23974
22.2.2018 6:39:43
My mame zubaru az moc,to minted vykladal zubar v duchodu. Nemci si mysleli ze je tu.zlaty dul ,otevreli si praxe a jsou radi kdyz maji.4 lidi
Danulu 23974
22.2.2018 6:38:35
Risulko vitej v realite. Bohuzel, slysela a jsem o ruznych Svycaru ,kteri nebyli u zubare desitky let nebot si to nemohly dovolit. U zubare si platis u nas skoro vse sama,a v Ostrave je te ze zubari hruza, zhanela jsem pro mamku,ted mi tady na rodine dala typ Lucka,ale sice neni.levny ale mozna je lidsky a da se na splatku
LucKa66 95515
22.2.2018 6:32:00
Tady jsou úhrady pojišťovny zubařům.

https://webevzp.blob.core.windows.net/media/Default/dokumenty/vyse_uhrad_stomatologie_2018.pdf

Pokud ti pojišťovna zaplatí za plombu cca 300 korun a ty tu plombu děláš hodinu, tak s úhradou pojišťovny nemůžeš fungovat.
Bílá plomba fakt trvá i hodinu. Lepí se to po vrstvách a každá vrstva se vytvrzuje světlem.

Musíš platit sestru, energie, popř. nájem, půjčky za vybavení....
Cimbur 64764
22.2.2018 6:20:19
Taky nejsou lidi. A rozjet vlastní praxi požaduje investici v řádu milionů. Vzdělávání je náročné, čím dál složitější časově i administrativně, na dojíždění, na čas strávený někde v Praze nebo krajském městě. Ale i tak to z větší části vázne na pojišťovnách.
Kat 121378
22.2.2018 6:14:52
Cimbur, jakoze chybi zubari, ale pojistovny jine nenasmlouvaji, protoze nemaji penize? A nemaji, nebo "nemaji"? Hlavne teda me desi absence praktickych lekaru....
Lassiesevrací 134328
22.2.2018 6:12:59
Je důležité taky napsat, že vybavit zubní ordinaci je finančně hodně náročné, materiály drahé a navíc zubař musí zaplatit sestru. Při náhradách se platí laborantovi. Takže s cenami sice nějak hýbat lze, ale pořád to něco stojí.
magrata1 95172
22.2.2018 5:51:05
Já mám štěstí, že mamka hlídá děti mojí zubařky, která je paradontoložka. Nevím, jestli by naši familii (5 lidí) jinak vzala, má dost plno. Zubní hygiena, která mě před stanovením diagnózy stála 2000 ročně, mě stojí 350 Kč za rok, chodím tam minimálně 2x ročně. Při paradontóze hradí pojišťovna ultrazvukové čištění zubního kamene a nevím, co všechno mi tam dělají. Platí se jen to hygienické vyšetření. U zubařky vždy dostanu na výběr materiál a cenu. Naštěstí jsem nejmíň 10 let neměla kaz, jen jsem si jednou ulomila kus stoličky. Děcka měly na mléčných zubech každá jednu plombu, jinak snad budou ty malé následovat nejstarší, která nemá v 17 letech ani jednu plombu. Já jsem teda ochotná platit jim i ozonoterapii a různé drahé metody, pokud se předejde plombování, ale zatím naštěstí nebylo třeba. Sama se děsím ztráty chrupu, ale snad s touto péčí nepřijde moc brzo.
A kdyby ti nějaký chytrolín chtěl tvrdit, že si za paradontózu můžeš sama (zanedbaná hygiena), je to tupoun a nic si z něj nedělej. Moje zubařka pokaždé komentuje, že mám přesně stejný nález jako můj otec, akorát v nižším stupni, ale přesně stejné zuby mám problematické a bezproblémové. Pak je u paradontózy výrazným faktorem stres. kámoška vlivem stresu přišla během 3 měsíců o všechny zuby ve 37 letech. A ty ten stres máš.
Držím palce, abys někoho s rozumnými cenami našla.
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 3190  [Dalších 3120 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.