Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Ina | (IP adresa: 94.112.188.138) |
• |
22.11.2012 20:19:43
Štěpánko, věř, že pravdu mám .
|
Žubka | 15263 |
22.11.2012 20:02:50
Štěpánko, můj chlap chytl salmonelu z pizzy, když já jsem byla cca ve 34. týdnu těhotenství. Byli jsme spolu v jedné domácnosti a nechytla jsem to. Důležité, po každé stolici vyčistit záchod, vydesinfikovat a používat jen svůj ručník a často prát, jeho prádlo se pralo zvlášť. Jinak celé rodiny se kontrolují proto, aby se případně zjistilo, z čeho nákaza byla (restaurace, jídelna...), mě ovšem nikdo vidět nechtěl, a to jsme žili spolu. Salmonela se přenáší fekálně-orální cestou, takže riziko nákazy je relativně malé při dodržování elementární hygieny. U střevní chřipky je riziko nákazy ovšem obrovské, protože jsou to viry, které se přenášejí vzduceh, salmonela jsou bakterie.
|
Monika - Prokop-Kryštof-Jáchym | 15223 |
22.11.2012 19:54:28
V zari jsme se synem chytli campylobaktera, je to taky chutovka. Jen jsme u toho nezvraceli, nevim jestli se u salmonely taky zvraci . Je mozne, ze je to viroza a zitra bude dobre, kdyz ne, tak bych zasla na vyter.
|
Salima | 133674 |
22.11.2012 19:31:45
mŮŽE A CHYTIT TO MŮŽE KADÝ, MY MUSELI DEZINFIKOVAT KLIKY A WC, KAŽDÝ SVŮJ RUČNÍK
|
štěpánkaa | 100291 |
22.11.2012 18:59:10
Ina nemá pravdu, Ina tento způsob přenosu téměř vyloučila. Bohužel vyloučený není, riziko tu je a tudíž je třeba zvýšené hygieny
Já nepíšu, že to okamžitě všichni v rodině chytnou, tak nakažlivé to naštěstí není, ale riziko tu je Viróza je třeba mnohem nakažlivější U nás v rodině měly toto onemocnění obě děti, léčili jsme doma, my dospělí jsme to nechytli, ale na kontrolní výtěry jsme chodili všichni půl roku a kluci měli zakázaný pobyt v dětském kolektivu (byli školkoví a hygienu 100% nezvládali) a bylo nám nařízeno dbát doma i na případné návštěvě zvýšeně na hygienu. Vím, že lékařský pokrok je nezadržitelný, ale v infenčnosti chorob se zase tolik nemění, možná ve způsobu léčby ano |
ivaxx | 44192 |
22.11.2012 18:44:32
Štěpánko, Ina má pravdu. Také jsme si doma u dcerky prošli salmonelou a skutečně riziko přenosu z člověka na člověka je minimální. Opravdu by musleli ostatní přijít do kontaktu s exkrementy (informace z hygienické stanice). Doma nikoho dalšího nepřeléčovali a nepřeléčovali ani dcerku - prostě se čekalo, až si tělo poradí . Horečky při salmonele bývají a to i dost vysoké. Malá tenkrát topila až ke 40°C - vždy 2 dny, pak lépe, pak se to vrátilo. Celé to trvalo týden.
Do školky se děti mohou vrátit, i když jsou nositelé, jen je třeba zajistit, aby je někdo dospělý utřel po stolici (opět info z hygieny). |
x.sky | 92133 |
22.11.2012 18:30:03
Interpersonální přenos salmonely (tj. mezi lidmi navzájem) je spíš nepravděpodobný, to by si s prominutím museli olizovat konečníky Ale tohle může být i střevní viróza a ta se bohužel interpersonálně šíří velmi ochotně Držím palce, aŤ je brzo dobře
|
štěpánkaa | 100291 |
22.11.2012 18:29:23
myslím, že na tento citát z vše o zdraví bych se tedy opravdu nespoléhala. Poněkud tam na nákazu mezi nemocným (nebo bacilonosičem) a dlším člověkem zapomněli
|
štěpánkaa | 100291 |
22.11.2012 18:27:24
tak salmonela může být v těle i déle a malé školkové děti by do školky neměly chodit dokud mají pozitivní výtěry. Právě pro riziko nákazy alimentární cestou tj ruka - ústa. Takže prosím tě nikde nevypravuj, že se nemůže nikdo nakazit od nemocné osoby. Naštěstí ne kapénkovou nákazou, jako to je u viróz
Zakladatelka to dělá správně, při nedostatečné čistotě WC je velké riziko, že se nakazí další členové domácnosti, ničí stolici jíst nemusej |
Zajdulka | 42924 |
22.11.2012 18:24:39
samozřejmě, že ne kluky, ale kliky
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.