| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Salmoneloza

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 120] Názory 121130 z 453  [Dalších 323 >>]
štěpánkaa 100291
22.11.2012 17:46:56
může to být obojí. Vydrž, snaž se pít, nejez (asi ani nemůžeš)~6~~6~~6~ Ať je brzy líp.
11.1***Sára13 121785
22.11.2012 17:36:23
Včera jsem si koupila sýrovou pomazánku s česnekem a asi tak za 3 hodky mi začalo být děsně zle.Celou noc jsem prozvracela,k ránu se přidal průjem.Během dne je mi mizerně,bolí mě klouby svaly a celkově jsem unavená.Stále zvracím,průjem nemám,ale začínám mít horečku 38,9.Nejedla jsem od včerejška nic,piju po douškách vychlazenou coca colu-prý to zabírá.Pokud to do zítřka nepřejde zajdu si k dr.Myslíte ,že by to mohla být salmonela?nebo spíš střevní viróza? Je fakt,že do té pomazánky přidávají našlehaná bílka.Je mi zle ~n~
Jana,David 11/05+Ondra 8/09 64154
4.10.2012 10:03:32
děkuji za odpověď, od rána to tu sleduji a čekám, kdo už konečně napíše :-)
tereza32 132308
4.10.2012 9:47:12
Ahoj,
naše děti měly ve dvou letech Campilobakterii, což je prý stejný kmen jako Salmonelóza. Trvalo to měsíc než se té bakterie zcela zbavily. Přísnou dietu nám nařídila Dr. dodržovat pouze v akutní fázi, pak jsme se postupně vraceli k běžné, byť dietnější stravě. Takže piškoty, ovoce a občas i jogurt už jsme dávali. Poté co pominula akutní fáze - průjem 10 - 15x denně voda plus teplota - už jsme léčili právě pouze probiotiky a úpravou stravy. Ta bakterie se musí z těla vyplavit, což prokážou krevní testy, my na ně chodili opakovaně. Ale jak to popisuješ, že kaká jednou denně a občas průjem, občas ne, tak si myslím, že fakt stačí mírně upravit stravu a dávat ta probiotika. Myslím, že jsme taky dávaly Hylak, ale určitě může i jiná, třeba Pangamin Bifi nebo jiné po poradě s dr. či v lékárně.
4.10.2012 7:38:04
a ještě se chci zeptat, ten Hylak se smí podávat dlouhodobě? A k němu můžu Laktobacílky?
4.10.2012 7:15:41
Ahoj, chci vás požádat o radu. Před 16 dny syn 7 let dostal salmonelózu, 1 den zvracel, 3 dny průjem, neměl horečku, jen zvýšenou teplotu. Pár dní pak měl normálně tuhou stolici, pak byl kakat a má prvně tuhé bobky a když končí kakání :-), tak průjem, pak zase 2 dny tuhé bobky a pak zase to samé. Chodí jen ráno 1x denně. Dávám Hylak, čaj Salmonelin. Nevím, jestli to je špatnou stravou nebo to chce opravdu čas. Čí děti měly salmonelózu, jaká pak měly "hovínka"? Jsem z toho totálně ve stresu :-(, sladím mu Glukopurem, takže má i větší chuť k jídlu, tak absolutně nevím, co mu pořád dávat - celkově je dost mlsný, o to je to komplikovanější. Někde čtu, že piškoty se smí, jinde ne, ale myslím, že když to není akutní fáze, tak by se mohly...Tuky omezuji co to jde, máslo na pečivo vůbec nemažeme, jen při vaření se tomu někdy nelze vyhnout. Budu ráda za každý postřeh.
.kili. 125672
23.7.2012 10:28:14
"A jak se ta salmonela dostane z těla ven, když se nijak neléčí"

generační doba salmonelly je různá podle typů, cca 300 minut. Eliminace záleží na mnoha věcech, naopř. na infikujícím nemoc vyvolávajícím množství, které zase může být různé - od 10 mikrobů do až miliardy, u běžných typů salmonell jde o statisíce. Mikrob žije a přežívá za různých podmínek různě, jistě se oho organismus zbavuje i vyprázdněním, což ovšem není dostačující u invasivních kmenů, dále vlastními mechanismy obrany, roli hraje i kompetitivní inhibice a další faktory, jako pH, teplota, množství přtomné soli etc,
alphafile 131229
23.7.2012 9:38:11
Vykadí se.
ČertaKáča 80028
23.7.2012 9:34:55
no mě doktorka řekla,že tu dietu už můžeme pomalu odbourávat. Tak nevím
Termix 105545
23.7.2012 9:33:34
Syn měl dietu po celou dobu, co měl salmonelu ve výtěru, ačkoliv příznaky již neměl žádné a normálně jsme chodli ven. Samozřejmě nesměl do školky. Je to dva roky zpátky, onemocněl v polovině května a teprve koncem sprna měl poprvé čistý výtěr. Vyšlo to tak, že do školky nastoupil v polovině září, jakmile měl 3 po sobě jdoucí výtěry čisté dělané vždy po týdnu. Jak salmonela zmizela, to mi jasné není.
[<<Předchozích 120] Názory 121130 z 453  [Dalších 323 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.