Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Nux | 115203 |
19.9.2013 23:25:47
Njn, někdy genetice nejde úplně uniknout. Ale snad vitamín D a vápník jde dostat do těla, ne? Nebo tobě se netvoří vitamín D ani když chodíš na slunce?
|
Nux | 115203 |
19.9.2013 23:23:27
No, já už nějak smířená jsem, že jsem asi blázen, proto si v tomhle fakt nevěřím. Ale ty příznaky jsou skutečné. Koho by bavilo hrát si na udýchanou kozu, když nemusí...
Hypermobilní nejsem, spíš naopak. Jsem zdechlá jak něco, a ztrácím fyzičku, a následně jak nejsem v kondici, tak se rychleji zadýchám, a tak stále dokola. Začarovaný kruh. Ale spíš jsem jen líná. |
*Aida* | 5732 |
19.9.2013 23:22:39
Ha, klouby me boli, protoze nemam ten vitamin D. A momentalne nemam ani vapnik, jsem cela divna. A moje babicka mela stejne problemy, rekla bych, ze u ni to skoncilo krivici. Asi je to taky vrozena neschopnost tela...
|
Nux | 115203 |
19.9.2013 23:20:17
Babí léto bude. Mám ho objednané na říjen. fakt.
|
Nux | 115203 |
19.9.2013 23:19:15
Klouby u prstů? Máš revma?
To je mi líto...psát s bolavými prsty, au. K tvým otázkám: Tlak mám dobrý. Hypoglykemii mají i lidi co nemají cukrovku, hladina cukru v těle kolísá běžně. takový ten třes, nesoustředění, nervozita...a když se trochu najíš, tak to přejde. To jistě znáš taky. Uši mám v pořádku, myslím. Jak chodím na sluníčko, Nevím, normálně, asi jako každej. Co má s anemií gastro? No je to první, kam tě doktorka pošle poté, co se nevstřebává železo. Hledá se únik z těla. Takže se vyšetří žaludek, pak střeva pak se teprve pokračuje dál. Pro mě je ale tohle všechno zbytečné. Moje mamka trpěla těžkou anémií hodně let, nakonec na to v podstatě i umřela. Viděla bych tak trochu příčinu i ve vrozené schopnosti vstřebat železo ze stravy. Jinak já vůbec nějak moc nereaguji na počasí, povětrnostní vlivy, biozátěž, tlak teplota rosný bod...to nemá moc vliv. Nic takového necítím. Ani úplněk neprožívám, někdy spím blbě i bez něho, jindy dobře i při úplňku. Tak nevím. Asi budu ten hypochondr, no. |
*Aida* | 5732 |
19.9.2013 23:16:05
Hele ja jsem se taky mela za hypochondra a fakt ta unava byla primo silena. To se pak spadne do deprese raz dva. Ze se prislo na to, co mi je, je ohromna uleva (clovek to lip snasi a nema se za blazna).
Jestli mas pocit, ze ti neco chybi, tak za tim jdi. Jo nejsi nahodou hypermobilni? |
Tereza33 | 120401 |
19.9.2013 23:10:28
To nenamlouváš, čekalo se babí léto a vypadá to na slotu... to taky s náma cvičí.
Jinak nic nezlehčovat, tlak lítá jako zběsilý a změny počasí s tím souvisí, o tom žádná. |
Nux | 115203 |
19.9.2013 23:04:38
Psychika? Jo, dobrý, díky za optání, jsem v remisi a hodlám tam zůstat.
Já jsem neměla naposledy (pů roku zpět) tak strašlivý ten KO, jen to prostě adekvátně nereagovalo na léky. Ovšem teď mám prostě pocit, že se cítím opravdu jako když mi něco chybí. Na krev se asi vydám, pro info, a třeba když nebude horší, tak přestanou i příznaky. už bych u sebe fakt věřila všemu. U tomu, že si to namlouvám. |
*Aida* | 5732 |
19.9.2013 23:02:26
Nejak se v tom nevyznam. Jakou mas krevni hodnotu zeleza a jak casto te sleduji? Co s tim ma spolecneho gastro? Jak vis, ze mas hypoglykemii, to si meris cukr?
Toceni hlavy a zavrate muzes mit z ruznych duvodu. Zmer si (nebo si nech zmerit) tlak v sede a pak vestoje. Nech si prohlidnout usi. Jak moc chodis na slunicko? Ja mam nektere podobne priznaky a nakonec to byl opravdu kriticky nedostatek vitaminu D. To, co popisujes, nemusi byt anemie. Doktorku mas tedy taky divnou, mozna uvazuj o zmene. Sorry za strohy prispevek, desne me boli klouby v prstech dneska. |
kdyzsluncenesviti | 89186 |
19.9.2013 23:01:51
Mám jí od malička. Léky neberu už několik let. Občas jsem si vzala něco od dětí nebo mi dala plato mamka. Hlídám si tlak. Některé tvé příznaky mám, ale málo co přičítám anemii. Spíš psychickému stavu.
Obě moje děti střídavě měly nebo mají anemii. Mladší musel být v nemocnici. Měl před transfúzemi. Rok se mu nedařilo železo zvýšit. Starší měl anémii po příchodu na svět. Před skoro 2 lety měl jít na operaci a přišlo se zase na anemii. Bral léky. Asi rok. Od té doby je má vysazené. Doktorka žádné odběry už dlouho nedělala. Klidně jí opět může mít. Myslím, že spousta lidí jí má a oni o ní neví. U mě v rodině jí má i moje mamka a bratr. Podle tvého příspěvku bych řekla, že u tebe hraje určitou roli psychika. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.