| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Anémie - chudokrevnost

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 120] Názory 121130 z 637  [Dalších 507 >>]
karma 94498
16.3.2013 10:50:09
jo, jestli jíš maso, je prý dobrý dělat pomalůý vývar, např 6hodin vařit hovězí, to bys měla dostat maximum...ale já maso nejím, tak js.nezkoušela.
karma 94498
16.3.2013 10:46:19
ano, na předpis. Jsou 2druhy, beru typ s kyselinou listovou, cca 2xdenně, hlídám si tu 10.dopol a 22.hodinu. ted už tak ne, ale když jsem měla FE fakt blbé, hlídala jsem si to. Fakt se mi to vždy dobře sovnalo, např když jsem 3roky kojila hoédněkrát za den, nevyspání, stresy, měla jsem bez toho fe vždy nízko, byla jsem stále unavená, dýchavičná, nervozní,. trpěla jsem příšernou nespavostí...opravdu děsné stavy.
Nechci slibovat nemožné, ale mně to opravdu vždy rychle zabere.

ještě čaj je blokátor...ale asi víš. Nečetla jsem diskuzi.
Puma 54527
16.3.2013 10:43:32
s Aktiferinem:-)
Puma 54527
16.3.2013 10:42:39
Tardyferon - asi jsi se upsala. Pokud ale měla problém s Aktiferonem, bude ho mít pravděpodobně i s Tardyferonem.
Nux 115203
16.3.2013 10:37:01
To je na předpis?
karma 94498
16.3.2013 9:54:12
mám nejlepší tkušenost s TANDYFERON-FOLIKULUM. brát ideálně okolo 10.hodiny dopol: tj dle biorytmů maximální vstřebatelnost Fe. A dát si ki tomu nějaké přírodní cečko, třeba citronádu, pomeranč, nepít/nejíst 2hodiny okolo podání kávu, čokoládu (=blokátory). Taky jsem bojovala hodněkrát s chudokrevnostíá, jsem vegetarián (to ale nmení až tak důvod: často jsem se blbě stravovala, ve smyslu kafe, kafe, čokoláda, čokoláda), taky při chudokrevnosti trpím hroznou chutí na sladké. Zkus ten tandyferon, mám fakt super zkušenost, jiné se mi blbě vstřebávalo.

Jinak čočku, fazole a moc a moc "zeleného"-natě.
Puma 54527
16.3.2013 9:34:10
Maltofer je trojmocné železo ( v této formě se železo nachází i v lidském organizmu), Aktiferin a jiné jsou léky s železem dvojmocným. Z toho vyplývají výhody i nevyhody jejich využití při řešení anémie z nedostatku železa.

Maltoferem se nemůžeš předávkovat, při jeho užívání nevznikají volné radikály jako u užívání dvojmocného železa, nejsou tak výrazné zažívací potíže, řeší dlouhodobou zásobu železa...Nevýhoda je jeho omezená účinnost.

Nejsem chemik, takže pro přesnější odpověď bys musela zapátrat sama.
Beruška+J02A07T10 48718
16.3.2013 8:26:47
takže vzhledem k tomu, že mám bohaté zkušenosti s chudokrevností u dětí mám k tomu co píšeš dva postřehy

1) železo je dobré brát současně s céčkem a nepít předtím ani po něm mlékoé - nebo nic s vápníkem - jednak céčko napomáhá vstřebávání železa a vápník tomu právě brání

2) velká konzumace sladkostí velice často způsobuje právě nedostatek železa, blokuje totiž jeho vstřebávání.. -- takže rozhodně omezit sladké
Nux 115203
16.3.2013 8:14:56
To ubírání , co jsem četla, nemá být pomalé, ale naopak náhlé, jinak to nemá význam, a živí se (ty mršky) stále. A tři měsíce trvá tělu, než ses tím popere. Nezkoušela jsem, jen četla, a neznám nikoho,kdo to podstoupil. Ty jo? Pro mě bude hlavně těžké setkávat se s tím jídlem, po kterém toužím, připravovat ho, a nesmět ho dát do pusy.
Přestat chlastat bylo pro mě snazší.~f~
Maugha 107080
16.3.2013 0:12:29
Néé, fakt to není na 3 měsíce, do dvou týdnů si zvykneš. Neboj se toho.

Když už ty 3 měsíce, tak to bude ubírání tak pomalé, že to sotva pocítíš.
[<<Předchozích 120] Názory 121130 z 637  [Dalších 507 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.