Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Gora | 31983 |
10.3.2012 8:57:12
Kili, opět děkuji za vysvětlení. Akorát jsem zase o něco vyděšenější.
|
.kili. | 125672 |
10.3.2012 8:33:06
"je důležitý ten vitamín C. Úplně nejlepší je prý kombinace šťávy z kopřiv s pomerančovým džusem"
Vitamin C je důležitý pro vstřebávání železa, které pochází z non-haemových zdrojů. Kopřivy bych určitě nevolil, neboť spíše mohou využití železa snížit než mu pomoci. |
.kili. | 125672 |
10.3.2012 8:30:10
"mě zjistili lehkou chudokrevnost teď v těhotenství"
chudokrevnost v těhotenství a chudokrevnost v různých věkových skupionách v dětství, to jsou poněkud odlišné věci. Náhle vzniklá chudokrevnost tříletého kluka není obvyklou záležitostí, kor je-li provázena dalšími příznaky, jak je zakladatelka uvedla. Její příčina může být velmi prostá a skutečně řešitelná substitucí a tu pak není třeba doplňovat stravou (Aktiferin je substitucí dostatečnou). Efekt této terapie je detekovatelný do deseti dnů vhodným laboratorním vyšetřením (k orientačnímu posouzení stačí většinou retikulocyty při splění jistých podmínek). Nicméně určení příčiny je úhelným kamenem |
pearl | 110594 |
9.3.2012 23:33:02
Marci,
mě zjistili lehkou chudokrevnost teď v těhotenství. Užívala jsem taky Aktiferrin, cca po měsíci už byly hodnoty v pořádku (po měsíci mi dělali nový test, nevím po jaké době se hodnoty srovnaly). Kromě předpisu na lék jsem dostala i lísteček, kde byly napsané přírodní zdroje železa - to už tu je v příspěvcích. Psali tam, že nejlépe se železo získává z melasy a nerafinového cukru. A plus je důležitý ten vitamín C. Úplně nejlepší je prý kombinace šťávy z kopřiv s pomerančovým džusem |
.kili. | 125672 |
9.3.2012 20:22:01
opr. : "Patří mezi ně např. mírné vlklé krvácení do zažívacího traktu. "
|
.kili. | 125672 |
9.3.2012 20:20:46
zvýšené ztráty mohou být i uvnitž krevního řečiště.
|
.kili. | 125672 |
9.3.2012 20:19:31
bledost a )nava jsou průvodci anaemie. Ztráty jsou viditelné a neviditelné, ty druhé jsou záludnější. Patří mezi ně např. krvácení do zažívacího traktu.
|
Gora | 31983 |
9.3.2012 20:01:03
Kili, děkuju. Měla jsem obavu, jestli přece jen synovu stravu v něčem neochuzuji. Zvýšenou ztrátu krve neměl, neměl žádné zranění, časté odběry, nic takového ani nemocný nebývá. Jen poslední dobou je unavenější a hodně bledý. Proto jsem z toho tak překvapená.
|
.kili. | 125672 |
9.3.2012 19:15:17
tyto výčty jednak nejsou dost přesné a někde i chybné, ale to není tak podstatné jako to, že nerozlišují zdroje železa na ty, v nichž železo pochází z haemu a non-haemové. Obě se liší využitelností. Dále je třeba uvížit i to, že jakkoli může být v jednom zdroji železa více než ve druhém, ale ten druhý je ve stravě v množství, kterým nahradí o něco nižší koncentraci atak je významnějším. Jiný zdroj, např. právě špenát, obsahem jiných látek (v daním případě oxalátů) využitelnost železa sníží.
Podstatné pro Vás je, že stra¨va, kterou jste popsala, je dostatečná a chudokrevnost Vašeho syna je potřeba objasnit po příčiné stránce. Železa (ale i krevního barvina, krvinek) může být málo nejen pro nedostatečný příjem (tvorbu), ale i pro zvýšené ztráty. |
Gora | 31983 |
9.3.2012 18:17:30
Játra nevím, jestli dávat či nikoliv. Někde se říká, že dětem nedávat, někde že v předškolním věku ještě nedávat, tak nevím.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.