| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Srdeční arytmie

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 320  [Dalších 230 >>]
Pam-pela 97353
6.10.2013 18:01:50
Fibo, je fakt, že chodím k fyzioterapeutce a postupně uvolňujeme páteř odspodu, na každé návštěvě to "křupne" a uvolní se o obratel výš, teď jsem někde u vrchních hrudních...a našla jsem:
Dolní krční sektor páteře má vztah k inervaci horní končetiny (pažní pleteň), inervaci dýchacích svalů (mezižeberní svaly, bránice)
Ces (IP adresa: 94.113.149.255)
  • 
6.10.2013 16:26:57
Pam-pelo
budu moc ráda, když dáš vědět, jestli najdou příčinu tvých potíží. Jak jsem už napsala, mám to podobné. Během dne nedostatečný přísun kyslíku občas to vyvrcholí až záchvatem.

Pravdou ale je, že v posledním roce mi toho doktoři diagnostikovali poměrně hodně: nedostatečnou fci štítné žlázy, srdeční arytmii, poruchu krvetvorby. Chystám se na operaci čelních dutin. Říkám si, že to může s tím vším souviset, i když podle jednotlivých odborných lékařů je to hloupost a s "jejich" problémy to spojitost nemá.
I když vzhledem k tomu, že mám problémy s polykáním, padají mi vlasy, lámou nehty a trpím dušností... hematolog přiznává, že problém bude nejspíš v jeho ranku.
Fiba71 133533
6.10.2013 16:12:08
No to jsem ted chtela psat, jeste by bylo dobry se podivat i na oblast patere a zeber a moznych jak funkcnich tak strukturalnich zmen. Je i varianata, ze by se mohlo jednat o blokadu obratlu ci zeber a ta by se nasledne mohla projevovat bud bolesti nebo prave pocitem nedostatku vzduchu. Branice je totiz pro drzeni tela dulezita stejne jako pro dychani.
Pam-pela 97353
6.10.2013 16:05:11
Kdyby to byl jen ojedinělej záchvat, mám pocit, že je to celodenní, není to strašný jako k udušení, ale je je to strašně nepříjemný jako stálej nedostatek kyslíku.
Normálně člověk dech vůbec nepociťuje, prostě si jen tak dýchá...a vůbec si neuvědomuje, že to není samozřejmost.
Pam-pela 97353
6.10.2013 16:02:24
Jj, Cimbur, ohledně ŠŽ jsem Ok, jsem bez léků a i laboratorně to mám potvrzené a hlavně v tomhle ohledu je mi dobře - tohle jsem popisovala zkušenost už tak 6let zpět.
A právě, všechny příznaky mi i po Letroxu tenkrát zůstaly, subjektivně mi to nepomohlo, objektivně pro doktorku jsem byla v pořádku, protože jsem měla v pořádku všechny testy. Tak jak vysvětlit a "dokázat", že se cítím a je mi tak, jak říkám?
proto jsem psala, že za chápajícím doktorem, kterým mne nebude strkat do škatulky, bych zajela KAMKOLIV a byla mu ochotna zaplatit pomalu cokoliv, co by si řekl ~f~.

Subjektivní pocity a stavy se lékaři těžko vysvětlují :-) a často pak posílají pacienta k psychiatrovi s úzkostnou poruchou ~d~.
  • 
6.10.2013 16:00:43
Jj vím. Pro neznalého diváka to ale vypadá jako astma. Když mě tenhle záchvat chytil v ordinaci u synovo dětské doktorky, taky hned šla pro Ventolin. Těžko jsem ji vysvětlovala, že astma nemám.
Naštěstí už většinou poznám, když na mě tenhle záchvat jde. Většinou stačí si sednout, zhluboka dýchat...
Cimbur 64764
6.10.2013 15:55:27
Astmatický záchvat vypadá podstatně jinak - nelze vzduch vydechnout ven. Nemožnost nadechnout je u tebe daná spíš zúžením hlasové štěrbiny - která může nastat i psychogenně.
  • 
6.10.2013 15:51:58
Já mám dokonce záchvaty podobné astmatickému záchvatu. Nadechuju se, ale do plic vzduch neproudí. Pomáhá mi si sednou, předklonit hlavu, snažit se uklidnit. Na kardiologii mi dali holtra, dělali zátěžové testy, test nakloněné roviny... Řekli, že to není kardiologický problém. Po pravdě mám pocit, že si se mnou neví rady.
Čeká mě teď ale operace čelních dutin. Tak uvidím, jestli to nějak nesouvisí.
Cimbur 64764
6.10.2013 15:45:11
Tedy krom toho "furt na záchodě".
Cimbur 64764
6.10.2013 15:44:45
Ale ty popisuješ spíše příznaky nedostatku než předávkování hormonem štítné žlázy. Skutečně jsi v tomto ohledu v pořádku? Není radno si s tím zahrávat.
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 320  [Dalších 230 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.