| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Alzheimerova choroba

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 250] Názory 251260 z 375  [Dalších 115 >>]
ChemicalJane + 4 86738
6.9.2012 17:07:04
jj, z babiččiných vnoučat jsem byla jediná, kdo ji viděl takto na konci, bráchové i bratranci si chtěli nechat babičku v paměti uloženou jako tu vysmátou, pohodovou a úžasnou paní, která nás velice obohatila o všechno možné, hlavně o plody zahrady :-) za sebe mohu říct, že čas na babi byl jistě vidět, ale vizáž jako taková byla pořád stejná.. naše babi, ač velmi silná kuřačka, tak zdravotně naprosto v pořádku, zradil ji mozek...
ale na druhou stranu - řekla, že žít si ve svém mikrosvětě je lepší konec života, než aby si ten člověk vše uvědomoval a byl třeba nemocný...
Danae+děťátko 131304
6.9.2012 16:08:45
Obávám se, že dědeček by bez babičky rapidně zchřadl. Ji ještě většinou poznává a stal se na ní hodně psychicky závislým...
Januta 46850
6.9.2012 15:23:59
Mám 84 letou maminku se třetí fází Alzhaimera, žije v domově pro lidi s touto chorobou a není vůbec soběstačná, nechodí, je inkontinentní a opakuje jen věty které já říkám, svou větu už nesestaví. Její věty mají nejdéle tři slova, já řeknu Vojta včera odjel na tábor a maminka řekne "odjel na tábor". Ale nikdy se nechovala tak jak tvůj dědeček, naopak, čím je nemocnější, tímje milejší, přístupěnjší pohlazení, mazlení, když odcházím tak mi zamává, jako zdravá nebyla vůbec doteková, nechovala mne, nemazlila se. Nemoc jí ubrala na rozumu a přidala na citech. Proto s chováním dědečka neumím radit, ale existuje Česká alhaimerovská společnost a tam bys snad mohla najít rady nebo spojení na psychologa, psychiatra, mamince dávali antidepresiva aby nebyla zesvého stavu nešťastná, to ještě v době kdy si uvbědomovala že něco není v pořádku, v součansé dob ějí dávají mimo jiné ilékyproti epilepsii, protože jak mozek odumírá, mívá sklon k těmto záchvatům. Rozhodně že nemá cernu už dávat léky je kravina, ano, nelze to vyléčit, ale lze nemocnému pomoct a jeho rodině pomoct správnou medikací nemocného.
anexa 804
6.9.2012 15:20:46
náš známy má maminku s Alzh. bylo to šílené, rodina naprosto vycucaná, museli být nonstop u ní, aby něco neprovedla. Ačkoliv původně nechtěli, tak nakonec sehnali domov důchodců speciálně pro tuto nemoc a dali jí tam. Kupodivu se pod odbornou péčí neuvěřitelně zklidnila a zlepšila, takže momentálně pobývá v tom domově důchodů, ale na normálním oddělení. Rodina za ní často jezdí, brávají si jí domů - spokojeni jsou všichni.
Danae+děťátko 131304
6.9.2012 14:39:53
No, pravděpodobný scénář je, že dědeček doktora seřve, co ho otravuje, a na doktorovy otázky nebude odpovídat... Každopádně to za zkoušku stojí, protože v posledních několika týdnech se situace rapidně zhoršila, dědeček nepoznává vlastní dům a mnohdy ani své nejbližší, přitom je dosti agresivní, babičku pořád v noci budí, takže ta se už skoro vůbec nevyspí.
Líza 17721
6.9.2012 14:20:25
No pokud provede, tak aspoň tomu doktorovi předvede, na co že ho to má léčit. To ať se babička spíš bojí toho, že děda vzorně odrecituje přesné datum a poodčítá 5x od sta sedmičku, paní doktorce políbí ruku a bude s ní mluvit o Hegelovi. To by byl teprve problém - protože doktor by neměl co léčit a doma by pak zase bylo totéž.
Danae+děťátko 131304
6.9.2012 13:53:21
Děkuji. No, jak jsem psala, bude to oříšek dědečka někam dostat a navíc o smysluplnosti akce přesvědčit babičku... Dědeček bývá hodně agresivní, především slovně, i vůči lékařům a i vůči zcela cizím lidem. Babička se asi dost bojí, že dědeček na veřejnosti něco provede... A vzít dědečka bez babičky už v poslední době nejde, on to naprosto odmítá...
Danae+děťátko 131304
6.9.2012 13:49:30
Děkuji, mrknu se.
Danae+děťátko 131304
6.9.2012 13:47:40
Máte pravdu, nedá se moc pomoci někomu, kdo to odmítá...
iva (IP adresa: 80.219.192.67)
  • 
6.9.2012 13:45:44
To je jako kdyz pisete o me tchyni. Ta sice k doktorovi chodi kazdy mesic, ale je to k nicemu. Jenom stres pro tchana, ktery ji tam musi dopravit. Tchan si navic nechce nechat pomoc. Zorganizovali jsme pani, ktera by tam chodila kazdy den na hodinu, tchyni umyla a prevlekla postel a dala do pracky (tchyne neudrzi moc a stolici). Tchan nechce kvuli tomu, ze je to vyhazovani penez (i kdyz bychom to platili my). Po velkych bojich chodi pani jednou za tyden umyt tchyni, stoji to 80 korun a tchan je z toho nepricetny. Stejne tak, nez se mi podarilo prosadit, aby si chodil pro obedy do skolni jidelny, trvalo dva roky. Letos tam byl manzel s nima celych pet tydnu v lete (celou svou dovolenou) a je to uplne beznadejne, neda se jim pomoct. Me to hrozne nervovalo, takze jsem si po lete zadelala na zaludecni vredy, tri tydny mi bylo zle a behala jsem po doktorech, nez mi doktor rekl, ze je to ze stresu, takze ted jsou to presne 2 tydny, co si rikam, ze je mi jedno, co se tam deje. Protoze, kdyz si nechteji nechat pomoct, ja nemuzu nic delat. Sorry za dlouhe psani, ale jsem z toho uplne hotova
[<<Předchozích 250] Názory 251260 z 375  [Dalších 115 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.