Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
janys | (IP adresa: 90.179.186.154) |
• |
6.5.2009 7:31:21
Kolik let má dcerka? Proti zarděnkám se očkuje. Spíš je pravděpodobnější výskyt u staršího dítěte při nedostatečně vytvořené hladině protilátek. Je to slabounce růžová vyrážka, která by se neměla slévat (to co popisuješ, spíše vypadá na alergickou reakci), uzliny na šíji jsou typické.
Ale v reálu - mnoho dnešních pediatrů zarděnky vůbec nikdy nevidělo, protože jejich výskyt je opravdu ojedinělý. Pokud chceš mít jistotu, běžte se ukázat na infekční oddělení. |
sylvaina | 77406 |
5.5.2009 23:44:19
Zavolat jí samozdřejmě mohu, ale obávám se, že ani ona to na dálku nerozštípne. A přijít jí s vyrážkou mezi miminka...Zoo je asi v háji, malá to obrečí, když jsem to našla, tak jsem jí říkala, že teda zůstaneme zítra spolu doma a byla z ní hromada neštěstí... Kdyby jí aspoň nebylo dobře, tak by asi uvítala zůstat v posteli... Tiše doufám, že to do rána zmizí. Jinak vlastní výlet do zoo určo není problém, byly jsme tam ani ne před měsícem. Ale znáš to, to už není s pí učitelkou. Chjoo
|
Anezka73 | 49441 |
5.5.2009 23:31:32
A jak tě napadly ty zarděnky? Pokud máš podezření na zarděnky, tak raději nech dceru doma. Do ZOO jí můžeš vzít kdykoliv později a kamarádka určitě ocení, že jsi byla raději opatrná.
A pediatrini nejde třeba zavolat? Z toho co píšou na netu laik asi zarděnky nepozná. |
sylvaina | 77406 |
5.5.2009 23:25:52
Díky, já to někde taky četla. Jen z toho nejsem moudrá, protože kromě vyrážky vlastně nic nemá, nenašla jsem ani ty uzliny. K zarděnkám jsem došla vlastně jen přes to, že u nich nemusí být ta horečka. A o kamošku se bojím a navíc to teda není jediná těhule v okolí- nejhorší je, že naše dětská má zítra poradnu a ordinaci až pozítří. Uf.
|
Anezka73 | 49441 |
5.5.2009 23:24:02
Až u 50% infikovaných dětí mají prvotní příznaky onemocnění tak mírný průběh, že ani nedojde k jejich zaznamenání. Nicméně u dospívajících se mohou objevit 14 – 21 dní po infikování a 1 – 5 dní před vysetím vyrážky následující příznaky: bolesti oka při pohybu očí, bolest v krku, zvýšená teplota (do 38,5°), nevolnost, zánět spojivek, bolest hlavy, zimnice, bolestivé lymfatické uzliny, bolest celého těla a ztráta chuti k jídlu. Vyrážka, která se vysévá se zarděnkami, vypadá jako drobné růžové tečky o velikosti asi 1 – 4 mm. Vyrážka může svědit a často se začíná rozsévat od obličeje a krku a šíří se dále na zbytek těla.
Po 48 hodinách začíná vyrážka blednout a obvykle zcela mizí po 72 hodinách. Zarděnky jsou jen velice zřídka doprovázeny jakýmikoliv dalšími komplikacemi. |
Anezka73 | 49441 |
5.5.2009 23:22:00
Horečka může a nemusí být. Na kůži celého těla se postupně objeví vyrážka růžová až světle červená velikosti od dvou do čtyř milimetrů. Nemusí být příliš výrazná.
Čeho si ale můžete lehce všimnout, je zduření mízních uzlin na krku. Ne na přední straně jako jsme zvyklí třeba u angíny. U zarděnek je to na zadní straně krku a za ušima. Vyšetření lékařem je nutné hlavně z epidemiologických důvodů s ohledem na případné těhotné ženy v okolí nemocného. Lékař se zaměří především na vyšetření vyrážky a mízních uzlin na krku. V případě pochybností odebere krev na vyšetření protilátek proti zarděnkám. To jsem tak v rychlosti našla. Ten pediatr by byl asi dobrý, právě, aby vyloučil nebo potvrdil zarděnky, když píšeš, že máte v okolí těhulku. |
sylvaina | 77406 |
5.5.2009 22:59:28
Prosím, jak poznám zarděnky? Když jsem dcerku večer svlékala na spaní, zjistila jsem, že má od pasu dolů červenou vyrážku. Taková malá krupice slitá do velkých fleků. Při bližším ohledání jsem našla i něco na tvářičce. Má mírnou rýmu, ale to ona má skoro pořád. Jinak mi připadá zdravá. A já jsem teď na vážkách, co to vlastně může být. Alergická reakce na něco? Nikdy nic podobného neměla... A vlastně nic neobvyklého nejedla, perem pořád stejně... Hledala jsem co by to mohlo být a jediné co mi připadá podobné byly zarděnky. Ale jsem naprosto na vážkách. Mají se školkou zítra výlet do zoo, moc se těší. Pokud by to bylo alergické, tak bych jí o něj nerada připravila. Pokud jsou to zarděnky nebo něco jiného nakažlivého, tak zcela samozdřejmě nemůže nikam. Navíc dcerka chodí do školky s dcerou kamošky, čeká mímo, dnes jsme se potkali v šatně. Jsem z toho celá vedle. Jak se to spolehlivě pozná, máte nějaký fígl?
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.