Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Monika | 123907 |
14.2.2018 17:05:07
"Spádovou" školu musí zajistit obec dohodou s jinou obcí. Pokud se jí to nepodaří, zařídí to krajský úřad - tak se kdyžtak obrať tam. Co nejdřív, asi se to nevyřeší ze dne na den.
Dojíždění hodinu a půl na ZŠ je kalamita i pro zdravé dítě, ani já bych takhle dojíždět každý den nechtěla. |
Diva.Bara | 37553 |
14.2.2018 16:24:22
Obec spadovou skolu mit samozrejme musi. Jina vec je ta, ze jste meli toto zjistovat nez jste dite presouvali, pokud vam tedy nebylo slibeno neco jineho.
|
Pole levandulové | 23006 |
14.2.2018 12:18:28
Treba te prekvapi a bude to zvladat. Taky mam syna ADHD, od letoska dojizdi do skoly sam, busem, metrem a tramvaji, vyjizdi z domova v 6,30, pred skolou je kolem pul osme. Rekla bych, ze ho to paradoxne zklidnilo, kdyz musi fungovat sam za sebe. Chvili jezdil i se svou mladsi sestrou. To bylo pro nej tezsi, protoze ona mu delala ruzne seky a tak si ted vazi toho klidu, kdyz jezdi jen sam, posloucha si pisnicky a nekdy i spi /nastesti jede tim linkacem na konecnou/.
|
Bouřka | 7675 |
14.2.2018 11:50:38
No já myslím, že pokud neprokážou, že jsou opravdu plní, tak dítě, které nemá být kam umístěno asi vzít musí. Jinak asi řešit přes vyšší orgány.
|
Paulis | 44845 |
14.2.2018 11:50:10
Zatím se omlouvám - už musím do práce a přijedu večer. Určitě komenty si přečtu, ale nebudu moc asi odpovídat :-(
|
Paulis | 44845 |
14.2.2018 11:48:42
Tuteinstein - tak nějak jsem doufala v to, že mu těch pár let pomůže k tomu, aby se srovnal a že pomůže i medikace - takže další přestup bude OK. Tenkrát jsem se i rozváděla a byl barák v prodeji, takže jsem počítala s bydlením v Praze. No.. barák se neprodal, my tu jsme dál a jelikož ex odmítá jakékoliv řešení tak jsme prostě malinko uvízli na mrtvém bodě
|
Tina+Jiřík2008 | 81121 |
14.2.2018 11:47:22
Tuten, tak jasně, že ne...to byl spíš jenom takové pozastavení nad tím, jak to s těmi školami je, myslela jsem, že prostě jako spádovou má vesnice třeba školu v nejbližší další vesnici, že je to prostě dané....ale tak já tady mám trochu víc možností...tohle musí být hrozně těžký, jasně, že bych ho vyloženě nervala někam, kde ho nechtějí, na druhou stranu, co když pak zjistí, že to dojíždění do vybrané školy nedává?
|
januska.1 | 87418 |
14.2.2018 11:47:22
Tak najednou nemusi?
Ale jak je to v praxi?Rodice hledaji sami skolu,kde jejich dite vezmou.Mozna v pripade neuspechu by primluva obce v nejake skole pomohla,ale se skripenim zubu.Ja si volala pro jistotu i do okolnich skol a vsude mi bylo receno,ze jsou plni az na pudu |
Paulis | 44845 |
14.2.2018 11:46:29
Tak kdyby kluk byl v pohodě, tak není problém ho dostat jak do zdejší, tak i vzdálenější školy. Ale jelikož jsme měli hrozné zle tenkrát s naší třídní učitelkou, tak tenkrát nelenila a obvolala ředitele zdejších škol a varovala je. Pak se nám podařilo přestoupit na tuhletu školu, kde dojíždění sice trvalo 40 minut, ale jedním autobusem a díky individualnímmu přístupu to prostě tak nějak šlo a kluk prošel s vyznamenáním. Teď i když ho tedy vmáčkneme do zdejší školy, obávám se že začne to co bylo před tím a to nátlak abychom odešli.
|
Senedra | 14756 |
14.2.2018 11:41:08
Tak obec nemusí mít spádovou školu, ale je povinna zajistit vzdělávání dítěte na ZŠ
Takže jít plakat/stěžovat si na obec: Školský zákon: § 178 (1) Obec je povinna zajistit podmínky pro plnění povinné školní docházky dětí s místem trvalého pobytu na jejím území a dětí umístěných na jejím území ve školských zařízeních pro výkon ústavní výchovy nebo ochranné výchovy, které se v souladu se zvláštním právním předpisem nevzdělávají ve školách zřízených při těchto školských zařízeních. Obec a) zřizuje a zrušuje základní školu, nebo b) zajišťuje plnění povinné školní docházky v základní škole zřizované jinou obcí nebo svazkem obcí. (2) Na území obce, části obce nebo na území více obcí se vymezují školské obvody spádové školy takto: a) je-li v obci jedna základní škola zřízená obcí, tvoří školský obvod území obce, b) je-li v obci více základních škol zřizovaných obcí, stanoví obec školské obvody obecně závaznou vyhláškou, c) je-li na území svazku obcí jedna základní škola nebo více základních škol zřízených svazkem obcí nebo dojde-li k dohodě několika obcí o vytvoření společného školského obvodu jedné nebo více základních škol zřizovaných některou z těchto obcí, stanoví každá z dotčených obcí obecně závaznou vyhláškou příslušnou část školského obvodu. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.