Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Modřinka | 37246 |
14.7.2016 13:42:08
Koupili jsme starou chalupu na polosamotě, předchozí majitel ji zdědil od strýce a prochlastal, okolní dvě chalupy mají chalupáři tj. informace od starousedlíků žádné. Našla jsem ji na mapě z roku 1837 a ráda bych dopátrala co nejvíc o její historii- obyvatelích a jejich osudech (pravděpodobně odsunuti po válce)a ideálně o stavebním vývoji domu. Bohužel neumím německy a se čtyřmi dětmi bádání a archívu v 40km vzdáleném okresním městě (pokud tam něco takového je) nepřipadá v úvahu- krom toho to neumím. Tj. lze alespoň něco zjistit "od stolu" a kde a jak?
|
P.T. Cruiser | 139258 |
13.4.2016 8:04:27
Zkusit hledat na n e j r e me s l n i c i - (bojím se napsat správný odkaz), tam jsou vždy i recenze.
|
Filip T. | 134358 |
13.4.2016 7:57:37
Studna se čistí vývěvou, hledej podle toho, taková firma (řemeslník) může bejt i z větší dálky a objíždí širší okruh, domluv se třeba, až pojede někam poblíž. Je to tak půldenní práce.
|
Binturongg | 104880 |
12.4.2016 22:56:49
Slonisko - to zkoušíme, ale nikdo s tím nemá moc zkušenosti a většinou nechají tu studnu na dně zanesenou apod.
|
Slonisko | 65085 |
12.4.2016 22:42:32
Firmu neporadím, nám to dělal místní instalatér, dělal vlastně i rozvod vody v celém domě. Asi se nejlíp zeptat po okolí.
|
Binturongg | 104880 |
12.4.2016 20:45:23
Studna s ruční pumpou není používána minimálně dvacet let.
Je třeba obojí zrekonstrupvat, studnu vyčistit - pumpu bychom jakožto starožitnost rádi zachovali, včetně její funkce (žádná elektrika, nebo max. kombinace elektro i ruční). Doporučíte někdo firmu, která se tím zabývá a je na ni spolehnutí? Vygooglit lze leccos, ale recenzí málo... |
Houba | (IP adresa: 46.167.194.155) |
• |
6.3.2016 15:08:44
A to ještě dodávám, že respektuju jejich majetek a nemám jim to za zlé. Jen si nedovedu představit tu "spolupráci" a "spolužití".
|
Houba | (IP adresa: 46.167.194.155) |
• |
6.3.2016 15:06:09
Já jsem od malička toužila po chalupě nebo chatě, kam bychom jezdili s rodiči. Nikdy jsme takovou neměli. Teď jsem dospělá, bydlíme v rodinném domku (novém, kromě úklidu bezúdržbovém) a moje touha po chalupě je zpět. Krásné a zajímavé místo i pro dělání výletů, do 100 m2, s menší zahradou. Můj sen, ale zároveň vím, že další starost (o sekání trávy, pracích na chalupě apod.)
Manžel o tom nechce moc slyšet, jezdíme na chalupu k jeho rodičům (když jsem ho poznala, zaradovala jsem se, že chalupa!!!). Jedna chalupa jsou vlastně chalupy dvě, vedle sebe, jedna menší a obyvatelná, druhá trošku větší, ale připravená k rekonstrukci, před pár lety přikoupená. Místo mě trochu překvapilo, měla jsem vždycky úplně jinou představu. Ale nadchla jsem se, jak si to tam můžeme opravit. No... raději jsem hned vycouvala ze svých nadšení. Rodiče si do ničeho moc nedají mluvit, je to prostě jejich a hotovo. Tchýně, která "nepotřebuje" do ničeho mluvit a budují si tam své již asi 40 let. Manžel má představu o tom, že to tam zrekonstruujeme za nějaký ten rok, dva, tři... na dvě chalupy budeme 3 rodiny, které se tam budou střídat. No nechci vůbec domyslet, jak bychom řešili rozsah a financování rekonstrukce. Takže z mého nadšení, že bychom mohli mít chalupu, svoje krásné místo, kde budeme jezdit s dětmi se rozplývá. Do rekostrukce tchánovské chalupy, spolu se švagrovou a švagrem se mi fakt vůbec nechce. Na zahradu už teď nemám odvahu koupit ani kytku, protože se to po nás nežádá a nikdo se na názor ani neptá. A vlastně si ani nedovedu představit, že by mě bavilo v takovém prostředí trávit volný čas dobrovolně. Prostě zklamaná... |
Tichomir | (IP adresa: 212.26.187.123) |
• |
11.9.2015 23:31:54
Mohli by ste mi dat cislo na seba, chcel by som Vam zavolat. Dakujem
|
MÍŠA&FÍK | 38466 |
15.3.2015 17:27:15
Juro, jestlipak víš, že tenhle server funguje hlavně proto, že inzerenti za svou inzerci platí......
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.