Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
jentak | (IP adresa: 109.81.196.161) |
• |
7.8.2014 12:51:02
Jo - já bych na vesnici právě nechtěla kvůli tomu nutnému dojíždění - a to všech, nás dospělých i dětí. Vyhovuje mi náš domek na kraji města a tam mám to, co jiní na vsi plus k tomu to, že nemusím dojíždět. Stačí, že musím vozit děti na jiné sídliště do bazénu, neboť pohybovat se tam pěšky není vůbec radno. Ale je to kousek - skočím do auta a za 10 minut jsem zpět, kdybychom bydleli na vesnici, tak tam musím být celou dobu, než doplavou.
|
Diva.Bara | 37553 |
6.8.2014 22:41:04
jentak, každý má jiné preference, podle své nátury a stylu bydlení. jsem z menšího města, a bylo to fajn, vyrostla jsem v městském domě - řadovce, mělo to své výhody, ale i nevýhody. pak pár let v domku na kraji města, skoro jako vesnice, ale po čase nás obestavěli paneláky. pak pár let v Praze v panelu, a už nikdy více, připadala jsem si tam doslova jak Otík z Vesničko má ... a to se nám to spolubydlící venkovan snažil zpříjemnit - jakože převážel kohouta a kuřátka a potřeboval je v tom paneláku na týden ubytovat, takže nám kohout kokrhal na balkoně, kvasilo mu tam víno, a občas vybouchlo
no a skončili jsme ve vesnickém starém domku, máme to do nejbližšího města, kam stejně dojíždíme do školy/práce/zuš apod, pár km a pohodlně se to dá i busem. má to výhody - děti si tu jezdí na kole bez toho, že bych musela hlídkovat u nich, chodí si tu za kamarády už celkem brzy, prvňáci chodí se starší sestrou do obchodu a nemusím se bát, protože nás tu všichni znají, běžně se setkají s hospodářskou zvířenou a další zvěří, dají se tu vidět srnky, občas i liška nebo zajíčci apod. chodí si kousek za dům na špendlíky, třešně ... a ano, budeme rekonstruovat ještě dost let, ale na druhou stranu můžeme dům upravovat podle momentálních potřeb, můžeme vrtat klidně o půlnoci, běžně peru v noci a nikdo mi nechodí nadávat, že ho budím; když je jedno dítě nemocné a já sama doma, nemusí to ty zdravé odnášet tím, že musí být zavření doma, ale ten zdravý může na zahradu ... a nevýhody - dojíždění do města, kde jsou veškeré kroužky a střední školy, obchod je tu vesnický mini, takže nákupy buď itesco, nebo autem ve městě, na domě je pořád co dělat, i kdybychom ho měli komplet zrekonstruovaný ... momentálně jsme dali přednost potřebám dětí, před pohodlím v panelu. nevylučujeme, že až děti vyrostou, že dům prodáme, nebo přenecháme dětem, když budou chtít, a půjdeme do bytu. a třeba taky ne. |
Girili | 117849 |
6.8.2014 22:16:54
Ja myslim, ze by to mohlo, resp. melo jit. At si tam pozve nekoho zkusenejsiho jednou na zacatek a ten ho nasmeruje, upozorni ho na to, co nejvic hori a do zbytku se proste nejak zajede za procesu. Chce to hlavne nadseni, bez toho to nepujde.
|
zerat | 18305 |
6.8.2014 13:56:43
Whitep, tak přesně takhle jsem to myslela taky, že manžel si udělá všechno sám, ovšem táta mu neporadí, protože svého "nezná" a otčím je nešikovný na manuální práci, takže manžel musí fungovat sám případně odbornou nechá na odbornících a nebo využije služeb kamaráda zedníka, který poradí tak nějak přirozeně sám bez ptaní. Jezdí k nám na grilování a my k nim, takže když ví, poradí...
|
• |
6.8.2014 12:53:44
Přesně, když jsme viděli, co dokáží napáchat ti tzv. "řemeslníci", tak manžel zjistil, že to umí lépe a levněji - a navíc ho to baví a já se nemusím rozčilovat a hádat s řemeslníky - protože to zas on nerad, tak jsem musela já.
|
luthienka | 77117 |
6.8.2014 12:47:38
U nás to bylo tak, že zpočátku manžel razil názor, že on umí vydělat peníze a řemeslníci umějí své řemeslo a tak jim za to zaplatí. když ale viděl, jakých často tristních výkonů se dočkal a co to stálo, začal si pomalu některé věci dělat sám. někteří řemeslníci byli ok, ale i tak jim manžel pomáhla (třeba zdeníkovi a pod). Tím okouknul některé věci. dneska ze dřeva udělá skoro cokoli. ano, nemáme stroje, takže např materál kupuje již opracovaný. Postavil garáž, tělocvičnu, saunu - to s pomocí některých osvědčených řemeslníků. Vymaluje, přivrtá, opraví odpady, utěsní střechu, natře, sestaví nábytek, položí plovoučku, stavěl box pro psa, hradbu...
prostě život toho mého městského rozmazleného chlapečka naučil. A spoustu věcí děláme spolu. Mám raději práci s krumpáčem a lopatou než například žehlení... |
Kudla2 | 58452 |
6.8.2014 11:12:12
Stejně je zajímavý, jak to máme každej jinak.
Já bych zase nešla do baráku ani za zlatý prase. Odrazovaly by mě na tom ty věčný práce (který ani jeden neumíme), potřeba furt do toho vrážet prachy, aby nám to nespadlo na hlavu, a viděla jsem, jak tristně to dopadá, když v takovým baráku zůstane jeden člověk sám a nezvládá to fyzicky ani finančně - za cca 15 let z celkem pěknýho baráku totální ruina dobrá tak zbourat a začít znova. |
• |
6.8.2014 11:06:54
My sice máme dům, ale ne na vsi a ani bych tam bydlet nechtěla - nejsem zvyklá.
|
Diva.Bara | 37553 |
6.8.2014 11:04:48
tak právě život na vesnici má ty výhody, že dost řemeslníků se dá najít na doporučení, v hospodě, mezi sousedy .... máme starý dům, muž není řemeslník a hodně věcí se učí za pochodu, a lepší se to. našel si tu pár dobrých zedníků a řemeslníků mezi sousedy a v hospodě, kam zašel, aby poznal místní, a ti se osvědčili - zrovna včera nám jeden topenář, kterého nám doporučil soused, zprovoznil kotel, do kterého nikdo jiný nechce sahat, že ho nedělá.
|
• |
6.8.2014 10:46:29
Neumím si představit kompromis - je to panelák vs. rodinný dům, pak ještě možná nájemní bytový dům - takový ten bez výtahu, 3 patra a v ideálním případě kousek zahrady vlastní a společný dvorek.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.