| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Nadšenci starých domů a chalup

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 663  [Dalších 623 >>]
jentak (IP adresa: 109.81.196.161)
  • 
7.8.2014 12:51:02
Jo - já bych na vesnici právě nechtěla kvůli tomu nutnému dojíždění - a to všech, nás dospělých i dětí. Vyhovuje mi náš domek na kraji města a tam mám to, co jiní na vsi plus k tomu to, že nemusím dojíždět. Stačí, že musím vozit děti na jiné sídliště do bazénu, neboť pohybovat se tam pěšky není vůbec radno. Ale je to kousek - skočím do auta a za 10 minut jsem zpět, kdybychom bydleli na vesnici, tak tam musím být celou dobu, než doplavou.
Diva.Bara 37553
6.8.2014 22:41:04
jentak, každý má jiné preference, podle své nátury a stylu bydlení. jsem z menšího města, a bylo to fajn, vyrostla jsem v městském domě - řadovce, mělo to své výhody, ale i nevýhody. pak pár let v domku na kraji města, skoro jako vesnice, ale po čase nás obestavěli paneláky. pak pár let v Praze v panelu, a už nikdy více, připadala jsem si tam doslova jak Otík z Vesničko má ... a to se nám to spolubydlící venkovan snažil zpříjemnit - jakože převážel kohouta a kuřátka a potřeboval je v tom paneláku na týden ubytovat, takže nám kohout kokrhal na balkoně, kvasilo mu tam víno, a občas vybouchlo :-)
no a skončili jsme ve vesnickém starém domku, máme to do nejbližšího města, kam stejně dojíždíme do školy/práce/zuš apod, pár km a pohodlně se to dá i busem. má to výhody - děti si tu jezdí na kole bez toho, že bych musela hlídkovat u nich, chodí si tu za kamarády už celkem brzy, prvňáci chodí se starší sestrou do obchodu a nemusím se bát, protože nás tu všichni znají, běžně se setkají s hospodářskou zvířenou a další zvěří, dají se tu vidět srnky, občas i liška nebo zajíčci apod. chodí si kousek za dům na špendlíky, třešně ...
a ano, budeme rekonstruovat ještě dost let, ale na druhou stranu můžeme dům upravovat podle momentálních potřeb, můžeme vrtat klidně o půlnoci, běžně peru v noci a nikdo mi nechodí nadávat, že ho budím; když je jedno dítě nemocné a já sama doma, nemusí to ty zdravé odnášet tím, že musí být zavření doma, ale ten zdravý může na zahradu ...
a nevýhody - dojíždění do města, kde jsou veškeré kroužky a střední školy, obchod je tu vesnický mini, takže nákupy buď itesco, nebo autem ve městě, na domě je pořád co dělat, i kdybychom ho měli komplet zrekonstruovaný ...

momentálně jsme dali přednost potřebám dětí, před pohodlím v panelu. nevylučujeme, že až děti vyrostou, že dům prodáme, nebo přenecháme dětem, když budou chtít, a půjdeme do bytu. a třeba taky ne.
Girili 117849
6.8.2014 22:16:54
Ja myslim, ze by to mohlo, resp. melo jit. At si tam pozve nekoho zkusenejsiho jednou na zacatek a ten ho nasmeruje, upozorni ho na to, co nejvic hori a do zbytku se proste nejak zajede za procesu. Chce to hlavne nadseni, bez toho to nepujde. :-)
zerat 18305
6.8.2014 13:56:43
Whitep, tak přesně takhle jsem to myslela taky, že manžel si udělá všechno sám, ovšem táta mu neporadí, protože svého "nezná" a otčím je nešikovný na manuální práci, takže manžel musí fungovat sám případně odbornou nechá na odbornících a nebo využije služeb kamaráda zedníka, který poradí tak nějak přirozeně sám bez ptaní. Jezdí k nám na grilování a my k nim, takže když ví, poradí...
  • 
6.8.2014 12:53:44
Přesně, když jsme viděli, co dokáží napáchat ti tzv. "řemeslníci", tak manžel zjistil, že to umí lépe a levněji - a navíc ho to baví a já se nemusím rozčilovat a hádat s řemeslníky - protože to zas on nerad, tak jsem musela já.
luthienka 77117
6.8.2014 12:47:38
U nás to bylo tak, že zpočátku manžel razil názor, že on umí vydělat peníze a řemeslníci umějí své řemeslo a tak jim za to zaplatí. když ale viděl, jakých často tristních výkonů se dočkal a co to stálo, začal si pomalu některé věci dělat sám. někteří řemeslníci byli ok, ale i tak jim manžel pomáhla (třeba zdeníkovi a pod). Tím okouknul některé věci. dneska ze dřeva udělá skoro cokoli. ano, nemáme stroje, takže např materál kupuje již opracovaný. Postavil garáž, tělocvičnu, saunu - to s pomocí některých osvědčených řemeslníků. Vymaluje, přivrtá, opraví odpady, utěsní střechu, natře, sestaví nábytek, položí plovoučku, stavěl box pro psa, hradbu...
prostě život toho mého městského rozmazleného chlapečka naučil. A spoustu věcí děláme spolu. Mám raději práci s krumpáčem a lopatou než například žehlení...
Kudla2 58452
6.8.2014 11:12:12
Stejně je zajímavý, jak to máme každej jinak.

Já bych zase nešla do baráku ani za zlatý prase. ~;)

Odrazovaly by mě na tom ty věčný práce (který ani jeden neumíme), potřeba furt do toho vrážet prachy, aby nám to nespadlo na hlavu, a viděla jsem, jak tristně to dopadá, když v takovým baráku zůstane jeden člověk sám a nezvládá to fyzicky ani finančně - za cca 15 let z celkem pěknýho baráku totální ruina dobrá tak zbourat a začít znova. ~n~
  • 
6.8.2014 11:06:54
My sice máme dům, ale ne na vsi a ani bych tam bydlet nechtěla - nejsem zvyklá.
Levné sedací soupravy na Favi.cz - top výběr
Diva.Bara 37553
6.8.2014 11:04:48
tak právě život na vesnici má ty výhody, že dost řemeslníků se dá najít na doporučení, v hospodě, mezi sousedy .... máme starý dům, muž není řemeslník a hodně věcí se učí za pochodu, a lepší se to. našel si tu pár dobrých zedníků a řemeslníků mezi sousedy a v hospodě, kam zašel, aby poznal místní, a ti se osvědčili - zrovna včera nám jeden topenář, kterého nám doporučil soused, zprovoznil kotel, do kterého nikdo jiný nechce sahat, že ho nedělá.
  • 
6.8.2014 10:46:29
Neumím si představit kompromis - je to panelák vs. rodinný dům, pak ještě možná nájemní bytový dům - takový ten bez výtahu, 3 patra a v ideálním případě kousek zahrady vlastní a společný dvorek.
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 663  [Dalších 623 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.