| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Nadšenci starých domů a chalup

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 663  [Dalších 583 >>]
Piggy 5422
5.8.2014 15:08:12
Ale jak jste vedeli, jak se to má správně dělat..? Ukázal to vám někdo na začátku? Nšebo jste na začátku nasekali tolik chyb u každého kroku a pak jste už veděli jak to má být správně?
koa 48087
5.8.2014 15:07:05
Piggy,
nešla bych do toho.
Starám se sama, tj. bez muže, o panelákový byt. Vymaluju, natřu, složím nábytek. Ale třeba už u toho malování, když je větší problém, třeba velký kus nerovné plochy, zateklá voda od sousedů na stropě - to neumím opravit tak, aby to nebylo poznat.
Mně to nijak zvlášť nevadí, ale vidět to je.
Baterii vyměnit neumím, ale s vhodným nářadím a podrobným návodem by to třeba šlo. Parkety jsem nechala přebrousit firmou, koberec v předsíni s mnoha výklenky pokládala firma.
A jak píšu, jde o byt, kde toho k údržbě zase tak moc není.

Pro mě by v takové chalupě to bylo hrozně frustrující, protože pokud nemám zkušenosti, tak se bojím, že by se víc nedařilo než dařilo.
jentak (IP adresa: 109.81.196.161)
  • 
5.8.2014 15:06:43
Tak malování opravdu zvládne každý, kdo chce. Já teda ne, ale chlap by měl vč. toho, že každá stěna má jinou barvu či odstín - webů o malování je kvanta, může se poučit.
Rodinová 140078
5.8.2014 15:05:41
To je mozny, pak je to ale blbost majitelu tech baraku, protoze k hromosvodu potrebuji papir, ze jim to udelala odborna firma s nejakou certifikaci. Jinak se jim muze stat, ze v pripade zapaleni baraku bleskem splacou pri pojistnym plneni nad vydelkem ...:-)
Markéta, kluci 12 a 5 (IP adresa: 195.5.186.254)
  • 
5.8.2014 15:03:09
Přesně tak.

Proto my nikdy nebudeme mít dům - manželova nechuť cokoli udržovat/opravovat/ budovat je ohromná, byla bych za prudu, která po něm furt něco chce. Byt jsme nechali zrekonstrukovat, barák, kde bydlí manželovi rodiče taky, o chatu se stará můj táta (malebná 200 let stará roubenka - nikdy bych do toho nešla!!!) a je to.
TiNiWiNi 109646
5.8.2014 15:00:22
Já to (sama pro sebe) shrnu asi takto: kdybych se JÁ sama rozhodla do něčeho jít, tak do toho dám 100% svého času a umu. Kdyby šlo o rozhodnutí MY se do toho pustíme, tak "nikdy", protože vím, že by to narušilo harmonii ve vztahu. A to mám čerstvě za sebou....ve velkém i malém.
Uvedu příklad:
"Vymalujeme dcerce pokoj, zavolám malíře."
"Malovat umí každý blbec, vymaluju to já."
"Ok"
"Než začneš, musíš to všechno důkladně olepit!"
"Olep si to a já se na to vrhnu."
"Tato stěna bude červená."
"To jsem nevěděl, tak tu si už vymaluj sama, jestli chceš."
- já mám právě tu trpělivost Budhy~t~~t~~t~~t~~t~
Františka85 108823
5.8.2014 14:59:45
Znám vykutálenou firmu, která dělala řadu stejných domů a na jednom si ho nechali udělat odbornou firmou a na ostatních domech to obšlehli
~o~
Stáňa * 7932
5.8.2014 14:54:32
Záleží na tom, co chce rekonstruovat a v jakém je to stavu. Např. pouštět se do elektřiny je fakt o hubu. Manželovi každou chvíli volá nějaký "kutil" kvůli rozvodu elektřiny, zásuvkám, často až poté, co si vypálí mrazák apod. ~d~

Do rekonstrukce s někým, kdo o tom nic neví, bych se nehnala, je to na rozbití vztahu. Jedině, že by se do toho chtěli pustit oba a naplňovalo je to ~;)
Nástěnné hodiny na Favi.cz - největší výběr
Rodinová 140078
5.8.2014 14:54:22
Hromosvod se, tusim svepomoci, delat nejen nema, ale ani nesmi ...
Do toho bych se teda nepoustela~t~
jentak (IP adresa: 109.81.196.161)
  • 
5.8.2014 14:51:21

Z mé zkušenosti, když se člověk ptá na rady, dostane jich někdy tolik a navíc protijdoucích, že neví, kde je pravda...

- no, musíš hledat, protože na každým šprochu pravdy trochu, tudíž si dám dohromady, co mi říkají zkušení a pročtu technologické postupy a dám to dokupy.
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 663  [Dalších 583 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.