Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Carollyn | 131058 |
5.8.2014 14:50:02
myslím že to jde, ale je důležité to dělat pořádně a ne jenom tak flikovat. Velkým neduhem domácích všeumělů bývá to, že rádi staví a tvoří z již použitého materiálu protože je to škoda vyhodit... To potom dopadá dost špatně, jednak je to hnusné a málo to vydrží, za chvíli se to musí předělávat a bývá s tím hodně problémů! Také je důležité si rozmyslet, na co ještě stačím a na co už ne...
|
TiNiWiNi | 109646 |
5.8.2014 14:48:18
"Manžel umí víc než si myslel" je něco jiného nž "Vím, že nic nevím", pak už je to jen o trpělivosti, čase a penězích. Já vím, co je potřeba udělat i vím, jak se to dělá, ale když tu informaci předám "nepolíbenému", tak si tu informaci přizpůsobí k obrazu svému a může se to dělat hned znova. K těmto věcem by se mělo přistupovat s pokorou (viz tvůj manžel), to je dobře...a s "puntičkářským" charakterem.
|
Františka85 | 108823 |
5.8.2014 14:48:16
Do rekonstrukce bych se nikdy nepouštěla. Člověk se nadře jak nádeník a stejně se každou chvíli objeví nový problém, který byl do té doby skrytý a zase se může předělávat to co už bylo opravené. Pořád hrozí nějaký bubák, o kterém se nevědělo. Nakonec se do rekonstrukce nastrká víc peněz než do nového.
A k dotazu: lepší je mít vlastní zkušenosti už jen proto, že spousta lidí ochotně poradí, ale sami tomu nerozumí. Například takovou tu černou ďubkatou vrstvu na sokl si dá kdedko, ale až na výjimky blbě. To samé hromosvod. |
margotka78 alias shit-roller | 108560 |
5.8.2014 14:47:46
abych řekla pravdu, řešíme něco podobného. Můj přítel má mlhavou představu, že by do něčeho takového taky šel. Ovšem po zkušenosti s ním, kdy mu rekonstrukce ( sice totální) bytu 3 + 1 trvala 5 let už nějak ztrácím naději.. Sice se furt vymlouvá, že ho to ani nebavilo, když nebylo dost peněz, ale na druhou stranu tam mohl jet a dělat něco, co třeba konkrétně investici nevyžadovalo a nejel..
Ale jinak u něj o šikovnosti není pochyb. Jen ta vůle a dokopat se k tomu. Tak jsem pravila, že to bude asi poslední hřebíček do rakve našeho vztahu . Zatím to bere s humorem... |
Edvi+1+1 | 46083 |
5.8.2014 14:44:07
a přesně tak, když jsem viděla různé práce některých řemeslníků, tak si člověk raději udělá věci sám. Tak když vidím nějakou nesrovnalost, tak mě to tak nežere, jak když bych za to zaplatila nehorázné peníze.
|
Edvi+1+1 | 46083 |
5.8.2014 14:43:05
Jo znám. Sebe. Kompletní rekonstrukci baráku jsme zvládli sami, ušetřilo to spoustu peněz. A tak má práce jsou nové omítky v celém domě, zdění, pokládka dlažby, plovoučky, vyzdění a obklady koupelen, ustavení vany, zasekaní nových rozvodů elektřiny, sádrokatonové stropy, broušení, vyzdívky oken, atd atd...Je třeba vyzkoušet zda to člověk vlastně umí či ne. Manžel taky přišel na to, že umí víc než si myslel.
|
Piggy | 5422 |
5.8.2014 14:42:07
Právě toho se obávám. Člověk nějak pozná, že se něco začíná sypat, ale neví, jak to řešit , aniž by musel povolávat řemeslínky (drazí a ještě často nespolehliví), třeba jde o banalitu, kterou všichni kolem více méně umí řešit, jen zrovna s ním nebude mít nikdo trpělivost a je opět na začátku. Z mé zkušenosti, když se člověk ptá na rady, dostane jich někdy tolik a navíc protijdoucích, že neví, kde je pravda...
|
Kudla2 | 58452 |
5.8.2014 14:40:33
Ale to říkám z pozice někoho, kdo ma o tom mozna zkreslené představy, nechtěla bych, abys to brala tak, ze to URČITE nejde, spis je to jen moje představa o tom.
|
Kudla2 | 58452 |
5.8.2014 14:39:27
Ja nevím, treba to jde, ale my z takového důvodu do ničeho takového nejdeme.
Znam jednoho cloveka, co to dokazal, ale je to pomérne malá chaticka, par kamarádů se stara o baráky, ale ti si leccos udělají sami. Myslim, ze jim to žere docela dost casu a penez, pokud tohle cloveku nevadi, tak by to snad mohlo jít, mne by to vadilo strašně, takze vím, ze to neni cesta pro mě ( ani jeden to neumíme a přesně jak říkáš - nepoznali bychom, kdy je co potreba, a hlavně by se mi nechtělo dávat do toho všechen volný čas a penize) |
Žubka | 15263 |
5.8.2014 14:36:22
Proč by to nešlo, děláme to taky tak. Není nad to, když si to člověk posere po svém.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.