Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
zuzinos/Mareček07+Šimonek09 | 49186 |
12.12.2017 10:29:33
Renko,syn jednak moc neinformuje obecně a pak o knoflících by mi neřekl,protože to ani nevysloví....Jen jsem tedy ráda,že jsem se to náhodou dozvěděla od někoho jiného....Neumím si představit,co by pak dělal ve škole o hodině...Byla by to hrůza:(
|
12.12.2017 10:25:11
Právě, že se terapií nemám vůbec zkušenost...celkově jsem asi dost opatrná :( Také se obávám toho, že když bych synovi řekla o co jde, v žádném případě bychom ho nikam nedostaly...Když mu neřeknu, kam jde,bude to podraz...
|
Mája+kluci 07, 11 | 95717 |
12.12.2017 10:10:25
Syn je skvělý, že zvládá svou fóbii natolik, že to ani ve škole nevědí
Pokud to tam nechceš řešit a učitelka je nevstřícná, nechala bych dítě doma. Záleží, kterou to mají hodinu - pokud první nebo poslední, napsala bych lékařské vyšetření, jinak klidně i celý den, třeba nevolnost. A to píšu jako člověk, který rozhodně děti doma jen tak nenechává - ale tohle je výjimečná situace a může zabránit obrovskému stresu u dítěte. S terapií neporadím, ale držím palce |
Renka + 3 | 26652 |
12.12.2017 10:08:00
To bych ho nechala doma, ale je škoda, že ti takové věci neřekne. Ale mám také málo sdílného syna, co si chce věci řešit sám, takže chápu. S terapií neporadím, mám dítě s různými problémy ADHD, OCD a bohužel nic nepomáhá, mám pocit, že psychoterapie je jen prázdné slovo, hodně lidí věří, že když je problém, stačí navštívit psychologa, ale bohužel ve výsledku člověk zjistí, že kromě (podle mě planého povídání), psycholog k ničemu není a fungující terapie je utopie.
|
12.12.2017 9:54:41
...ředitelem :)
|
12.12.2017 9:53:13
O fobii víme už dlouho....Koumpounofobiky máme nastudovaný a myslím, že syn je šikovný....Knoflíky ve svém okolí se snaží ignorovat...tzn. když má někdo třeba košili apod....Ale situaci neustále monitoruje :) Větší množství knoflíků by ovšem určitě nedal....Viz. koutek s knoflíkama v muzeu....
Slovo knoflík nevysloví, nenapíše.....v žádném případě se knoflíku nedotkne...Ale určitě by se daly různé knoflíky odstupňovat....Ty obšívané mu třeba nevadí.. Průšvih je třeba teď ve škole....mají na pracovní činnost donést knoflíky. O tom, že si mají donést tyhle hnusný kulatý věci :) jsem se dozvěděla náhodou od někoho jiného, v životě by mi to syn neřekl ....Potvrzení nemáme, že koumpounofobik....tak nevím, co s tím...Ve škole se mi to nechce moc řešit...Učitelka je navíc hrozná :( a vůbec nechci,aby se o tom v škole dozvěděly děti...Buď ho prostě z hodiny omluvím nebo budu muset za řiditelem....ale vůbec nevím, jaká bude reakce a jaké by bylo řešení.... Na to konto jsme se s manželem domluvili, že bychom zkusili KBT terapii....ale zatím jsem nikoho nesehnala a ani vůbec nevím, jak je to s terapiemi ohledně fobii u dětí.... |
Kat | 121378 |
12.12.2017 9:30:03
Ty brdo, odkud se to vezme? Chudinka malej.
|
mamoch | 107553 |
12.12.2017 8:13:20
U holek bych to neřešila /knoflíky nepotřebuje/, ale u kluka je to daleko horší v tom smyslu, že košile do obleku jsou stále nutné, tím i knoflíky . Věřila bych hypnoze a nějak odblokovat to, co vadí. Na netu jsou i stránky o tom a příběhy lidí, jak s tím bojovali, spíš neúspěšně, bohužel.
|
Thea + 2 | 93496 |
12.12.2017 7:53:53
Má to kamarádka (+ všechno malé kulaté). Terapie jí nepomohla. Má všude zipy, její děti (dokud je oblékala ona), měly všude zipy nebo suché zipy nebo háčky, cvočky atd.
Nesmí se jí nikde objevit v jídle rozinka, borůvka, rybíz. Ale docela dobře s tím funguje. |
11.12.2017 23:24:49
Prosím, máte někdo zkušenost s terapií u dítěte?? Syn , 10 let...Díky :)
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.