| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Úřední okénko - notáři a dědictví

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 5529  [Dalších 5489 >>]
Bellinka 134640
28.3.2018 21:29:01
Přechází. Samozřejmě ne u vsech dědickych trid, ale v 1.tride u deti ano. Pokud tedy odmitne dedictvi dite zustavitele, nastupuji na jeho misto jeho deti, ktere se pak vyjadruji, zda odmítají ci neodmitaji.
Bellinka 134640
28.3.2018 21:25:00
Pokud dedictvi odmitnou deti zemrele, pak samozrejme pravo dedit přechází na jejich deti, th. vnoucata zemrele. Ty se pak vyjadruji, zda dedictvi odmitaji ci neodmitaji.
m-007 151891
28.3.2018 19:28:13
kdyz jsem 13-lete dceri vysvetlovala, ze by mohla zdedit po prababicce dluhy, moc spravedlive ji to nepripadalo. Ptala se, jak by to splacela kdyz nevydelava. Rikala jsem, ze se domnivam, ze dluhy by pekne pockaly a v poklidu se urocily a jak zacne vydelavat, tak by rovnou zacala splacet castku nekolikanasobne vetsi. Myslim, ze se ji nepodarilo vstrebat, ze to je realny scenar, pripadalo ji to natolik absurdni, ze to nemuze byt pravda.

zaplatpanbuh zato, ze muzeme dedictvi odmitnou...
77kraska 132593
28.3.2018 16:49:39
podle OZO nemeli SJM ani BSM.....prababicka s pradedou to meli nejak jinak nez BSM, brali se v roce 1920 kdysi jsem to nasla, uz si to nepamatuju
77kraska 132593
28.3.2018 16:48:12
Kongo? maji na to psane pravo nebo zvykove?
Blanka+Adámek 17189
28.3.2018 16:47:16
Nejlepsi je, ze dedictvi se hmotne i procesne resi podle predpisu, který platily v době umrti, to pak u tech starych studuješ ABGB, jak to vlastne tehdy měli. Například vůbec nededila manželka, v tom smyslu, jak to zname dneska, nabývala nejakou cast majetku, ale z jiného titulu.

Nebo když je zustavitel cizinec a dedi se podla ciziho prava (jednou jsem mela Kongo) a tak taky dedi uplne jinak nez u nas, to je pak posusnanicko.

Zajimavy to je, ale samozrejme 90% tvori normalni dedictvi, temahle spekama bych se neuzivila a ji jich nastesti malo.
77kraska 132593
28.3.2018 16:41:44
Blanko, diky za info!
mas strasne zajimavy povolani.....to jsem mela jit delat
Blanka+Adámek 17189
28.3.2018 16:39:15
Jasne, me to bavi. Jednou jsem hledala v matrikách a ve vojenskym ustavu dedice po chlapkovi, kterého za války popravili Nemci a nejak se po nem vůbec nikdy nevedlo dedicke rizeni. Ale to byl zakladatel Zbrojovky v Uherskym Hradisti, to bylo fakt zajimavy. Nasla jsem prasynovce manželky, která ho prezila snad o 35 let.

Nebo když hledam dedice po Zidech, co umreli za války v koncentracích a majetek se objevi po letech (naka zapomenuta nemovitost nebo ucet), tak to jsem dělala přes židovskou obec. Ale takových dedictvi je malo, par do roka, jen takovy zpestreni.

No nic, koncim s mrtvyma, jdu se resit svou zivou rodinu ~x~
Pohodlná křesla za super ceny na Favi.cz
77kraska 132593
28.3.2018 16:34:09
nojo, stary bratranec na druhym konci republiky, ktery byl morous, zil sam, svobodny bezdetny, nemel mobil a dopisy nepsal....to si clovek snadno nevsimne :-(

a v matrikach hledas?

fakt hledas dedice i v zahranici na fb podle jmena? to musi byt vzruso!
Blanka+Adámek 17189
28.3.2018 16:30:28
Ja hledam všude mozne. V centralni evidenci obyvatel, ale tam jsou chyby, posilam dotaz do evidence, kterou vede Ministerstvo vnitra, 2x jsem nasla dedice přes facebook (jednou v Holandsku, jednou v Australii). Jednou jsem mela stesti, ze strycek byl nejaky politik okresního formatu a jmeno bylo takove zvlastni, tak jsem to zkusila a byl to on. Me to i docela bavi. Ale nekdy se to fakt nepodari.

Pak se dava na uredni desku soudu vyhláška, ze se hledaji dedici, ta tam visi minimalne pul roku, to uz je spolu s tim predeslym skoro rok od umrti. Kdyz se nikdo neprihlasi, pada to státu. Zase na 2. stranu, měli by se trochu starat ti dedici. Když si rok od smrti nevsimnou, ze jim umrel strejda nebo bratranec, po kterem chteji dědit, tak co s tim ~d~
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 5529  [Dalších 5489 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.