| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Přípravné třídy

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 270  [Dalších 240 >>]
Monty 129940
19.1.2017 12:41:49
Aleno,
to nemá nic dokazovat, kromě toho, že děti jsou různé a pro někoho je změna kolektivu brnkačka, pro někoho nepředstavitelná věc. Ono ani na té střední si nemusíš najít žádné kamarády, i když musíš do jiného kolektivu. Navíc i tu střední si někdy děti vybírají podle toho, kam jde jejich kamarád/kamarádka - třeba moje sestra to tak udělala, i když to zrovna v jejím případě nebyl moc dobrý nápad. Mmch. zrovna u ní je krásně vidět, kam může ta změna kolektivu vést. Odstěhovala se ve dvanácti k tátovi do jinýho města, první rok probrečela a v podstatě to má následky dodnes. Je to strašně individuální a jestli to je nebo není pro dítě dobrý by měl posoudit každý rodič podle toho, jaký dítě doma má. Mávnout nad tím rukou a říct, že si přece zvykne, to nemusí dopadnout dobře.
Alena 129302
19.1.2017 12:38:42
Tri dny pro introverta skutecne neni mnoho na ziskani pratelstvi.
Alena 129302
19.1.2017 12:37:23
A co to dokazuje? Ze to tak musi byt vzdycky?
Navic ZUSka rozhodne neni oddil. Take jsem chodila na vytvarku, syn take. Na vytvarku se prijde a jede individualne, neznam nikoho, kdo by si tam nasel pratele na cely zivot, aspon v detskem veku, deti tam toho spolu moc neprozivaj. Chapu, ze tvuj syn chtej jit se svymi kamarady ze skolky do skoly. Ale to nesvedci o tom, ze by jinde nenasel kamarada sobe blizsiho, ale spis o tom, ze je konzervativni. Az se dostane na prirodovednej gympl a pozna vic spoluzakus podobnymi zajmy, myslim, ze se preorientuje snadno.
Anni&Annika 50178
19.1.2017 12:34:24
margit...tlak na vykon je dan skolou, na ktere jsi.
Mala na takove skole v Cechach byla....tam jeli vsichni jak fretky. Cela skola. Jeden se snazil byt lepsi nez ten druhy. Kdo tuhle hru nehral /a nemusel byt blby/, byl vseobecne za blba a kolektiv se k nemu takhle choval /takhle to vnima moje starsi dcera a slysela jsem to i od deti z tehle skoly, ktere na ni nevynikaly/. Bylo to tak uz za dob, kdy tam z Nemecka presla nase starsi.

Jenze ta mladsi je strasne ctizadostiva a ja vedela, ze je to jeji parketa. Byla tam stastna.

Proto rikam...vybrat spravne skolu. Jit se tam podivat, zjistit o ni vsechno co se da.
Fakt se ten vykon vetsinou tyka celeho zarizeni.
Monty 129940
19.1.2017 12:31:26
Aleno,
jsme v Praze, větší město v ČR není.
Syn chodí třeba do ZUŠky osmým rokem, do sedmičky dělal dva obory, kamaráda si tam nenašel žádnýho. Nedávno strávil tři dny s vrstevníkama na biologický soutěži, kde se dokonce koncentrovaly děti, u kterejch se dá předpokládat společnej zájem - i na fotkách stojí vždycky stranou od ostatních, natož aby se tam s někým začal kamarádit.
Každej není extrovert s touhou poznávat nový lidi.
Alena 129302
19.1.2017 12:28:40
Presne tak, mam kamarady ze stredni, vejsky, oddilu - spis na zaklade zajmu nez bydliste.
Sopka 106697
19.1.2017 12:28:03
Nemusí si sednout s učitelkou, i když by měla 10 nultých ročníků, takže za mě ne.
Školy si ještě užije až,až, nech jí si hrát ve školce.
Jana+3 princezny 100218
19.1.2017 12:27:59
My máme taky děti, co se kamarádí:-)
Alena 129302
19.1.2017 12:27:07
Ale ve vetsich mestech takhle postavene vazby vetsinou uz nejsou, deti chodi do ruznych skol a stres z toho zadny neprameni. Prechod ze skolky do jineho kolektivu skoly je prirozeny proces, kdyz to zmena kolektivu skolniho muze byt vekla zatez a stres. Ja jsem sla v 80letech do skoly a jestli jdou se mnou deti ze skolky my bylo uplne jedno, dala jsem se dohromady s nekym jinym.
Jana+3 princezny 100218
19.1.2017 12:27:05
To určitě, ale ne každý je případ pro nulťák. Nejlépe to vyhodnotí psycholog.
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 270  [Dalších 240 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.