Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
maargitt & dráčátka | 67638 |
19.1.2017 12:26:44
jano, tak to moje vazby jsou spíše ze střední a vejšky, pokud bych to měla hodnotit s ohledem na vzdělání. Ale většinu kamarádů mám odjinud
|
Monty | 129940 |
19.1.2017 12:26:00
Jano,
tak u nás to přešlo do druhý generace - moje nejlepší kamarádka, kterou znám od školky, má tři kluky a ti jsou kamarádi s mým synem, hlavně tedy ten prostřední, s tím jsou stejně staří. Bohužel bydlí přes sto kiláků od sebe, ale navštěvujou se, furt si něco píšou, volají si... |
19.1.2017 12:25:01
s těmi kamarády, dcera loni měnila školu... neměla tam nikoho známého, takže 2x totální změna kolektivu
ve druhé třídě s nimi začala chodit holčička, se kterou byla ve školce.... jenže holčička se na ní trochu přilepila, držela jí straniou od ostatních, dcera měla pocit, že jí musí pomoci.... všechno špatně holčičce nakonec přišla montessori jako pro dementy, tak chodí jinam a dcera naprosto pookřála, kamarádí se všemi |
Monty | 129940 |
19.1.2017 12:23:48
maargitt,
ve výsledku je to fuk, kým je způsobený, je to prostě tlak. Na druhý straně, ono to má dvě strany, jako všechno - u syna byly dvě první třídy, v jedné učila starší učitelka, ve druhé čerstvá absolventka. Starší učitelka byla přísná, ta mladá byla hodná, sama vypadala spíš jako žákyně, droboučká, křehká blondýnka, děti ji milovaly. Ale makat se ve škole naučila ta třída s přísnou učitelkou. |
Jana+3 princezny | 100218 |
19.1.2017 12:23:46
Kvůli sociálním vazbám. Já se kamarádím s holkami , co jsme chodily spolu do školky a na základku dodnes. To samé má i moje starší dcera. Tu prostřední jsem s těžkým srdcem musela dát na jinou školu z důvodu stěhování a měla fakt těžký problém se s tím srovnat. Taky se jí rapidně zhoršil ekzem a astma...možná to není tím stresem, ale doktorka to tak vidí.
|
Alena | 129302 |
19.1.2017 12:22:05
napis
|
Alena | 129302 |
19.1.2017 12:21:47
Ano to je jedna varianta. Ale ja se casto setkavam s tim, ze se deti naopak dostavaji do komplikovanych vztahu -s kamaradem do prvni, tam si najdou nekoho jineho, byvalemu je to lito - nebo naopak deti, ktere jdou samotne se rychleji v prvni tride seznamuji a pak ti, co sli treba s nekym zustavaji stranou vetsi vznikle party. Proste prohlaseni, ze "je dobre kdyz deti nemeni kolektiv a jdou pohromade ze skolky do skoly" opravdu nelze brat jako obecne platne a nebrala bych ho jako hlavni duvod vyberu zakladni skoly.
|
19.1.2017 12:20:10
monty, tlak na výkon je definovám spíše učitelem, než školou. Výjimečně i školou.
|
19.1.2017 12:19:38
a že by chodila se stejnou partou do školy.... to asi nebude... budu chtít, aby chodila do montessori, to tady po ruce nikde není. A protože její ségra bude chodit už do čtvrté a ta montessori, kam ona chodí, je jen 1-3. třída, vůbec nevím jak co bude
|
19.1.2017 12:18:10
aleno, o kvalitě nulťáků dost pochybuju, už proto, že jejich podstatou je nahnat děti ráno do školy, 4 hodiny si s nimi "hráít" na školu, pak je dát na oběd a do družiny s nimi. A když soudím podle kvality družiny, ve většině škol nic moc....
btw mohu ti napsat maila? |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.