| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Přípravné třídy

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 270  [Dalších 200 >>]
Bouřka 7675
19.1.2017 11:37:25
Já se zeptám tak trochu na okraj, jaká je vlastně náplň nultého ročníku?
Binturongg 104880
19.1.2017 11:31:13
To máš ještě fajn - mě nutí otec mé stejně staré dcery, aby šla v září do školy.
No, nutí - rozhodně nemá v rodině hlavní slovo, ale jeho názor je respektován ~:-D
Samozřejmě ji do školy nedám ani omylem, protože jsem s to posoudit školní zralost a to, že umí (v podstatě sama od sebe - jsem líný, neambiciózní rodič :-) ) trochu číst, počítat a psát, neznamená, že je zralá na školu.

Nulťák není nic proti ničemu, pokud je to dítě ochotné a bude z toho mít radost, ne trápení a stres.
Já bych tu svoji holčenku do nulťáku nedávala, protože si školy užijeme ještě všichni dost, do školky chodí teprve pár měsíců a jen dva dny v týdnu a nevidím důvod, proč jí zkracovat dětství.
Jsem prosincová, taky jsem šla do školy skoro v sedmi a vidíš, spokojeně studuju dodnes, někdy dokonce ani nezavřou školu nebo se nezmění koncepce a sem tam i něco dokončím ~:-D
jentakj 147688
19.1.2017 11:27:41
Tak já jsem proti tomu - ale to je můj názor. Teda pokud chodí do školky, pokud je doma, tak by jí asi prospělo zvykat si na kolektiv a na místo, kde se všechno nebude točit kolem ní.
A nemyslím si, že když dítě bude chodit do nultého ročníku, tak že je pak záruka, že si s učkou sedne.
maargitt & dráčátka 67638
19.1.2017 11:11:22
Mám pětiletou dceru, příští rok z ní bude předškolačka. U její starší sestry jsem možnost aby chodila do přípravního nočníku zavrhla. V první třídě jí to ale moc nesedlo, bála se učitelky, měnila školu. Přemýšlím, zda by to bylo jiné, kdyby do "nulťáku" chodila, ale myslím, že spíše ne. Pokud by tam byla pohodová učitelka, dcera by byla v pohodě a pak by stejně narazila na učitelku, která jí nesedla.
Nicméně, přemýšlím, zda to u její sestry udělat stejně. Šest jí bude v listopadu, do školy tedy stejně půjde v necelých sedmi.
Lilian 68201
26.5.2016 11:40:28
Ahoj, prosím, máte někdo zkušenost s přípravnou třídou /ideálně co nejčerstvější, tj. letos, loni, předloni - kvůli vyučujícímu/ v některé z těchto škol:

ZŠ U Vršovického nádraží

ZŠ Olešská

ZŠ Břečťanová

ZŠ J.Seiferta

ZŠ Lobkovicovo náměstí

ZŠ Pražačka

Vím, že se to řešívá dřív, ale dcerka udělala skok ve vývoji až po zápisu a vyšetření u psycholožky v SPC bylo kvůli poruše pozornosti rozloženo na minulý a tento týden, kdy nám doporučila odklad a ten ideálně plnit v přípravné třídě.

Obvolávám, ale zatím jsem neměla štěstí a vedení škol zrovna učilo, takže netuším, zda se dostane a kam.

Děkuji za zkušenosti.
evina (IP adresa: 90.181.206.49)
  • 
14.2.2016 8:12:28
Tak pokud jde o ZŠ Na Líše, konkrétně o vychvalovanou paní učitelku tak dost velká KATASTROFA. Mezi příspěvkem a dneškem odvedla další ročník do třetí třídy(i když čtvrtina třídy kvůli ní odešla) a ted jde znova do první. Nemá cenu se tu rozepisovat, myslím, že podle počtu dětí co odešly si lze udělat názor. Nicméně hodně špatný mi přijde i postoj vedení, který vše "zametá pod koberec". Nakonec za poslední dva roky tam byl velký odliv i učitelů, dost je jich nových. Jmenovaná paní učitelka je původně vychovatelka a myslím, že vychovatelkou měla zůstat. Stříháme metr a nemůžem se dočkat, kdy se paní učitelky zbavíme.
Jana Novotná, dvě děti (IP adresa: 176.222.228.254)
  • 
29.5.2015 19:56:59
Ahoj,

pokud vím má se otvírat přípravná třída ve Vinařicích. Mám tam kamarádku a na školu jsou dost dobré reference. Prý tam mají novou ředitelku a ta tu úroveň dost zvedla. Na webu mají, že v přípravné třídě má učit speciální pedagog - logoped. Zkuste to tam od Kladna je to 5 minut. Držím palce:-)
Muumi ++++ 41406
13.1.2015 9:52:16
Ale jo, já si jednoznačně pamatuju dobu, kdy se obě Amálky lišily barvou pleti docházejících dětí. Nyní mám bohužel dojem, že se romské děti prostě koncentrujou na jiné školy. Devítka, dvanáctka, nově jsou třídy ZŠ v Pařížské. Problém se pouze přesunulu jinam.
LoraX a klučičí banda 24327
13.1.2015 9:47:21
Muumi ona je možná otázka, jak dlouho ~d~. Dvojka na tom byla před lety podobně, dneska je hodně jinde. Školy se dohodly, že až na extrémní výjimky (jako sourozenec na dané ZŠ apod.) už je jinde brát nebudou. Škola tedy šla kvalitativně nahoru, tmavé dítě tam poměrně těžko potkáš, jakkoli je škola spádová pro naši čtvrť a tady by se dalo čekat výrazně víc. No a škola poslední roky narvaná, při zápisech obvykle převis 100%. Letos mám už na řadě dvojčata (po odkladu, takže už jdou). No z mé zkušenosti - dítě tam dám, ale když je zralé. Je jich v třídě hodně (bylo i 30), tempo celkem svižné, od 1. třídy mají AJ a IT (čeká se, že dítě fakt zvládá a má občas doma PC k dispozici - fakt ne takové to "do 5. třídy má na PC čas")... Pro dítě, které je narozené třeba v létě a je tam nějaký ten problém to snadné není - takže naše letňáčky (nedonošence) jsme o rok školně odkládali. Ale pak celkem OK (mám syna ve třetí tř., nejstarší je na kameňáku 8G a ten chodil na 14-ku - ta mi přišla víc v klidu, ale asi toho uměli míň ~d~).
Muumi ++++ 41406
13.1.2015 9:09:54
Veroniko, já vím jistě, že pokud jde dítě, které je spádové na 9. zš, kamkoliv jinam na zápis, tak ho vezmou. No jo, vy patříte na devítku. tak to vás samozřejmě bereme. To je prostě nějaká nepsaná dohoda mezi školami.
Já se obávám, že jiná přípravná třída v Kladně není. Spíš nějaké kurzy, poradili by ti určitě v SPC v Rozdělově.
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 270  [Dalších 200 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.