| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Vztahy s ex po rozvodu

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 4305  [Dalších 4255 >>]
luthienka 77117
3.8.2017 13:50:37
Pokud je dítě už trochu větší, klidně bych mu o svých pocitech řekla. Samozřejmě bez známky výčitky.
Kat 121378
3.8.2017 13:43:16
Hele, a nemas moznost udelat obcas nejakou "akci" mimo veskera pravidla a povinnosti? Treba vikend naruby - kdy se posnida zmrzlina v posteli, objednate si pizzu k obedu a udelate si nejakou radost. Takovou anarchii. Ale faktem je, ze ty delas vsechno to, co kluka dovede do dospelosti. Fotr vyzobe jen tu tresinku. Naopak, ty jsi ta schopna, silna.
Lenka, 3 děti 144932
3.8.2017 13:27:21
Teď to beru tak, že ex je pro děti vlastně taková zábavná "návštěva". Netráví s nimi běžný čas, nepečuje, nevychovává. Ale někdo to dělat musí a jsem to já.

S tímhle má třeba problém můj rozvedený kamarád, že to nemůže. Nevidí je každý den růst, neřeší jejich běžná trápení, chybí mu.
mandelinka 32633
3.8.2017 11:51:48
Mariano, mám to naprosto přesně. Nepátrám, nezkoumám, když řeknou tak vyslechnu, hotovo. Taky už jsou ve stavu kdy řeknu, že s tátou super, ale MAMI, doma je doma.
Mariana +2 135342
3.8.2017 11:50:35
Míšo jo přesně tohle si chce uvědomit. Já vím za kým děti půjdou s jakýmkoliv trápením, když je jim zle, komu se svěřují. TOHLE je to podstatné.

Ano je těžké někdy vidět jak tatínek najednou dělá program, když už si vyčlení nějaký ten den v programu a že za manželství na děti čas neměl ani náhodou. Že jsme mohli mít ten super program celá rodina - za jiných okolností.

Já to řeším tak, že to nezkoumám co dělali s tátou, nanejvýš se zeptám zda měli pěkný den. Ale neprobírám s nimi nějaké detaily, nechám je mluvit když chtějí, ale neptám se, nezpovídám je. Víceméně to beru tak že to je jejich život mimo mně, a když se vrátí tak řeším zas jen nás, co budeme dělat MY. Hlavně v začátcích po rozvodu mi to pomáhalo se přes to přenést.

Teď to beru tak, že ex je pro děti vlastně taková zábavná "návštěva". Netráví s nimi běžný čas, nepečuje, nevychovává. Ale někdo to dělat musí a jsem to já.

Možná se zkus zaměřit víc na vaše aktivity a prostě na to co má s tátou nemysli, neřeš, nesrovnávej, nesoutěž.
Dělej program podle sebe, podle syna a tak aby váš společný čas byl příjemný a naplněný, abyste si to užili vy dva.
Lavi 32665
3.8.2017 11:49:50
Já bych se soustředila na spokojenost dítěte. Je přece ok, že ho to s tátou baví a má se s ním dobře,ne? Určitě bys nebyla ráda, kdyby se od otce dítě vracelo uplakané a nechtělo tam příště jet.
Měla jsem dřív pocit, že musím mít pod kontrolou, co dělá dítě s otcem, ale jen pár měsíců po rozchodu...
Existuje spousta dětí, které si jejich otec nebere vůbec nebo si je vezme, ale čas s nimi netráví.
Tak zkus nežárlit, a buď ráda, že se tvoje dítě má s tátou dobře.~x~
Fren 117315
3.8.2017 11:43:12
si to s ex prohoď a budeš mít hned možnost být super ty!
mandelinka 32633
3.8.2017 11:39:05
Ty jo, tohle vůbec neznám. Myslím ten pocit. TY jsi matka a TY se staráš, táta je jen na zábavu 1x měsíčně. Vždyť je jasné, co je důležitější.
Míša+Tom 45171
3.8.2017 11:29:52
Mariano, moc děkuji za ty slova, máš vlastně úplnou pravdu, že když pak syn přijde, a řekne, že mě má rád, to je to nejkrásnější... ~s~
Bývalý manžel toto asi nikdy od něj neslyšel.
Mariana +2 135342
3.8.2017 11:26:01
Máme to asi podobně, u nás tatínek taky když už si udělá čas, udělá "program", vezme děti pokaždé do hračkářství apod.

Ovšem já si jako neschopná matka tedy nepřipadám. Vlastně si připadám jako jediný rodič, jelikož pobavit se 1-2 za měsíc o víkendu na výletě za "rodičovství" nepovažuji.
Vím že já jsem ten kdo vychovává, kdo řeší ten milion běžných každodenních věcí, od školy, úkolů, nemocí a prostě všeho.
Poradit ti jak na to neumím, co třeba občas si sednout a říct si "jo jsem dobrá, zvládám tohle všechno a sama".

Na druhou stranu musím říct že já si tedy nepřipadám že mají děti u mně jen povinnosti. Máme kopec zábavy, aktivit a prostě všeho. Tím že o i o víkendech mám častěji děti já, tak je dost času i na tu zábavu.

A myslím že děti to dobře chápou, že jsou tu povinnosti, což je obvykle ten běžný školní týden a pak je víkend a to si uděláme program. Nechávám hodně volbu i na dětech co chtějí dělat, někdy chtějí být jen tak doma, někdy chtějí něco podniknout.

Já tedy myslím že jsem super rodič. Ale já nejsem moc přikazující ani při výchově. Jo jsou věci přes který nejede vlak, jsou věc o kterých můžeme diskutovat a pak jsou věci ve kterých nechávám dětem značnou volnost.
A zábavy dětem dopřávám víc než dost.

A to nejlepší i v těch náročných běžných dnech je, když mně večer děti obejmou a řeknou to svoje "mám tě moc rád/ráda mami". Tohle ex nemá a já ho vlastně lituju.
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 4305  [Dalších 4255 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.