| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Turistika

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 270] Názory 271280 z 979  [Dalších 699 >>]
Červená řepa 55518
5.4.2017 15:16:27
A ty Asola sedí jak? Já mám ráda kulaté špičky, nesnesu jakýkoli náznak útlaku malíčku. U těch Asolo mi přávě připadá že je špička tvarovaná úzce a do strany.
Červená řepa 55518
5.4.2017 15:14:48
:-), no, taky nejsem nejlehčí, takže je jdu důkladněji probrat. Jak jsi o tom psala, úplně jsem si vybavila tu bolest kyčlí při každým kroku po pár dnech chůze s báglem ~:-D.
Červená řepa 55518
5.4.2017 15:10:58
sory, zkopírovala jsem to omylem. Ponožky jsem podcenila, už jsem poučená, nakoupím pořádné. Vše co píšeš bota jinak splňuje, prsty volné, vepředu netlačí nic. Musím dost utahovat, přes nárt, aby byla noha pevná, možná jsem koupila boty o kus větší. Pata nelítá, ale z vnějších stran pat cítím bolest už dost brzy po tom, co vyjdu.
Červená řepa 55518
5.4.2017 15:07:01
Puchýře dle mých zkušeností nesouvisí tolik s typem (ani značkou) bot, ale s tím, jak ti sedí, a pak s ponožkami a zavázáním.

Boty nesmí tlačit (naopak, musí být hodně volné před prsty vepředu a dostatečně široké v místě příčné klenby),

ale na druhou stranu v nich noha nesmí "jezdit", tedy pata se nesmí pohybovat hore-dole při kroku, ani chodidlo nesmí popojíždět.
Je nutné to pořádně vyzkoušet v obchodě i s příslušnými ponožkami. Mají na to tam obvykle (v hudy určitě) ty "šikmé" plochy a kamínkové, aby člověk zjistil (mj.), jestli noha nesjíždí při dobře zavázané botě do špičky, a při kroku bota nekvedlá na patě.

Čím pevnější a vyšší bota, tím větší nebezpečí, že když nesedne úplně dobře, nadělá velkou paseku. (proto třeba Cimbur asi volí ty běžecké)

Znovu připomínám ty ponožky - musí držet na svém místě a nebýt úplně tenké (do pevnějších bot).
Červená řepa 55518
5.4.2017 15:05:45
Na Keeny jsem taky narazila, lidi je chválí, celkem mě to překvapilo. Máš zkušenost přímo s nějakým typem? Ale myslim že jsem ani neviděla žádný s vibramem.
Červená řepa 55518
5.4.2017 15:02:21
jdeme ČR, Bavorsko
Červená řepa 55518
5.4.2017 14:56:18
taka na ty Nikey když koukám, tak to mám pocit že bych si někde vymkla kotník. Ocenuju tu lehkost právě, já mám Merrel, nízké, pod kotníky, mají asi 400g, ale prostě mi ta bota nějak zřejmě nesedla.
Kompromis mezi těžkou botou a nízkou lehoučkou si představuju třeba takhle: https://www.vlapa.cz/damska-kotnikova-trekova-obuv-olang-tarvisio-zelena/

Slupka 133444
5.4.2017 14:20:13
11 kilo batoh není těžký, a i z ostatního popisu zjevně nejde o turistiku v náročném terénu, kde by se těžké boty hodily.
m-007 151891
5.4.2017 14:16:26
ja nevim, ale kdybych mela tahnout nekolik dni batoh 11kg jak pise autorka, tak bych se toho nebala :). Jit nekam nalehko s malym batuzkem s pullitrovkou vody, to je neco jineho.
Girili 117849
5.4.2017 13:51:08
Asolo, Lowa - maji dobre boty za prijatelne ceny. Asolo jsem mela mnoho let, Lowa mam ted a spokojenost. Mela jsem i Merrelly, protoze jsem tehdy sla po cene, ale to uz tak dobre nebylo. Jednak byly siroke (i na moji ne nijak stihlou ploutev) a jednak se mi zda, ze jim posledni dobou kulha kvalita. Manzel ma s nimi posledni dobou take spatnou zkusenost.
[<<Předchozích 270] Názory 271280 z 979  [Dalších 699 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.