| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Turistika

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 280] Názory 281290 z 979  [Dalších 689 >>]
Girili 117849
5.4.2017 13:48:09
Ty mam take a jsou super, ale jako druhe - tezke boty, do tezkeho skalnateho terenu, na snih a ledovec. Na mene narocnou turistiku v nasich podminkach zbytecne tezke.
Girili 117849
5.4.2017 13:46:27
Pod kotniky urcite ne, jinak presne, jak popisujes - nad kotniky, membrana, textil v kombinaci s kuzi (celokozene byvaji tezsi), lehke, vibram.
Blanče 42184
5.4.2017 13:09:48
Boty ti musí hlavně sednout, v mém případě jsou to keeny - mám je v několika provedeních od kožených pohorek přes goráčové "botasky" až po sandály se špičkou. Mohla bych jim dělat chodící reklamu, díky nadváze, rozjeté noze po dvojité zlomenině a malé široké noze jsem de facto delší štreky ujít jen v nich. Pohory jsem po asi deseti letech prošlapala (tím mi ale vyhrožovali už při koupi, stejně jako u sandálů, které stále drží - kupuju si dětské a jsem slon) a chtěla nahradit jinou značkou, výsledek byly otlaky, bolely mě achilovky, pokorně jsem se vrátila a v čerstvě koupených botách jsem ušla 40 km bez ztráty kytičky :-).
Kopřiva Dvoudomá 34182
5.4.2017 12:59:45
Mám kožené boty La Sportiva, typ Tibet. Jsou boží, mám je roky, nejsou úplně lehké, ale dokonalé do těžšího terénu a do horších podmínek. Není to teda žádnej barefoot, podrážka je pevná, masivní.

Na výlety s dětma mám nízké trekové boty z kůže, zn. Leggero (Superfitky pro dospělé) s goretexem, vypadají prostě jako černé kožené tenisky.

Slupka 133444
5.4.2017 12:58:40
Puchýře dle mých zkušeností nesouvisí tolik s typem (ani značkou) bot, ale s tím, jak ti sedí, a pak s ponožkami a zavázáním.

Boty nesmí tlačit (naopak, musí být hodně volné před prsty vepředu a dostatečně široké v místě příčné klenby),

ale na druhou stranu v nich noha nesmí "jezdit", tedy pata se nesmí pohybovat hore-dole při kroku, ani chodidlo nesmí popojíždět.
Je nutné to pořádně vyzkoušet v obchodě i s příslušnými ponožkami. Mají na to tam obvykle (v hudy určitě) ty "šikmé" plochy a kamínkové, aby člověk zjistil (mj.), jestli noha nesjíždí při dobře zavázané botě do špičky, a při kroku bota nekvedlá na patě.

Čím pevnější a vyšší bota, tím větší nebezpečí, že když nesedne úplně dobře, nadělá velkou paseku. (proto třeba Cimbur asi volí ty běžecké)

Znovu připomínám ty ponožky - musí držet na svém místě a nebýt úplně tenké (do pevnějších bot).
kambala nakopávačka štěňátek 118391
5.4.2017 12:40:50
Když je teplo,odchodim to v keenech s vibramem,dobrý na brozeni potoku. Když není,tak mám od nich letní síťový boty. A pak mam normální pohorky,goretex a vibram,nad kotniky. Vybírám podle počasí a terenu
Anni&Annika 50178
5.4.2017 12:28:28
Manzel ma Lowy, kozene kotnikove s goretexem. Za prve jsou na hodne let a za druhe...skvele. Manzel ai jine /kdyz nekam vyrazime/ neobouva.
Kukurice29+3. 116346
5.4.2017 12:18:51
Záleží kam jdeš. Jiné boty si vezmeš na pochody do Skandinávie a jiné třeba na Svatojakubskou pouť.
Alžběta174 150415
5.4.2017 11:50:13
Mám od značky Lowa. Od prvního nošení nohy bez jediného otlaku. Já potřebuji boty, ve kterých mám pevnou nohu - na prudké kopce, chození po kamenech apod. Nosíme bágly několik dní. Pro mě je dobré, že jsou celokožené, ale mám před těmito zkušenosti s botami látka/kůže (Hanah) a taky dobrý.
Cimbur 64764
5.4.2017 11:25:04
Já jsem chodila delší pěší tůry naposledy s rodinou po Tatrách, ale je to pár let. Ty trekingové boty jsem taky měla, ale pro mě je to děsně nepohodlné, všechno jsem odchodila v běžeckých botách určených do terénu. I do budoucna si nebudu turistické boty kupovat, protože mi běžecké vyhovují, i když tam není fixovaný ten kotník.
[<<Předchozích 280] Názory 281290 z 979  [Dalších 689 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.