Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
RomanaVint | 24329 |
18.1.2005 3:51:18
Ahoj holky,
moc děkuji za pozitivní informace!!!! Manžel k porodu půjde a moc se těší, já jsem taky moc ráda, že tam chce být. Pohlaví miminka jsme si říct nenechali, ale byla to dřina vydržet to, doktor pokaždé říkal, že je to krásně vidět, ale my jsme moc rádi, že jsme odolali pokušení a těšíme se na překvapení. Už se strašně na to malé těšíme a těch pár posledních dní je pro mě nekonečný, ale to vy asi znáte..... Tak zatím ahoj. |
Monika+Anetka 20.10.2004 |
• |
17.1.2005 18:08:57
Připojuji se k Zuzce ikdyž já neměla čas o porodu přemýšlet :o)). Určitě se ptej na všechno co tě zajímá, třeba i na blbosti - jsou na to zvyklí - jen aby si byla klidná a nenervovala se. Rozhodně by to nepřidalo ani tobě ani mimču. Jo a taky se připrav na neochucenou stravu - no prostě nemocniční. Víš co to bude? Nebo si to nechtěla vědět?
|
ZUZKA, Máťa & Adámek | 23621 |
15.1.2005 20:31:09
Milá Romano,
přečetla jsem si Tvůj příspěvek, a protože nemám mnoho času na odpověď, pripojím několik řádek hned. Přeji Ti hlavně hodně klidu při porodu. Já vím, že si asi říkáš, že po bitvě je každý generálem, ale já si vzpomínám, že mě moc pomáhala myšlenka, že ven mimísek musí a pak jsem si připouštěla myšlenky pouze hezké s miminkem, těšila jsem se na něj a i když jsem si vyslechla různé báchorky o porodu, tak jsem je nechala plavat. Nech se vézt porodníke i asistentkami a všechno půjde samo, věř mi.Pokud se chystá Tvůj muž k porodu s Tebou, tak jenom dobře. Nebudeš tam na to sama, ona pomáhá třeba jenom ta přítomnost. A ještě připojím jednu noticku ke kojení. Pokud by Ti to nešlo, neboj se zeptat sester. Měse to mnoho nedařilo a pak mě to zbytečně mrzelo. Držím vám všem palce a přeji šťasný společný začátek. Zuzka |
RomanaVint | 24329 |
15.1.2005 7:01:32
Zdravím na Turnovsku,
příjemně mě potěšily vaše příspěvky na Turnovskou porodnici, za dva týdny se tam chystám porodit mé první mimi a samozřejmě, že obavy a strach mě občas sužují, tak je fajn si přečíst něco pozitivního. Po porodu se k vám snad připojím do diskuse o malých.... Je mi 23 a jsem z Přepeř. Mějte se krásně, zatím...... |
• |
10.1.2005 18:48:51
Co se zoubků týče a spousty dalších věcí, čerpám dost informací od švagrové a proto se nediv, že o ni každou chvíli povídám. My totiž ještě tolik zážitků nemáme - teď se zatím umíme smát, velmi dobře a hlasitě brečet :o)), taky neustále stiskává ručičkama, jako by v nich držela nějaký míček a mačkala ho, nebo jako by hrabala. Hlavičku už začíná docela držet, ale vůbec nemá ráda polohu na bříšku - vždycky se rozbrečí, ale když je na mě nebo manželovi, tak to se jí docela líbí.
Švagrová taky čeká každým dnem na zoubek, Michalce je 7 měs. a hrozně slintá, ale zatím nic nenašli. Včera zkusila Michalce poprvé mrkev s bramborem, ale prý toho bylo víc na plíně než v puse. Dneska zkusila přesnídávku a prý se podařilo dostat do ní 2 lžičky, ale až po tom, co viděla, že to mamka taky jí. |
10.1.2005 12:32:53
Je to s podivem, ale dnes je Martince přesně 10 měsíců a nemá ještě žádný zoubek. Nicméně mám pocit, že se spodní jedničky vyklubou co nevidět, má tamvidět už bílé čárky pod kůžičkou. Vzpomínám, když začala dost slintat byly jí 3 měsíce a myslela jsem si, že jí začínají růst zoubky. Ha, ha.
Druhé mimčo bychom určitě chtěli, protože já jsem skoro jedináček, mám bratra s velkým věkovým odstupem, a vím, že mi sourozenec vrstevník moc chyběl. Pokud by to šlo, tak bychom je chtěli s rozpětím 2 let. Co už An všechno umí? |
• |
9.1.2005 23:05:03
Tak s těmi 5-ti hodinami jsi mě docela potěšila :o)). A už nějaké zoubky máte? A jestli jo tak kolik a kdy ji vyrostly? Budeš plánovat nějaké druhé mimčo? Monika
|
9.1.2005 14:37:19
S těma nocema je někdy opak pravdou. Martince teď rostou, konečně zoubky, a tak někdy, když se probudí nechce spát a chce si hrát. A vůbec jí nevádí, že jsou třeba 3 hod. v noci. S tím bolením bříška se do tebe dovedu vžít, Martinku trápily koliky do 3,5 měsíců a někdy proplakala i 5 hodin v kuse. Byla to hrůza , ale odešlo to jako když utne.
|
• |
8.1.2005 23:35:07
Jo a s kojením jsem měla také problém. Malá mě kousla na pravém prsu a tak mi "chytře" sestry poradily ať z něj den dva nekojím, jenže mi tam zatvrdlo a já nemohla na bradavku ani šáhnout. Celý den chodily jedna sestra za druhou, koukaly na moje prso - vždy velmi silně a bolestivě zmáčkly bradavku, a pokaždé radily něco jiného. Nakonec jsem prso celý den masírovala, chodila do sprchy a snažila z něj něco vymáčkout a ono se podařilo.
Já jsem si říkala, že má švagrová teď holku v ideálním věku (6 měs) už si hraje sama a ještě moc neleze. To Anetka zatím vyžaduje moji pozornost a ještě si neumí sama hrát třeba s chrastítky. Teď posledních pár dní je nějaká víc ubrečená, nejspíš ji trápí bolesti bříška (nic jiného mě nenapadá) a taky se jí nechce moc spát v noci. Ještě ji neudržím, aby přes den moc nespala a tak je v noci velmi čilá a chce aby si s ní maminka povídala. To asi už neznáš? Monika |
• |
8.1.2005 23:26:05
Mě taky rodil primář. Docela komicky to začalo. Oslavovali jsme svátek neteře a vraceli se kolem půlnoci domů. Šla jsem se osprchovat a najednou ze mě začalo téct něco růžového. Nevěděla jsem co dělat. S manželem jsme se tomu docela smáli a šli spát. Jenže mi to nedalo a začala jsem se víc sledovat. Během hodiny jsem začala pociťovat pravidelné mírné bolesti v podbříšku. Vzbudila jsem manžela, který byl trochu "znaven" z oslavy a že si vezmu auto a dojedu do nemocnice, tam se na mě podívají, řeknou, že jsem histerka a že mám ještě 3 týdny čas a pojedu domů. Nedalo mu to a jel se mnou. Zrovna měl službu primář a oznámil nám, že rodíme. Pak mě chodila kontrolovat sestra a podle bolestí mě ujišťovala, že rodit budu až tak kolem poledního, protože bolesti nic moc. Když ale v 6:30 přišel primář, že se na mě jen podívá, měla jsem zrovna stahy a začala rodit. Nikdo nečekal, že to bude tak rychlé. Jen jsem párkrát zatlačila a malá byla venku. Takový porod bych přála všem. Monika
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.