Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
luthienka | 77117 |
6.9.2017 14:56:16
Bohužel je jen v te sbírce. Je dlouhý - muzu večer ofotit a poslat ti mailem.
|
Pam-pela | 97353 |
6.9.2017 14:38:24
ahááá, Blanče, díky.
Můj táta byl o devět let starší, než Nohavica a zemřel velmi mladý...on ji měl jako básničku asi. Šotola byl o 20 let starší... Díky, taková zajímavá retrospektiva. |
TiNiWiNi | 109646 |
6.9.2017 13:27:07
Vsadim se, ze Monty by nejakou vymyslela.
|
Simeona+3 | 110315 |
6.9.2017 12:36:02
Luthienko, Epos o mamutovi zni zajimave, nemas nekde text ? Rada bych si to precetla, ale nevygooglila jsem nic.
|
Vítr z hor | 100046 |
6.9.2017 8:03:08
Nenapadá vás nějaká básnička (vhodná pro před-teenagery), v níž by nebyly sykavky, tedy C, S, Z?
Je to pro dítě, které se stydí mluvit, bo má špatnou výslovnost sykavek, takže by potřebovalo pro povzbuzení nějakou báseň na recitaci, kde to nebude znát. |
Blanče | 42184 |
6.9.2017 7:57:13
Stál voják na dešti je Nohavicova písnička . Taky jsem jich měla celej notes z doby, kdy nesměl zpívat. Text je upravený od Jiřího Šotoly, jestli to píšu dobře.
|
luthienka | 77117 |
6.9.2017 7:49:09
Já mám ráda Kletbu na toho kdo nám ukrad kočku.
http://members.chello.sk/miro.mandak/lyrika6.html#A45 A skvělá je báseň Mamut - vyšla ve sbírce Slam poetry https://www.databazeknih.cz/knihy/emu-mele-maso-329934 Má hlavně skvělou historii: při probírání Eposu o Gilgamešovi na gymnáziu se jeden chytrý žák přihlásil s tím, že je přeci dlouho známo, že mnohem starší je Epos o mamutovi nalezený ve Věstonicích. Dopadlo to tak, že do další hodiny ČJ sám vytvořil a recitoval (oděn v bederní roušce) Epos o Mamutovi. Vůbec není špatné pro mladý navštívit nějakou sampoetry http://www.slampoetry.cz/ - chytne tam inspiraci |
Pam-pela | 97353 |
6.9.2017 1:21:41
Jojo, Raport, umím ji dodnes.
A pak jsem měla v těch 15ti hrozně ráda básničku o vojákovi na dešti, ani nevím proč...říkala jsem jí asi tak dojímavě, že jsem s ní pak vystupovala na nějaké školní soutěži. Autora jsem si vymyslela, byla to básnička, kterou jsem našla v textech na kytaru mého táty (co umřel, když jsem byla malá, takže jsem usoudila, že jsem asi po něm)... Stál voják na dešti a bylo to už k ránu, stál voják na dešti a hlídal zbrojní sklad. Stál voják, stál tam sám, pršelo do kaštanů, malounko svítalo, šli ho vystřídat. Vzal voják samopal, dal úst hlaveň tmavou a byl ten polibek hořký a ledový, co mu v tu chvíli na dešti táhlo hlavou od toho vojáka už nikdo se nedoví. Leží a nedýchá. Liják mu ráno myje. Krev bloudí, země má, co s ní? Nu jen jí ber, je zbytečná ta krev, i voják zbytečný je. Navždycky zbytečný, navždycky dezertér. A my tu stojíme a soudit by se chtělo. tohle se nedělá, tak neumírá muž! Jenže to promoklé a natažené tělo nevzbudí žádný soud a žádná moudrost už. Kdopak mu pomohl, kdopak mu ruku podal, když na pryčně seděl a nemoh spát? Tak cizí někdy jsme, tak lhostejní, jak ta voda a pak se na dešti zastřelí - kamarád. Koukám, že je to dost morbidní jako ten Raport...., ale mělo to pro mě tenkrát v těch 15 nějaké kouzlo. |
Jaatri | 53628 |
5.9.2017 22:28:11
vosu a krále jsem říkala malošům na dobrou noc... a moje maminka ji říkala mně... Dodnes, když ji slyším, chce se mi spát.
Jinak bych asi zvolila Václava Hraběte |
RachelGreen | 128944 |
5.9.2017 22:27:30
Fráňa Šrámek, Raport
Dá se krásně procítit a pamatuju si ji už dvacet let nazpaměť. Je smutná. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.