| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jak poznat začátek porodu

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 1615  [Dalších 1535 >>]
veverkaa (IP adresa: 217.196.221.86)
  • 
5.4.2013 10:30:25
ze mě v obou případech tekla plodová voda doslova proudem. totálně mokrý úplně všechno, projevila se i fyzikální vlastnost vody, tj. vzlínavost, takže jsem neměla mokrý kalhoty jen od rozkroku dolů, ale až do pasu. :-D naštěstí byly černé a bylo to v noci, takže to nebylo tak moc vidět. :-)
Buchli 121873
5.4.2013 9:33:37
Jestli se cítíš takto podivně, může to být blízko. Nemáš třeba i průjem?
Jinak - u prvního to bylo jasné jako facka, praskla voda, jako by člověk vylil kýbl. To bylo naprosto nepřehlédnutelné.
U druhé - to jsem ležela v porodnici na udržení a byla už v 37. týdnu, ale nechtěli mě pustit domů, protože jsem byla otevřená na tři prsty s prověšeným vakem blan. No a snědla jsem kedlubnu a začalo mě pobolívat břicho. Několik hodin jsem si nebyla jistá, jestli je to kedlubna nebo porod. Malá se narodila nedorotovaná, možná proto se to rozbíhalo pomaleji, ale nebyla to taková hrůza, jak se popisuje.
U třetího - celou noc mi bylo divně, nemohla jsem spát, měla jsem pocit, že jsem nějak mokrá. A ráno průjem (jinak mám spíš opačné problémy) a slabé bolesti tak po pěti minutách, ale opravdu slabé. Kolem poledne jsme se rozhodli vyrazit do porodnice, tam na mě koukali jako na blázna. Ale nechali mě tam. Po o čtvrt na čtyři ve mě něco luplo a začaly se dít věci. Ve čtyři byl malý na světě.
Buchli 121873
5.4.2013 9:29:10
Markéto, to jsem měla přesně u třetího. Taky jsem si říkala, že bych ten epidurál vyzkoušela. Ale napřed jsem podle nich nerodila, a pak najednou už bylo pozdě, no, malej byl na světě asi tak za pět nebo deset minut poté, co jsem ten požadavek vznesla a byl zavržen...~t~
Archciba 61187
5.4.2013 9:24:33
Může to být už předzvěst porodu.

První porod - prasklá plodová voda, bez kontrakcí
Druhý porod - od odpoledne nechuť k jídlu, občasná kontrakce, večer (po horkém čaji)kontrakce po 4 min
Třetí porod - tři dny poslíčci (vždy se to zklidnilo), den před porodem vypadlá hlenová zátka, v den porodu celé dopoledne vůbec nic a pak hned kontrakce po 5 min (přijela jsem do porodnice otevřená na 6 a hned na sál - a to mě ve dveřích chtěli vyhodit, že se nic neděje ~t~)

Takže si vyber ~t~ Přeji brzký bezproblémový porod ~x~
perko 104605
5.4.2013 9:11:05
U mě klasika,buď bolesti v určitých intervalech nebo prasknutí vody a jelo se.
Ale moje sestra byla na kontrole,na porod to nevypadalo a nakonec ještě tentýž den v noci porodila opravdu nečekaně doma.
withep 93862
5.4.2013 9:10:55
Podle kontrakcí :-). U prvního porodu chvíli před tím praskla voda, u druhého a třetího prostě začaly ve vlnách přicházet stahy, nejdřív třeba po 15 minutách, ale pravidelné a postupně čím dál častější a nepřehlédnutelnější. Předzvěstí byla pár dní (2-4) odcházející hlenová zátka, a taky se může objevit velmi častá potřeba vyprazdňování (několikrát za den) už před kontrakcemi.
Peetinka+E08/08+A10/10+V07/16 68073
5.4.2013 9:09:46
U obou mi odesla hlenova zatka s primesi krve. U prvni se rozjely kontrakce (i kdyz zprvu slabe)hned pote po peti minutach. Druha se narodila 14 dni pred terminem, ale kdyz mi jedno krasne pondeli zase vysla hlenova zatka, uz jsem tusila (na zaklade tehdy dva roky stare zkusenosti), ze se asi bude neco dit, i kdyz do terminu je casu dost. Ten vecer se pak mimino tak neuveritelne mlelo, ze jsem nemohla stat, sedet, lezet, nic. Sla jsem do postele neco po pulnoci. Od ctyr rano jsem se co chvili budila s tim, ze mimino neda ani v noci pokoj a porad sebou tak priserne mele, az to boli. Kdyz jsem se pri nekolikatem takovem "pohybu" probrala vice k vedomi, doslo mi, ze to nejsou pohyby, ale kontrakce. :-) A jelo se.
neznámá 91073
5.4.2013 8:47:44
Asi tě nuklidním, já to nepoznala. Nepomohla tomu ani prasklá voda, protože odkapávala po kapkách a já měla pocit ucvrnknutí. Po 12 hodinách mě věčné vlhko naštvalo a já zajela do porodky, aby mi dali nějakou radu co s tím. Porodila jsem za tři hodiny po příjezdu do porodnice.~;)

Ale v týdnu jsem si řekla, že neděli porodím, protože se mi to hodí a v neděli jsem skutečně porodila. Jak to čtu, tak nejsem jediná, která se rozhodla, porodit a porodila. Dej si přesný datum, třeba to vyjde.
Kač. ♀ + ♂ 11157
5.4.2013 8:07:27
U mě bylo u obou d+ětí neklamné znamení průjem.

A pak už se to rozjelo.
KoproFka 76193
5.4.2013 8:06:38
Teď jedu za svým gynekologem, tak uvidím~5~
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 1615  [Dalších 1535 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.