| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Děti v nemocnici

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 110] Názory 111120 z 4057  [Dalších 3937 >>]
Markéta 121171
22.3.2017 13:13:31
A proč nespal a coural po chodbách? Normální dítě ve školním věku přece v noci spí.
jentakj 147688
22.3.2017 13:10:50
A co tohle?
Děti mají být do nemocnice přijímány jen tehdy, pokud péče, kterou vyžadují, nemůže být stejně poskytnuta v domácím léčení nebo při ambulantním docházení.
Děti v nemocnici mají mít právo na neustálý kontakt se svými rodiči a sourozenci. Tam, kde je to možné, mělo by se rodičům dostat pomoci a povzbuzení k tomu, aby s dítětem v nemocnici zůstali. Aby se na péči o své dítě mohli podílet, měli by rodiče být plně informováni o chodu oddělení a povzbuzováni k aktivní účasti na něm.
Děti, případně jejich rodiče, mají právo na informace v takové podobě, jaká odpovídá jejich věku a chápání. Musí mít zároveň možnost otevřeně hovořit o svých potřebách s personálem.
Děti, případně jejich rodiče, mají právo poučeně se podílet na veškerém rozhodování ohledně zdravotní péče, která je jim poskytována. Každé dítě musí být chráněno před všemi zákroky, které pro jeho léčbu nejsou nezbytné, a před zbytečnými úkony podniknutými pro zmírnění jeho fyzického nebo emociálního rozrušení.
S dětmi se musí zacházet s taktem a pochopením a neustále musí být respektováno jejich soukromí.
Dětem se musí dostávat péče náležitě proškoleného personálu, který si je plně vědom fyzických i emociálních potřeb dětí každé věkové skupiny.
Děti mají mít možnost nosit své vlastní oblečení a mít s sebou v nemocnici své věci.
O děti má být pečováno společně s jinými dětmi téže věkové skupiny.
Děti mají být v prostředí, které je zařízeno a vybaveno tak, aby odpovídalo jejich vývojovým potřebám a požadavkům, a aby zároveň vyhovovalo uznaným bezpečnostním pravidlům a zásadám péče o děti.
Děti mají mít plnou příležitost ke hře, odpočinku a vzdělávání, přizpůsobenou jejich věku a zdravotnímu stavu.
jentakj 147688
22.3.2017 13:03:52
No a jsme u toho - tys nechtěla toho svého nechat samotného a že klukům vadila tvá přítomnost a styděli se, to ti bylo šumák. A to je ono - pro tebe byla jiná priorita než pro ně a ty máš pocit, že máš přednost.
To tak bývá, to je normální.
Akorát se pak nesmíš divit, když jiný má na to jiný názor. Jak by ti bylo, když by tam vyskakovala matka toho kluka, že tam sedí cizí ženská, že její syn se tam necítí dobře, protože je nahý.
Termix 105545
22.3.2017 13:00:13
Tohle snad není diskuse o sexuálních útočnících. Mluvíme o 12 letých dětech.
Děti se stydět mohou. A stydí se. Předpokládám, že těm klukům taky asi nebylo milo, že tam byli. A co jsem měla dělat? Nechat moje dítě o samotě? Byl po těžké operaci a bojoval o život, když mu po narkóze selhalo srdce.

Jenže jedná se o pobyt v nemocnici. Třeba konkrétně v našem případě, syn měl operaci, kterou dělají pouze na Karláku, jsou tam lidé z celé republiky. Tam jsi ráda, že se dočkáš termínu a ještě navíc ti v tom daném termínu plánované operace neonemocní dítě. Protože pak o termín přijdeš a čekáš třeba zase půl roku.
Monty 129940
22.3.2017 12:58:51
Rodinová,
no jasně, to je normální, už jsem tu sto padesátkrát psala, že mimino přejímá emoce své matky a když je matka v nepohodě, bude v nepohodě i dítě. Ony jsou výjimky, samozřejmě, ale většinově to u zdravých dětí funguje. Na druhý straně pokud je matka nervák a cholerik, jen tím, že porodí se z ní rozvážný flegmatik nestane.
Markéta 121171
22.3.2017 12:56:58
Tak v tom případě znám těch potenciálních pacientů ve věku kolem osmi let víc.
Kaipa 98564
22.3.2017 12:56:38
Monty, ano, je to ohleduplné, o tom žádná. Jen jak znám sebe, zapracovala bych na tom, aby bylo ohleduplné moje 14 leté dítě a já mohla spát (být na tvém místě, pochopitelně). Ale zřejmě to děláš tak, jak ti to vyhovuje, tak mizím s nevyžádanými radami.~;)
Rodinová 140078
22.3.2017 12:54:45
Souhlas, Monty, ja to videla na svych detech, kdyz jsem byla nervozni nebo nejak vykolejena, odpovidaly tomu jejich hystericky reakce. Kdyz jsem byla v pohode ja, oni taky :-)
jentakj 147688
22.3.2017 12:51:13
Termix - a děti nemají právo na stud?
Mimochodem - kolik je mezi muži sexuálních útočníků? Tak proč by měly být v nemocnici extra muži a ženy, o co jde, přece - snad každý z nich někdy druhé pohlaví viděl nahé, tak o co jde?
I tohle by ti přišlo OK? - hezky všichni pohromadě, jakýpak štráfy.
Monty 129940
22.3.2017 12:49:29
Termix,
jo, tohle je celkem klíčový - dítě si vytváří návyky a "vzory" v první řadě podle toho, co vidí doma u rodičů.
Proto jsem tu včera psala, že syn vůbec netuší, s kým byl v deseti nebo jedenácti na pokoji, když mu brali slepák. Já to taky nevím. Jen vím, že tam byly nějaký jiný děti.
Pokud má s něčím rodič problém, přenáší to na dítě. A čím menší dítě, tím je ten vliv silnější.
[<<Předchozích 110] Názory 111120 z 4057  [Dalších 3937 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.