Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Teka + 2 zlobiášové | 65136 |
15.6.2017 8:56:02
Neznámá, pytlíky samozřejmě nějsou neprůhledné, jsou ze síťoviny, klidně stará záclona nakupuju do nich ve všech obchodech, malých či velkých řetězcích a problém žádný. V Tescu dokonce už prodávájí síťové sáčky na opakované použití
Co se týká vratných obalů, občas je vzít zapomenu, ale jinak měním kus za kus. Je to o zvyku a samozřejmě o tom, kolik ze svého pohodlí je člověk ochoten slevit. já pet lahve nesnáším, představa kolik jich vyprodukuje rodina o čtyřech lidech, co kupuje balenou vodu, mě děsí. Ale to je každého rozhodnutí Já si prostě do práce nosím lahev s vodou z kohoutku, ochucenou citronem nebo mátou. |
Lenka, 3 děti | 144932 |
15.6.2017 8:48:43
Mandelinko, tak teoreticky to mám zvládnutý taky, prakticky to prostě nezvládám, z části určitě proto, že dělám jen velké týdenní nákupy.
No a kromě toho zastávám názor, že je lepší maso vakuované, než zmrazené. Farmu tu nemám a jestli normální řezník a mrazit nebo Kaufland a vakuovat, týjo, to si vůbec netroufám rozhodnout, asi by to byl podle mě spíš souboj subjektivních pocitů. Je mi jasné, že pokud ty a Fren máte super řezníka, je to zase trošku něco jiného. |
neznámá | 91073 |
15.6.2017 8:21:47
No právě vykoupí je zpět. Jenže to je někdo musí odvést k vykoupení. Z vratných obalů jsem vyléčená, akorát se tu kupí, momentálně košíky na jahody nebo flašky od piva a když už se jede do města, tak se na ně zapomene.
|
susu. | 129001 |
15.6.2017 8:21:07
Za komančů se netřídilo prakticky vůbec, skládky bordelu za vesnicí si pamatuju taky. Dokonce nebylo ani to zboží, když už by člověk chtěl něco koupit.
Odpady mě mrzí, ale neřeším je, snažím se aspoň recyklovat. Ale nápoje v PET miluju, tahání skleněných lahví jsem vždycky nesnášela, celé své dětství, naprosto úpřimně a z celé své duše. |
neznámá | 91073 |
15.6.2017 8:18:23
V porovnání z okolím máme odpadu málo, v porovnání z rodinou.cz jsme ropáci.
Plastů tak asi půl igelitky týdně, většinou hned po nákupu, směsnýho popelnici týdně v zimě dvě popelnice. Papíry nevím, jednou za čas je odvezem na školní sběr. Oblečení jsem nedávno třídila, takže na vyhození bylo několik pytlů, něco do směsného něco na charitu. Myslím, že by vlastní/neprůhledné sáčky a etikety na ruce v našem obchoďáku neprošli, nedávno pokladní vynadala nějaké pani za látkový košík ve vozíku. Asi si umím představovat, jak by pokladní šílela za látkový pytlík. |
15.6.2017 7:42:41
Nakoupíš do vratných obalů, vykoupí je od tebe nazpět.
|
15.6.2017 7:38:48
Já mám materiál, na kterém celekm dobře drží (samozřejmě ne, jako na igelitu), ale jinak vím, že buď si holky našívají obdelníček z látky, na které to drží dobře, nebo prodavačky v pohodě akceptují, když mají samolepky třeba na ruce a u kasy ji odpípnou
|
Lída+2 | 28136 |
15.6.2017 7:25:56
wer, nemáte to ve městě, ono to dorazilo i k nám na venkov.
|
Jana+3 princezny | 100218 |
15.6.2017 7:10:57
Zuřivě recykluju. Papíry,plasty,sklo a plechovky několik krát týdně nosím ke kontejneru. Holky mi říkaly, že se s té recyklace jednou zblázním.
|
wer | 81075 |
15.6.2017 5:56:07
Jak funguje bezobalový internetový obchod?
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.