Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Tragika | 61116 |
15.6.2017 11:33:27
To musí být chuťovka. Tady jezdí popeláři 8x týdně, 6 dní. Z toho dva dny, kdy jedou ráno i odpoledne. Bio odpad se vozí 2x týdně, stejně jako plasty. Papír 1x týdně a směsný odpad taky. Dětské pleny a odpad ze zahrad 1x týdně, vždy odpoledne.
|
Len | 108740 |
15.6.2017 11:00:05
Rodinova, takhle fungujeme uz deset let, ale teda slupky jeste netridim Popelnice mame tri, na smesny odpad, na zeleny odpad a na plasty, sklo, plechovky etc. Jeden tyden vyvezou ten smesny odpad, druhy tyden dve popelnice trideneho odpadu. V lete je to tedy obcas na hrane, kdyz je horko. Popelnice mame v ulicce, kde je stin, ale ne vsichni to tak maji a proste to nekdy smrdi. Cim vic je to citit, tim vic lisek se tu potuluje.
|
susu. | 129001 |
15.6.2017 10:58:02
Nebo horčice, tu pamatuju hlavně v plastu.
Bývala i ve skleničkách, ty se pak používaly na pití, ale naši to neradi kupovali, že byla drahá. |
susu. | 129001 |
15.6.2017 10:55:37
Já si teda za socíku pamatuju jogurty v plastu, stejně jako termixy a ty lipánky a pod.
Takto nějak. |
Tina+Jiřík2008 | 81121 |
15.6.2017 10:55:06
Rodinová, nám vyvážejí popelnici taky jednou za 14 dní, sami jsme si to tak objednali...stačí to bohatě, někdy ji ani nenaplníme...jednou za týden odvezeme tříděný odpad a co jde, tak dáváme na kompost... Naproti tomu u sousedů, kteří netřídí nic, vyvážejí popelnici jednou týdně a je úplně narvaná, že nejde ani zavřít... Takže tím tříděním jednak snad pomůžeme přírodě a za druhé docela dost ušetříme za to vyvážení popelnice....
|
Analfabeta | 141613 |
15.6.2017 10:49:34
Ono toho odpadu taky tolik nebylo: mléko, jogurty a smetana byly ve vratných skleněných obalech, stejně tak sirupy nebo limonády. Pečivo se nosilo bez obalu. Hodně zboží mělo obal papírový, tím se zatopilo v kamnech nebo se dalo do sběru. Vykupovaly se kovy, papír, sklo, v 60.letech kosti, kůže domácího zvířectva, peří, staré hadry (ale ne s umělinou, jen vlna a bavlna). Pro srovnání: výkupny papíru zlikvidovaly kontejnery na starý papír. Ještě před nějakými 10 roky jsme vozili odpadový papír do výkupu, za kilo byla i koruna, pak se to snižovalo a dneska výkupny fungují hlavně pro podniky, které ale za likvidaci odpadů platí, starého papíru je prostě přebytek.
Taky existovaly burzy použitého oblečení pro ty, co neměli příbuzné, protože dětské oblečení nebo hračky se běžné posílalo o dům dál. Hodně oblečení se dál přešívalo, recyklovalo se tak podomácku kdeco, včetně praček apod., protože se z toho používaly např. motory. Chlapi na vesnici byli schopni stavět i domácí malotraktůrky na práci na poli nebo v lese, to už se dneska taky nedělá. |
Ropucha + 2 ropušata | 120300 |
15.6.2017 10:43:17
Tragiko, jojo, jednotlivec se těžko vzepře, to se musí řešit globálně.
|
1kulička | 119729 |
15.6.2017 9:39:18
Ano, taky strašně moc. Začčala jsem upřednostňovat nákupy ovoce a zeleniny bez vaniček, když je na výběr. I to píšu manželovi na seznam, přijde mi to hrozně moc toho odpadu. Ikdyž věřím, že u nás je recyklace/zpracování odpadu pořešeno, stejně mi to přijde hodně děsivé.
|
Rodinová | 140078 |
15.6.2017 9:18:48
Obec, ve ktere ted bydlim, zvolila celkem radikalni pristup: rozdala lidem popelnice na bio odpad a zkrouhla odvoz netridene popelnice na 1x za 14 dni.
To jest jeden tyden bio, dalsi tyden netrideny. Coz me nuti tridit i slupky od zeleniny ... zatim jsem tridila jen papir, sklo a plasty. Toz uvidime |
Pruhovaná | 64704 |
15.6.2017 9:08:15
Jojo, zlatý komančové!
Měli bychom s tím něco udělat, volby se blíží, soudruzi se těší... |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.