
Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
| uhugo | (IP adresa: 85.71.174.230) |
| • |
9.3.2012 16:14:01
Nebo třeba Tarte Tatin.
|
| uhugo | (IP adresa: 85.71.174.230) |
| • |
9.3.2012 16:11:10
cukr...
|
| MaTaTa | 82493 |
|
|
9.3.2012 16:09:20
Nemáte ověřený tip na cokoliv sladkého-buchta,muffiny ,řez atd bez vajec,proísm né nic kunutého
) |
| Mysterious | 68746 |
|
|
27.6.2011 16:25:31
Právě jsem dopekla tohle:
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=6723 Navrch jsem dala třešně, jahody a maliny a teď se tu nemůžu dočkat, až vychladne. V tomhle koláči jsou sice vejce v tvarohu, ale běžně se dává na koláč tvaroh i bez vajec, takže tady by to šlo určitě také. |
| Žanika | (IP adresa: 90.176.215.160) |
| • |
27.6.2011 15:49:36
Jo a dávám droždí a ne prášek. A taky nedávám žádné rostlinné mléko.
|
| Žanika | (IP adresa: 90.176.215.160) |
| • |
27.6.2011 15:48:02
Šári, co by vegani pečeme vždy bez vajec. Nakyne to úplně normálně, drží to úplně krásně a jestli mohu poradit, kup si plnotučnou sojovou mouku hladkou a na ten jeden plech litého těsta tak 100g. Konkrétní přesný recept neporadím, protože vždy peču z toho co je a jak se namane atd a nic si nezapisuji ani nepamatuji. Ale měli jsme už několikrát normální nadýchané a nevímjak je ještě popsat, zkrátka dobré správné třešňové buchty.
A ještě pokud chceš, tak si kup jemně mletou špaldovou mouku - je na buchty parádní - lepší než celozrnná pšeničná, ale to jen tak mimo ..... |
| angrešt | 114837 |
|
27.6.2011 15:26:34
Šarinko, kromě kynutých těst bych se ještě dívala směrem křehkých těst, ta jsou také bezvaječná a bezmléčná "od přirozenosti"
![]() Např. křehký koláč plněný višňovým (ev.třešňovým) rozvarem zahuštěným škrobem, povrch posypaný opraženými mandlemi (já normálně navrch dávám ještě sněhové pusinky, ale ty lze pochopitelně vynechat) je velmi luxusně vyhlížející moučník a žádná znouzecnost ![]() |
| Šárinkaa,Daniel08,Sára09 | 71829 |
|
|
27.6.2011 15:20:23
děkuji moc za rady
![]() ještě v tom nejsem tolik zběhlá,potvrzené to máme nedlouho a ještě mám plno rezerv |
| Ajlina | (IP adresa: 109.235.1.158) |
| • |
27.6.2011 15:13:38
Aha, tak to se omlouvám, my máme právě jen alergii na vejce, takže ho vesele používám. Vůbec mě nenapadlo, že je v tom něco z mléka.
|
| angrešt | 114837 |
|
27.6.2011 15:07:40
Šarinko, ono to jde, když máš štěstí na dobrou mouku s dostatkem lepku, tak i těsto bez vajec (která ho normálně zpevňují a zkypřují) udrží prášek do pečiva. Ale ne vždy, ta vaječná bílkovina tam chybí a je-li moc škrobnatá mouka, tak si to kecne.
proto je lepší bezvaječná těsta kypřit nikoli prdopečem, ale droždím, které "unese více" a nekecne si to, i když tam bílkovin moc není. |
Lidový rok - DubenPraha 4
Ukliďme svět, ukliďme Česko - jaro 2018Praha 4
Malí fotografové: Tajemný portrétOlomouc
Haló JácíčkuKladno
Konstelace - seminářPraha 8 Další akce nalezte zde
Velikonoční kynutý koláč ala volské oko
Perníkový beránek Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.