Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
magicc | 35425 |
9.3.2011 21:08:28
Danulo, přeji ať sluchadla Haničce pomohou co nejvíce.
|
Danula83 | 46556 |
9.3.2011 14:50:38
Tak u nás to asi bude horší s tou mluvou,protože jsme zjistili,že Hanička špatně slyší i na to "zdravé" ouško - jsme si mysleli,že pravé má ok a ono prd.Takže nás čekají sluchadla na obě ouška a pak doufat,že to pomůže a rozmluví se :(
|
Pája, A+A :o) | 94544 |
7.3.2011 10:50:46
Senedro,díky za radu.po té knížce se juknu
|
Senedra | 14756 |
7.3.2011 9:58:26
Pájo, prostě pořád opravuju.. už si chvílema připadám jak děsný kibic, ale jinak se mi nepovedlo docílit, aby Dita fixovala.
Na úchop tužky nám ve školce radili, aby děti držely tužku jak slepička v zobáčku, pak si vždycky před psaním ukazovákem na tu tužku poklepat ukazovákem, že se trošku uvolní. A ditě jsem koupila tenhle sešit. Vždycky jí tak dvě stránky okopíruju a může malovat. Nebo mi taky radili koupit v papírnictví takovou průhlednou pevnou folii, která se přiloží, maluje se fixama a ty jdou pak zase setřít. |
7.3.2011 9:34:37
holky, přemýšlím pomalu nad koupí botek na jaro. myslíte,že je pořád lepší na tkaničky nebo už můžu koupit na suché zipy? přece jen zas tak dlouho nechodíme,ač nám budou v červnu tři roky,ale vychozená už Andrejka je.
jinak ta motorika-jemnou máme dobrou,ale s hrubší dle psycholožky stále vázneme...neumíme chodit po čáře,bez opory do schodů..no,vzhledem k tomu,že chodí od června mi to přijde docela přehnané..kostky staví také našikmo..ale zas každé dítě kostky třeba zrovna nebaví.. jo a problém máme s předložkami NA, POD... přijdu si s Andrejkou občas jak ve výzkumu |
7.3.2011 9:28:06
Senedro,jinak bych potřebovala nějakou zázračnou radu na to zafixování písmenka v běžné řeči
|
7.3.2011 9:27:23
jojo,Adámek jde v září do školy. je nar. v červnu. paní logopedka dle jejích testů řekla,že je tak nějak na hraně..snad to zvládnem. on je jinak moc šikovný a zvídavý,baví ho písmenka, snaží se něco psát,školka ho už nebaví..
jinak poslední dobou blbě drží tužku-to vím,paní logopedka mi říkala,že je dobré do pedagogicko-psych. poradny,že mají kurz..no,to už jsem si pomalu klepala na hlavu..se vším budu někam lítat??? no nic. myslím,že to lze naučit normálně,když na to budu neustále upozorňovat.. jinak Andrejka se domluví v pohodě s tím,co umí a s gesty.rozumíme jí.používá cca kolem 30slov co jsem napočítala. teď docela něco přidala.ale i tak je to hodně málo,no.přijde mi,že se stejně teď všechno honí,na děti spěchá..samozřejmě,že nechci něco zanedbat,ale je to děs běs s těmi doktory..co si budeme povídat. Andrejka je vzteklá též,ale to syn také..ale už naštěstí neupadla do bezvědomí ze vzteku jako to měla těsně po 2.narozkách..snad ji to už přešlo..že by tak hodně rychle??možná to souviselo s nějakým rychlejším vývojem zrovna v tu dobu..říká se to... |
Danula83 | 46556 |
7.3.2011 8:53:11
Senedro,Hani je totéž - vzteklina vzteklá,ale jinak ručičky má hodně šikovný :)
S řečí jsem na to zvědavá - zatím teda ani slovo a to už jí jsou dva roky.Ale zítra jedeme do Prahy na vyšetření uší,tak třeba se to pak začne nějak hýbat... |
Senedra | 14756 |
7.3.2011 8:11:31
.Pájo, Dita to má podobně, když začíná nové písmenko - básničky na procvičování mrská bez chyby, ale pak je potřeba to písmenko zafixovat v běžné řeči. Teď jsme týden na horách nehlídala a zase začala kapku hajdalačit.
Adámek teda půjde od září do školy? Ája zatím moc nemluví, pusu teda nezavře, ale smysl to moc nedává. Z intonace a třeba toho, kam ukazuje, pochopíme, co chce. nebo taky ne Vzhledem k tomu, jakou má povahu, tak si myslím, že prostě jednoho dne dojde k závěru, že by mohla mluvit a pak začne. Asi nás na podzim čeká endokrinologie, Alice je taky dost droboučká. V 18 měsících teda měla o 2 cm víc než Dita a navíc jí rok a půl korigovaně bude až tenhle týden. Jinak to vypadá, že dohání, co může. Třeba mě překvapuje, jak má dobrou jemnou motoriku - dokáže do otvoru strčit i docela malé věci. Hrubá motorika taky vypadá v pohodě, postavení při chůzi se lepší, jen je teda vzteklá ( ještě ve srovnání s Dituškou) neskutečně. Jak není po jejím, tak ječí nebo hází věci na zem. |
7.3.2011 7:54:17
Senedro,naše logopedie vypadá tak,že paní psycholožka nám to doporučila zkonzultovat už teď,ne čekat až do tří let,jak se to obvykle dělá..v což jsem doufala i já.manžel začal sám mluvit až po třetím roce také a mám podezření,že to má po něm
každopádně jsem tam byla se synem teď na doporučení od zápisu a s Andrejkou máme přijít 20.dubna. prý to bude dle ní vývojová dysfázie (to předesílala i psycholožka). logopedka ji zatím neviděla,jen jsem jí ukazovala zprávu z Podolí od psycholožky z minula.. no,upřímně,jsem na to zvědavá..další lítání navíc. ještě,že Adámek může pokračovat dále ve školce,protože prý to,co má v sešítku je správně nastavené.akorát mám paní zkontaktovat a podívat se na hodinu ať vím,jak přesně na to. snad mě tam tedy vezme a nebudeme muset z toho důvodu jinam. což o to,když trénujeme,říká to max. s jednou chybou. ale v mluvě to používá pochopitelně více. snažím se ho opravovat jak to jde,snad to za půl roku vypilujeme.hlavní je,že nešišlá a mluví normálně. jen ten jazyk strčí občas mezi zuby. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.