Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Delete | 8214 |
30.3.2011 16:36:02
Zdravím všechny,
mám doma také dvě nedonošeňátka, jen už jsou ve druhé třídě . Jednu dobu jsem sem na diskuzi také chodila...no a občas nakouknu i teď.... A zaujalo mě, jak se bavíte o držení tužky...Jestli mohu, zkusím poradit, co pomohlo u nás. Pro menší děti je prý výborná taková kulička, která má kolem dokola šest základních barev...bere se vlastně do dlaně a vede přesně k tomu "zobání slepičky"...já je tenkrát holkám koupila, aniž jsem to věděla, chtěla jsem, aby zkusily kreslit a na tužky mi přišly ještě malé... No a pro větší děti nejen trojúhelníkový profil tužek, ale mají i různé nástavce na tužku, které jsou trochu silnější, tak se dětem tužka lépe drží, navíc jsou zvlášť pro leváky a pro praváky a ty ďolíky neumožní dětem držet tužku jinak, než správně. A do školy je ideální pero Stabilo, které má právě tento nástavec už v sobě, je také trochu silnější než klasická pera, takže se líp drží... |
katka +vaneska davidek+2 | 97720 |
30.3.2011 12:50:43
ahoj holky tak to tak uteklo že nam už bude v patek rok ješte teda nechodime a asi jen tak nebudem vaneska se me plazi už i sedi a dada je teda šikovnejši ten si už stava u nabytku a tak ale kručky ne ne jinak zatim vše vypada v pořatku a z vojtovky už mame jen nejake cviki protože už se to snima neda cvičit už je neudržim doufam že se mate všichni moc dobře a že detičky delaji jen velkou radost
|
Senedra | 14756 |
28.3.2011 10:04:15
Jé, děkuju, včera to slečna oslavila.
A držím palce Haničce, ať si se sluchadly dobře poradí. |
magicc | 35425 |
27.3.2011 15:13:40
Danulo, Haničce držím palce
Ditušce také přeji k svátku |
Danula83 | 46556 |
27.3.2011 13:34:46
Ditě od Senedry vše nej k svátku :)
My už máme za sebou otisky uší a za dva týdny si jdeme pro sluchadla,tak jsem hrozně napjatá,jak bude Hani reagovat...Zatím si doma zvykáme,že na ní holt musíme mluvit jinak než na Vítka :/ |
Pája, A+A :o) | 94544 |
11.3.2011 15:01:41
Ileničko,tak té matce bych asi řekla také něco,je fakt,že některé matky jsou docela hnusné. takové prtě tam fakt nemá co dělat..
no,letí to! Andrejce budou tři roky v červnu,korigovaně v září. ale ona je šílený závislák a mamánek. syn byl také,ale ne ještě v tuto dobu..je fakt,že děti jsou jen se mnou,nemám se čemu divit. manžel od rána do večera pryč,kolikrát je nevidí. babičky také nefungují. no,snad to jednou přejde. ale Andrejka to má tak,že se nechce dát ani přebalit od táty nebo vyčistit zuby,nedej bože večer spát.přijdu si jak otrok,ale aby řvala půl hodiny,na to nemám |
llenicka | 75289 |
10.3.2011 16:27:22
Pájo, Máťovi budou v dubnu už 3 roky, korigovaně až v červenci. Utíká to hrozně rychle. My jsme taky neměli v úmyslu dávat hranolky ale viděl to u známých a mcdonald má fakt propracovanou reklamu na děti:-( Nevím co mu na tom chutná. Ale dostává je jen sporadicky, tak to nějak neřeším, kdyby nevřeštěl u každých obloučků.
Dnes v jesličkách zase řádil. Na poslední 15min. je pouštějí do velké společné herny, kde jsou maminky s dětmi, co jsou tam jen na pokec. Když jsem tam pro Matěje přišla, zrovna jedna matka říkala o Maťovi, aby si na něho dávali pozor, že je nebezpečný a řvala na něj, že šlápnul tomu jejímu dítěti na ruku. Chudák Máťa vůbec netušil proč na něj řve. Taky nevím, proč dává svoje dítě které ještě ani neleze a je mu celkem jedno kde je, na prolejzačku, kde běhají 3leťáci. Zrovna jsem přicházela, tak jsem Máťu vzala radči už pryč, ale zamrzí to. Některé matky dokážou být vůči ostatním dětem fakt zlé.Mám ho kvůli tomu, že má radost nechat zavřeného doma? Ví, že má dávat pozor, ale v návalu radosti je prostě buldozer. |
Danula83 | 46556 |
10.3.2011 14:37:50
Ileničko,to je super,že se Matějovi v jeslích líbí a tvůj popis buldozeru je super :)
No jo,už jsme toho zvládly hodně,ale tohle mě docela dostalo :( Je to běh na dlouhou trať :( |
Pája, A+A :o) | 94544 |
10.3.2011 13:50:57
Ileničko, Matějovi je teďka vlastně kolik? nějak se mi ztrácí přehled. tak hlavně,že se mu líbí!
jinak Mc Donald...známe..Andrejka to vidí také neomylně všude a chce hranolky..nemít syna,tak je ještě nejí..ale vzhledem k tomu,že jemu je víc a jí to,museli jsme dát ochutnat i jí. no,fakt vyvážená a zdravá strava. jednou za čas to naštěstí nic neudělá. |
llenicka | 75289 |
10.3.2011 10:07:21
Ahojky. Danul to je mě líto, ale určitě to zvládnete, zvládli jste toho již tolik a naslochátka určitě pomůžou, držím palečky.
U nás řeč taky není nic moc, pořád mě hrozně udivují dětičky, které jsou stejně staré jako Matěj. Jak krásně mluví. Matěj se sice v poslední době docela rozmluvil, ale spousta slovíček mu rozumíme jen doma zkouší dávat slova i do vět, ale zatím moc neskloňuje a spojí tak tři slova. Tak jsem zvědavá. např. chci papat hranolky, říká - chceš papat holky McDonald je stejně zhouba, Matěj z auta neomylně vidí všechny mcdonaldovský obloučky v dosahu jednoho kilometru i dále a pak nás počastuje půlhodinovou vyděračskou taktikou, kdo z koho. Je pravda, že jedemeli někam dál tak je dostane, protože by to s ním nešlo vydržet a manžel by ho po nějaké době vynesl v zubech Jinak jsme začli chodit do jesliček na 2 - 3 hodiny bez rodičů. Matěj je z toho strašně nadšený, ale učitelka si s ním užije, chudák. Matěj je tak nadšený, že lítá jak splašený a nekouká na ostatní dětičky, či-li se z něj stává buldozer, který smete všechny okolo. Nepřála bych vám ty pohledy ostatních matek. Ale já s tím bohužel nic nenadělám, vysvětlji a vysvětluji, zastavuji. A jak říká učitelka, musí si zvyknout a trochu ztratit to svoje nadšení. Tak jsem zvědavá, je fakt, že se chová jinak v kolektivu než ostatní vzorné dětičky, tak mám docela strach, co z toho zase bude. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.