| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Nedonošeňátka

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 220] Názory 221230 z 12103  [Dalších 11873 >>]
Pája, A+A :o) 94544
3.5.2011 9:36:58
Ileničko, tak především gratulace k miminku~x~.neboj,tentokrát určitě miminko donosíš a bude to ok. každé těhotenství je fakt jiné~;).

tak hlavně,že tříletou jste zvládli v pohodě. no,logopedie vás koukám čeká též.štěstí má ten,kdo tam nemusí,viď..

Andrejka teď docela dělá pokroky,že konečně jí došlo,že by mohla občas něco zopakovat,což vůbec nechtěla..tak má zase dvě nová slovíčka,tak jsem ráda.
buď ráda,že vás tam dr. posílá. spousta pediatrů to neřeší,čeká do 4let a pak se to hůře napravuje.vím o čem mluvím. moje ségra to tak má a je to tedy síla..rok´logopedie a žádné úspěchy tedy skoro nevidím..

my budeme mít tříletou v červenci po dovče. akorát vím,že Andrejka má teď 15kg,což myslím jde z 890g~;). vytáhla se také pěkně,ale neměřila jsem ji.

na imunitu brala Andrejka Ribomunyl a Adámek Isoprinosine-to je nejlepší. určitě zajděte na imunologii,hodně to fakt pomáhá~;).

my do školky ani nezkoušeli..mám psanou RD na 4roky a ani by nás stejně nevzali,takže je to fuk. no a pořád máme plíny,vůbec nechce na nočník,už mě to štve..navíc je šílený mamánek~:(no,holt nemám možnost aby mi někdo pohlídal a je to tedy síla..ani od manžela se nechce dát třeba přebalit nebo nakrmit,všechno máma.. ale syn to tak neměl... čekám na stálé teplé počasí a prostě jí je vezmu~;).nějak to pořád ne a ne docvaknout.~d~

tak se mějte holky krásně!
Delete 8214
2.5.2011 19:49:10
Zdravím opět...

Naše holky ve třech letech jen zdvojovaly slabiky...takže mama, tata, dědě (děda)...hodně dlouho to nedokázaly překonat, o mluvení nemohla být řeč. Moje mamka mi tehdy hodně pomohla, pořád to s nimi zkoušela, holky měly chuť opakovat, takže vytrvalým tréninkem, i když bez odborníka, problém překonaly. Když pak ve 3,5 letech nastupovaly do školky, uměly několik slov, jako pití, čůrat....prostě aby bylo jasné, co chtějí...
Pak se rozmluvily, ale jejich tehdy 1,5 stará sestřička mluvila lépe než ony...No a v předškolním roce (v 5,5 letech) začaly s logopedií, musely se naučit sykavky (jedna uměla jen č, š, ž, druhá zase jen c, s, z), R pak přišlo poměrně rychle samo, u jedné i Ř...druhá ho zvládla až na konci srpna před nástupem do školy...

Naše dětská to jejich nemluvení nijak moc neřešila....
llenicka 75289
2.5.2011 19:33:08
Ahojky. Tak se po delší době hlásím:-) Dnes jsme absolvovali 3letou prohlídku s Matýskem. Tak má 104cm, 16kg. Dostali jsme doporučení na logopedii, jelikož dost patláme, tam nás ovšem objednali až na září. A budeme taky muset do respirační poradny:-( Achjo. Matěj je totiž celkem často nemocný, rýma a kašel po měsíci, horší je že začal být při kašli vždy dušný a inhalace ventolinu se stává nepostradatelnou:-( ATB jsme letos měli naštěstí jen jednou, ale i tak je to docela otrava, bejt pořád zavřený doma.
Pájo, co jste brali na imunitu?
Jinak nás k mému překvapení přijali do školky:-) Uvidíme jestli tam naspoupí, co nám doporučí v té respirační poradně. Čekáme totiž nový přírůstek do rodiny, tak mám možnost výběru.
Jinak držte mě prosím palečky, jsem v 14. týdnu a zatím vše vypadá dobře. Tak doufám, že snad tentokrát se mě povede miminko donosit a odnést si mimi po 3 dnech s porodnice. Kéžby, fakt nevím jestli bych podruhé přežila stejný starosti jako s Matýskem. Mějte se:-)
Hana, Pavlík8/04,Davídek3/07 54306
1.5.2011 19:45:30
Ahoj holky, zdravím po delší době.

Pájo s tou logopedií to je fajn. Můj mladší taky nemluvil a to byl donošený. Začali jsme chodit na logopedii a teď nezavře pusu, i paní učitelka ve školce ho moc chválí, krásně se rozmluvil. Jinak Pavlík,moje velké nedonošeňátko, chodil taky, neuměl r a ř. No a světe div se už to umí. Tak jsem ráda, že jsme to zvládli než půjde do školy. V pátek jsme byli na očním a pan doktor nás poslal na oční do Č.B. Pavlík má špatnou pohyblivost pravého očička. Jsem zvědavá jak to dopadne. Jinak jsou to moje šikulky.

Všem přejeme zdravíčko.
26.4.2011 14:55:07
zdravíme po Velikonocích.

my zrovna válčíme s bolestí ucha,horečkami a růstem poslední stoličky..klasika,zase se nám to sešlo vše dohromady. říkala jsem si,že ouško je možná od toho zubu,na uši netrpíme..byla jsem na orl,Andrejka má vpáčený bubínek,tak máme kapky. prý od rýmy asi.měla min. týden,má pořád trošku,ale nejde to moc ven,spíše měla jakoby ucpaný nos.
tedy,přestali jsme brát léky na imunitu a je to pěkně znát..
do zimy jsme to přestály kromě neštovic docela dobře díky lékům. no a v březnu nás to sejmulo s chřipkou a tak nějak do toho růst posledních stoliček a vleče se to zase pořád dokola.

min. týden jsme byly s Andrejkou prvně na té logopedii. mám doporučeno,co doma..aby se rozmluvila,nevadí,že špatně,ale hlavně něco..no,uvidíme tedy..ale tak nějak co týden,to slovo teď má,tak jsem ráda.musím to sepsat,nemůžu se k tomu dokopat.
jinak paní logopedka chválila,že zná i těžká slova a ví souvislosti,že to ji velmi překvapilo. tak aspoň něco~:-D
magicc 35425
25.4.2011 10:16:50
Přejeme krásné velikonoce, naší slečnu už chodí kluci mrskat a užívá si to.
13.4.2011 20:56:20
Terko,to je fajn,že proplouváte dobře:-). já doufám,že snad začneme jednou také~;).samozřejmě se nechci rouhat,mohlo to být vše mnohem horší..ale upřímně,závidím těm,co jsou dávno srovnaní s vrstevníky,tomu se holt člověk neubrání.~d~

jinak Andrejka je také pěkný ďáblík,zlobí,jen lítá,dělá šílený nepořádek,nehraje si sama s ničím~d~. pořád čekám,kdy se to zlepší..
a mamánek je děsný..nevím,ale zdá se mi,že se to zlomilo po pobytu v nemocnici na podzim po otřesu mozku.tak závislá nebyla nikdy. od té doby musím být u ní při usínání,jinak má šílený hysterák~n~.vždy usínala sama,ani jednou se nestalo,že bych tam musela být..
no,ještě,že jsem si napsala rodičák na čtyři roky. od tří by školka byla fakt nemyslitelná..plíny máme pořád,o nějaký nočník není absolutně zájem..čekám,až bude pěkně a plíny prostě seberu a naučí se to přes léto..přijde mi to vše děsně zdlouhavé~d~.snažím se nesrovnávat se synem,ale nejde to.oni dva jsou šílený extrémy..
snad se to za další rok nějak u nás srovná.
také se děsím,jak dlouho budeme docházet na logopedii. doufám,že nás to nečeká až do školy~;)
Terka Kubík06, Vašík08 46367
13.4.2011 20:40:05
Ahoj Pájo, díky za optání. Máme se fajn. Vždycky když vás čtu tak je mi líto jak si to vyžíráte, my proplouváme ok.
Váhu měl 125Og a 31tt ale čekali jsme jen váhu.

Chrakteristika Vašíka, šikovný, bystrý, hbitý, ale mamánek a provokatér. 3 roky čerstvě a stále mamánkuje, zmizím a hned kde je maminka? Kubíka vyloženě provokuje, ten si hraje, kreslí, kouká na pohádky a Vašek prostě zlobí.
Tak čekám a čekám až ho to přejde.

S těmi www stránky,ráda bych pohledala, ale jaksi nerozumín angl. němčině atd.

Ještě zvažujem Balaton.
13.4.2011 19:51:08
Terko, zdravím~;),jak se máte?

my jezdíme zatím stále do Chorvatska,tak s Itálií neporadím~d~. jen si pamatuji,co jsem byli s našima v Numaně,bylo to tam nádherný.moře krásně průzračný jako v Chorvatsku a na pláži malinkatý kamínky s pískem. pak jsem byla v Lido Adriano tuším,tam byla písečná a v Lignanu-to je kousek od Bibione.. se školou,také písečná..

tak třeba jukni na net na něco z toho.

jinak u nás teď zrovna máme 10.den po očkování spalniček,naše první živá vakcína-dostala teplotu,ale do toho klasika-roste nám stolička. je zvláštní,že jak je nemocná,vždy se k tomu přidá zub. tak už je to měsíc~Rv. rostou nám druhé stoličky,už zbývají jen dvě..ale trápí ji to. vůbec ty zuby nám dávají zabrat snad všechny kromě dvou~Rv.pořád chodí a otevírá pusinku,že jí to bolí.

teď za poslední měsíc máme navíc pět slov,tak konečně nějaký pokrok od loňska..snad začne mluvit..
příští týden nás čeká první sezení s logopedkou,tak jsem zvědavá,co nám poví...jinak dle papírů od psycholožky řekla,že je to prostě vývoj. dysfázie (to psycholožka tvrdí též,že má podezření,ale nechce říkat předčasně diagnozy..)
ach jo,s těmi dr. je toho fakt už až až.tak nějak jsem doufala,že nás nechají do tří let počkat na tu logopedii,zda začne mluvit a ne,musíme už teď. přitom korigovaně nám budou tři až koncem září..no,jinak teď v červnu.

Terka Kubík06, Vašík08 46367
13.4.2011 19:08:47
Oslavencům vše nej nej nej ~x~~x~~x~ štěstíčko a zdravíčko.

Pajo, nejsi náhodou na příjmu? Nezajímala ses někdyy o dovolenou v Itálií? A jestli jo, měli jste písečnou pláž?

Případně někdo jiný nemáte tip na Itálií a písečnou pláž? Apartmány, pláž kde není hlava na hlavě?
[<<Předchozích 220] Názory 221230 z 12103  [Dalších 11873 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.