| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Holka nebo kluk - babské rady

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 14723  [Dalších 14643 >>]
boží žena 67104
5.12.2013 11:21:03
Ze nic?
Tina+Jiřík2008 81121
5.12.2013 11:16:31
Deniso, myslíš to tak, že každé ženě ta holčička aspoň podvědomě přece jen chybí? I když třeba tvrdí, že ne? Já mám úžasnýho synka, další dítě už mít nebudeme, ale žádné touhy po holčičce jsem fakt nikdy neměla a nemám a rozhodně to není o tom, že bych si to nechtěla přiznat, mě fakt ta dcera nechybí, přál si jí manžel, já byla radši za kluka:-)....jinak vím, že všechny holčičky nejsou stejné, ale mě třeba ani trochu nikdy nelákala představa, že budu řešit panenky, kočárky, šatičky, sponečky apod...je mi jasné, že všechny holky takové taky nejsou, ale u kluka je to téměř vyloučené, že...:-)
Ropucha + 2 ropušata 120300
5.12.2013 11:14:39
"Možno ešte celkom nevyrástla z "bábik" ~;) "

Jannullo, jojo, tak to na mě také působí, jako takové nezralé přání.
adelaide k. 20327
5.12.2013 11:12:08
Anexo, ty máš jen kluky viď? ~;)
Yanull & 2 15067
5.12.2013 11:11:35
A aká stará je ségra? Možno ešte celkom nevyrástla z "bábik" ~;) Ste doma len sestry, alebo máte aj brata? Aký má/mala vzťah k matke a otcovi? To všetko by mohlo myť vplyv na to, ako intenzívne to prežíva. Myslím ale, že do pôrodu tento nový fakt spracuje a chlapček bude mať milujúcu maminu.

Riešenie pohlavia dieťaťa a prípadná preferencia jedného z nich zas nie je taká neobvyklá vec - stačí pozrieť do histórie a aj do tém napravo... A je pravda, že ak sa niekomu potomok zadarí na prvý šup, nemusí mať na vec rovnako "pobožný a morálny" pohľad, ako niekto, kto sa o dieťa snaží roky, alebo niekto, kto o dieťa (deti) prišiel. Teda nerobila by som so zakladateľkinej sestry hneď nejakú rúhajúcu sa amorálnu zrúdu. A možno už zajtra jej bude samej ľúto, ako zareagovala.
adelaide k. 20327
5.12.2013 11:11:35
Deniso, to docela věřím (i když věřím, že jsou i tací, kterým fakt ne), ale kolik znáš lidí kterým v životě nic nechybí ~d~
adelaide k. 20327
5.12.2013 11:10:02
Deniso, když se mrkneš zpět, tak zjistíš, že jsem o rouhání nic nepsala.

Když budu upřímná tak musím říct, že jsem byla klukem zklamaná pokaždé :-) Né že bych se hroutila, ale vlastně jsem vždycky chtěla holčičku (poprvé, protože jsme si neuměla představit mít kluka - po zkušenostech s dcerou - podruhé, protože jsem si říkala tak, kluka už máme a teď ještě jednu princeznu, a potřetí, protože jsem chtěla, aby to bylo vyrovnané 2:2 :-))
Mám pochopení i pro to, že to může někoho zaskočit tak, že si k tomu "břichu" s nečekaným obsahem teprve musí najít cestu. Jedna moje kamarádka maminka čtyř holek, nečekaně otěhotněla popáté a moc si přála zase holku. Když zjistila že to bude kluk, tři týdny to rozdýchávala a po zbytek těhotentví si vyčítala ty tři týdny "zklamání". Jo je to těžký.

Úplně si nejsem jistá které moje tvrzení zní jako nezvratná pravda... Pokud je to věta "až ho po porodu bude mít v náruči bude jedno jakého je pohlaví", tak si za ní stojím, protože to tak je ~d~ Nechápu proč by se někdo kvůli tomu bál vyjádřit své přání.

Tvoje přirovnání k autům kulhá, protože tam si vybrat můžeš, zatímco u dítěte bereš co je a nemáš na to vliv, takže je dobré i sám sobě připustit variantu že by to mohlo být jinak. Zavřít oči a opakovat si "bude to holka" fakt nestačí.

A pokud tuším, nebo vím, že jinou než tu svoji variantu nevydýchám, je dobré s tím něco dělat už před početím ~d~ děti by neměly být obětí našich nesplněných přání.
Ropucha + 2 ropušata 120300
5.12.2013 11:06:08
Každému celý život něco chybí.
V zájmu vlastní duševní rovnováhy by si měl člověk uvědomit, že to je normální. Nenormální by bylo dostat v životě úplně všechno, na co pomyslím.

Mimochodem, já jsem traumatizována tím, že mi chybí pár mega. Doufám, že se brzy uzákoní, že kdo má na kontě méně než jeden milión, má nárok na kompenzaci ~;) ~t~
ALL 4469
5.12.2013 11:05:41
Proboha, dítě přece není spotřební zboží, které si můžu vybrat a koupit podle libosti (či peněz)! To je ale blbé přirovnání s těma autama...~l~
Tina+Jiřík2008 81121
5.12.2013 11:02:11
Maťo, můj syn si taky jako první hned všimne, když mám na sobě něco jiného, vezmu si jiné brýle, hned zaregistruje, že jsem jinak učesaná, mám jinou barvu gumičky, jiný řetízek....vždycky přijde a "maminko, ty máš nový...to je hezkýýý"~s~
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 14723  [Dalších 14643 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.