| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Tábory

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 7265  [Dalších 7245 >>]
Tizi 106716
12.2.2018 22:47:54
Tábor jsem taky řešila a vždy mě dítě ukecalo a nejelo. Letos je už na druhém stupni a řekla jsem, že pojede a basta. My máme dovolenou 2 týdny a prázdniny jsou dlouhé. Býval často u babiček, ale poslední léto už byl z toho otrávený a babičky unavené. Když bude doma, bude sedět na počítači, protože kamarádi jsou v létě pryč. Měl možnost jet na tábor s kamarády, ale nakonec se rozhodl, že pojede na tábor s angličtinou, je jenom týdenní a sportovat tam nemusí, pokud nebude chtít. Takže uvidíme. Já si myslím, že mu to jenom rozšíří obzory.
Hanka 75 76332
12.2.2018 22:31:16
syna chápu, jako dítě jsem byla stejná. a ze začátku jsem jezdila na špatné tábory a lyžáky od podniku, bylo to pro mne utrpení. Saozřejmě dobrý tábor se mi na konec líbil a také jsem dobře snášela školy v přírodě (znala jsem děti učitele, změnilo se jen prostředí a přírodu mám ráda, takže byt jsem tam jela netěšící se, tak se mi líbily).
Tj. mám pro tebe radu, domnívám se, že synovi pomůže pokud pojede s co nejvíce dětmi, které bude znát. Nejépe kdyby chodil třeba do nějakého dobrého skautského oddílu a s ním pak jel na tábor. Znal by děti, byli by to jeho kamarádi, znal by vedoucí... myslím, že by to pak měl stejně jako školy v přírodě o nichž píšeš. Nechce tam ale vrací se nadšený.
A že se mu nechce, asi bych ho neodhlašovala, kdybych věděla na jaký tábor jede (že skutečně bude dobrý), jel tam s někaým známým... protože kromě toho, že může trpět, ho špatný zábor může také ještě více odradit od dalších akcí.
Jestli můžeš, tak bych ho letos odhlásila, příští rok zapracovala na tom oddílu, který jezdí na zábory (vím, že je asi těžké najít dobrý skautský nebo jiný oddíl, my ho aktivně hledali, a děti jsou spokojené, ale i když člověk měl reference, je to tak trochu vždy loterie).
Jinak rozdíl ode mě a syna byl ten, že na první školu v přírodě jsem jela nerada, po zkušenosti, že je to dobré, jsem na další jezdila ráda. Stejně tak s táborem. Tj. je u syna zvláštní, že i po dobré zkušenosti (vrací se nadšený, to já zdaleka nebyla vždy), na další opět nechce. Možná by stálo za to, probrat to s dobrým psychologem, nebo psycholog se synem a rozklíčovat co je za problém.
Tina+Jiřík2008 81121
12.2.2018 17:37:28
Tuten, já taky věřím, že to dá a bude se mu tam líbit, i když je mi jasný, že večer se mu stýskat bude...to mě koneckonců asi taky~;), jinak na příměstský jsme mu to letos domluvili s jedním kamarádem, takže tam nebude úplně mezi cizími dětmi...bude mít od DDM a téma Tajemství přírody...tak snad to bude lepší, než ten loňský všeobecný, který neměl žádné téma, byli sice asi dvakrát na výletě (letiště, ZOO), ale jinak se tam víceméně jen poflakovali po hřišti u DDM a nic moc s nimi nedělali...a to je přesně to, co toho našeho nebaví, on má rád nějakou náplň, program, něco zajímavého se naučit, nebo dozvědět, nebo něco vytvořit...ne že jim dají na odpoledne rozchod po hřišti a jenom hlídají, aby se někomu něco nestalo...
neznámá 91073
12.2.2018 14:56:08
To nebude tím, já jsem z malé vesnice, z velkého domu, stodoly a tak, bylo kam se schovat. Lidí málo a o prázdninách jsem často viděla akorát ráno a večer rodiče, sourozenci se rozprchli po okolí a já si někam zalezla četla si nebo kreslila.

Drahý je na tom podobně, ty teda celé prázdniny někde courali v partě a vymýšleli kraviny. Tam to už bylo jako tábor, akorát bez dohledu vedoucích.
Karkulína 99978
12.2.2018 14:50:32
Ano, já bych ušetřila. Příměstský tábor máme 1000,- Kč na týden. Kvalitnější, prověřený tábor 5000,- na dva týdny.
Valkýra 10956
12.2.2018 14:44:18
MM zas rodičům zazlívá, že ho na tábory neposílali, protož neměli zájem a nebylo to třeba a z jejich strany nebyl o nějakou organizaci prázdnin zájem. Pochází z malé vesnice, přírody si užil až až a bydleli s prarodiči, takže hlídání bylo zajištěné. Ale on po těch táborech toužil právě kvůli těm lidem a organizované zábavě, což prostředí malé vesnice moc neposkytovalo. Prostě jsme každý jiný. ~d~ Ale kdybych byla taky z podobného prostředí, taky bych to možná chápala. Já jsem byla spíš lidmi vždycky přesycená - velké město, velká škola...
neznámá 91073
12.2.2018 14:38:35
Na tapiserie mám školu a stejně se nejlíp tvoří doma o samotě a klidu. Škola nebo teda tábor je dobrý pro základ a teorii, ovšem na tvoření potřebuješ klid.

Já na táboře nikdy nebyla a nepřipadám si ztracená. Láska k táboru je spíš o introvertech a extrovertech.
Vlastně na táboře nikdy nebyl ani můj drahý či někdo z jejich rodiny a taky nevypadaj ztraceně.

Já bych rodiče dost proklínala, kdyby mě na tábor poslali. Nevydržela jsem ni na intru, velice záhy jsem se stěhovala na privát.~t~
Valkýra 10956
12.2.2018 14:37:52
Z+2,
tak jasně. Na tom "dospěláckém" táboře (ale byly přítomny i děti) bylo hodně těch tvořivých aktivit a u toho mi právě lidi nevadili, pomáhali jsme si navzájem, porovnávali své výtvory, povídali... Ale odpoledne už bych ocenila individuální program třeba jen s jedním člověkem a ne další družení, tentokrát čistě povinně dobrovolné (nebo spíš naopak) a kdo se neúčastní, tak je divnej. A celkově mi ta blízkost těch lidí (bydlení v jednom baráku a společné jídlo) už lezla silně na nervy nějak mi to i znemožňovalo skutečnou relaxaci.
Blanka+Adámek 17189
12.2.2018 14:35:14
A co kdyby se domluvil s kamaradem ze skoly a jeli na stejny tabor? Aspon by tam nekoho mel a ty bys mela o tabore nejake reference. Teda kdyby to byl tabor, co uz to jiné dite navštívilo předtím. U nas to takhle probehlo a bylo to dobry.
Kat 121378
12.2.2018 14:33:02
Tak me desi to, ze by vsichni meli byt povinne kolektivni a vitat taborovy rezim. Mne to taky castecne lezlo krkem. Ale byla jsem jen asi 3*
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 7265  [Dalších 7245 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.