Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
| m-007 | 151891 |
|
23.12.2017 15:27:22
hrich = chyba, chybne chovani
takze ja bych to chapala jako ze 1. rodice (adam + eva) se k sobe chovaji po vyhnani z raje hnusne (vycitky, kritika, nadavky, nedorozumeni - no proste klasika) = hrich 2. tudiz nemohou logicky dat detem zarny priklad krasnych vtazhu = zdedeni hrichu takze nastoupil jezis (=spasitel), aby to trosku polopate lidem vysvetlil jak se k sobe maji chovat (=chystal se je spasit), nacez ho lidi ukrizovali (=hrich, ktery uz ovladali od dob Kaina a Abela). Ale on se nedal, povstal z mrtvych a vysvetloval dal, az z toho vznik kult jezise. zaver = hrichu se nezbavime uplne neb nejak uplne nechapeme / neumime realizovat pekn vztahy Proste, ne? A ted verici, jen do me ![]() |
| Marka | 140743 |
|
|
23.12.2017 15:26:15
"a co když se jim narodí ještě jedno dítě? bude mít stejně velký zděděný hřích jako to první? a pokud ano, zmenší se zděděný hřích toho prvního dítěte, aby nevznikal hřích navíc?"
Musíš zajít k notáři, ten ty podíly hříchu přepočítá. Ovšem něco to bude stát. Odměna notáři podle váhy hříchu přepočtená na Kč dle aktuálního kurzu vyhlašovaného Českým národním ústavem pro dohled. Jako fakt ROFL ![]() |
| Z+2 | 109449 |
|
|
23.12.2017 15:19:09
Mně by zajímalo kde se podobné blbosti berou a co za člověka je může brát vážně?
|
| Souček Marcel | 155365 |
|
23.12.2017 15:12:07
chtěl bych se zeptat, jakým způsobem se dědí hřích?
slyšel jsem, že všechen hřích lidstva se dědí z rodiče na děti ale zajímalo vy mě, jak to funguje, třeba v případě, že dvoum rodičům se narodí jedno dítě, má to jedno dítě stejně hříchu jako oba dva jeho rodiče dohromady? nebo má průměrný hřích jako jeho rodiče? a pokud dítě zdědí hřích po rodičích znamená to že rodiče jsou zbaveni toho hříchu? a co když se jim narodí ještě jedno dítě? bude mít stejně velký zděděný hřích jako to první? a pokud ano, zmenší se zděděný hřích toho prvního dítěte, aby nevznikal hřích navíc? Předem díky za odpověd |
| Ráchel, 3 děti | 76748 |
|
|
22.12.2017 12:41:28
Lenko, článek "co neříkat křesťanům" fakt nechystám
![]() jednou jsem si sem dovolila dát odkaz na článek, který to docela dobře vystihoval, jak se někdy věřící cítí a co vše si vyslechnou, a to bylo čoro ![]() |
| .libik | 142094 |
|
|
21.12.2017 18:54:28
Já nevím, mě genderová korektnost v oblasti mystiky připadá stejně nosná, jako bych namítala to, že stůl nebo prd je rodu mužského
![]() |
| Evelyn1968,2děti | 6269 |
|
|
21.12.2017 18:18:14
To je hezký.
|
| Martin Zalud | 155350 |
|
20.12.2017 12:39:33
V podstatě všechny náboženství směřují k Duchu. Dalo by se to dobře popsat jako vševědomí nezávislé na času a prostoru. Teprve manifestací (uvedením tohoto vševědomí do času a prostoru) vznikají konkrétní nádoby (duše), které jsou naplněné částí tohoto vševědomí. Tím, že to jsou části a tedy už omezené časem a prostorem, nemají vědomost všeho :) ale stávají se individuality, kde dle potřeba každá má pak intelekt daný k svému účelu :).
Problém je v tom, že nádoba časem zapomene, že je duch. Takže nádoba pak deformuje ducha a ten se stává neaktivním a tím se nádoba stává smrtelnou, rozbitelnou. Nádoba se pak rozbije a část ducha se pak vrací zpět k "OTCI" tedy rozuměj k tomu vševědomí :). |
| Evelyn1968,2děti | 6269 |
|
|
20.12.2017 12:16:28
Já spíš hledám, s čím bych mohla souznít, kamarádka je hinduistka, ale na to jsem asi moc Evropan
. |
| Martin Zalud | 155350 |
|
20.12.2017 11:17:54
Vysvětlení je věru jednoduché. Je psáno : Bůh je jediný, Bůh je Svatý, Bůh je duch. Jediný Bůh je tedy Svatý Duch. Ježíš je tedy Svatý Duch přišlý v tělo. Ta část, která nepřišla v tělo je "OTEC". Každá bytost, která se naplní Svatým duchem, tedy tvoří jednu duchovní rodinu...jedno tělo jeden duch. Jak je psáno Ježíš je viditelný obraz neviditelného ale stále jediného Svatého Ducha.
Trojice je nesmyslná lidská nauka jež pramení z nepochopení svatého písma. Kněz, který říká, že "Trojici" nelze pochopit tak říká proto, protože nerozumí písmu. Trojici nelze pochopit, protože je to nesmyslná lidská nauka. Napsal ten, který dostal od Svatého ducha bílý kamének. |
Lidový rok - DubenPraha 4
Ukliďme svět, ukliďme Česko - jaro 2018Praha 4
Malí fotografové: Tajemný portrétOlomouc
Haló JácíčkuKladno
Konstelace - seminářPraha 8 Další akce nalezte zde
Velikonoční kynutý koláč ala volské oko
Perníkový beránek Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.