Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
| Zasjaj. | 54917 |
|
|
20.12.2017 1:08:00
Zivotni sila vsehomira, prana, chi v cinske tradici, se jmenuje Shakti v hinduismu a je to bohyne, zenska forma Shivy. Domnivam se, ze v krestanstvi se prave teto sile (resp zrejme specificky sestupnemu smeru pusobeni v cloveku shora dolu, zatimco Shakti lide prozivaji v obou smerech proudeni), rika Duch Svaty. Netusim, z ceho vychazi to genderove rozdeleni, nechapu to, ale jiste k tomu nejaky tisiciletimi poznani podlozeny duvod bude.
|
| .libik | 142094 |
|
|
19.12.2017 21:35:09
Jinak bych tedy ráda slyšela ty ženský hrdinky (možná Alraune nějaký má ve svém pohanství), ale jing a jang to asi není, ne?
![]() |
| .libik | 142094 |
|
|
19.12.2017 21:33:22
Jací hlavní hrdinové? Bůh myslíš, no když je jeden, halt musí bát nějakého rodu.
Já od esoteriků slyšela, že ženská energie zakládá na umění vztahů a krásy, to se nijak s křesťanským učením nevylučuje. Nezlob se na mě, ale mi to zavání jednak neznalostí křesťanství a za druhé vymezováním se za každou cenu. |
| Jitys | 125882 |
|
|
19.12.2017 20:19:32
Libiku, nevím, jak to mám vysvětlit. Prostě že "hlavní hrdinové a nejvyšší" jsou mužského rodu, jako by ženy byly více v podřadnější pozici.
|
| .libik | 142094 |
|
|
19.12.2017 20:06:19
Co je to ženská energie?
|
| Evelyn1968,2děti | 6269 |
|
|
19.12.2017 17:19:10
Další věc, co mi nesedí na křesťanství...
Proč není vše kolem náboženství a víry víc prostoupeno ženskou energií? |
| Jitys | 125882 |
|
|
19.12.2017 17:11:07
A jak to vypadá, když se něco chápe srdcem?
Mně tak nějak vadí nebo je pro mě strašně zvláštní a dá se říct až podezřelé nebo jak to nazvat, že náboženství, ale i ta samotná víra je tak nějak celkově pojata mužsky. Jako že ti hlavní, kolem kterých se to především točí jako bůh, otec, syn a duch svatý, koneckonců i ten ďábel, ti jsou vnímání spíš jako mužští představitelé. A to mě spíš přivádí na myšlenku, že za tím vším stojí člověk, zase spíš muž, skupina mužů. Protože postavení žen bylo v minulostí tragické. Takže to mi spíš nahrává na to dílo mužů. Ale i tak, pokud za tím stojí člověk, tak to vymyslel geniálně, když to přežívá po celá tisíciletí. No ale zase na druhou stranu, pokud má být bůh vlastně vše - tedy rostliny, zvířata, lidé, země, planeta, vesmír, muži i žena, tak je to blbost. Nebo to špatně chápu? Proč není vše kolem náboženství a víry víc prostoupeno ženskou energií? Prostě mi to nedává smysl tak, jak je to v Bibli. Zároveň je ale život, příroda, planeta a celý vesmír něco tak neuvěřitelného, složitého a více méně vlastně dokonale fungujícího, že se mi zase nechce věřit, že je to dílem náhody. No nemám v tom jasno, jen vím, že věřit v boha je pro mě v tuto chvíli nepřijatelné. |
| xxxxxx2 | 134466 |
|
19.12.2017 13:15:34
"Taky mi to obcas zahapruje, ten zarlive milujici a trestajici starozakonni Hospodin a odpoustejici Buh noveho zakona, ale chapu to tak, ze Buh musel k lidem promlouvat zpusobem v te dobe srozumitelnym a pred dvema tisici let uz asi lidstvo dozralo i k trochu vyssimu jazyku.
"girili - také to tak chápu |
| byvala radka | 154149 |
|
19.12.2017 9:32:43
tak to má dítě úplně jasno
![]() |
| byvala radka | 154149 |
|
19.12.2017 9:29:37
rozumem to nepochopíš, srdcem určitě
|
Lidový rok - DubenPraha 4
Ukliďme svět, ukliďme Česko - jaro 2018Praha 4
Malí fotografové: Tajemný portrétOlomouc
Haló JácíčkuKladno
Konstelace - seminářPraha 8 Další akce nalezte zde
Velikonoční kynutý koláč ala volské oko
Perníkový beránek Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.