| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : duben 1998

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 172  [Dalších 132 >>]
Irena+2 10927
20.4.2004 19:08:22
Jo a o zlodejich a lichvarich mi povidej... Misa tohle pronasi jiz dost dlouho v hrackarstvich, kdyz vidi ceny Lega.... nektere krabice stoji stejne jako cesta do Prahy a zpet :((
Irena+2 10927
20.4.2004 19:05:56
Jano,
tak to ja s oblecenim pro Pidu problemy mam, protoze ona je opravdu kost a kuze natazena na skripec a vsechno na ni vlaje.. kalhoty padaji. Tady jsou deti dost kulate, a navic je ted jeste moda "velkeho obleceni", takze jsem vdecna za obleceni z dob, kdy se nosilo vse "na telo". To je Pide docela dobre, i kdyz i tak v nem miva rezervu. Kdyz mam v Praze kliku, tak na ni v sekacich najdu take nadherne veci... drive jsem chodila do Rumunske, obcas neco v Jungmance, v Krci, na Lhotce.. proste je to otazka nahody.
kdyz po Pide neco chci, tak to abych za ni stala s karabacem a dohlizela... a na to nemam ani chut, ani cas... takze si to dost casto udelam se supenim sama.
Jana+3M 14205
19.4.2004 18:18:02
Ireno,
fakt jako u nás. Běda, když chci, aby mi pomohla s nádobím nebo si poklidila hračky. Ač jsou roztahaný po celým bytě, tak si se všema hraje a já to nevidím :o)))
Tak to je dobrý, burzy na oblečení jsou fajn. Já čas od času koupím i něco nového, Míša má docela konfekční postavu, takže s tím problémy nemám. Ale to využívám slev a různých akcí. Jinak mi přijde, že obchodníci na dětech dost vydělávají. Kousek hadříku a je to jednou tak drahé jak na dospělé. A jak jednou prohlásila (tehdy asi osmiletá) neteř, takový zloděje já podporovat nebudu :o)))
Míše rostou ty druhý zuby, má hrozně velký kusáky a ještě pěkně křivý :o)) Pořád sleduje v zrcátku, jestli už se jí rovnají :o))
Dneska u nás spí neteř, která dělala přijímačky, před chvíli odjela zjistit jak dopadla. Tohle si vůbec neumím představit. Já už teď mám bobky ze školy, občas když čtu různé úkoly třeba dětí ze třetí třídy, tak mám problém pochopit co vlastně po těch dětech chtějí :o))
No, snad se to časem urovná.
Irena+2 10927
18.4.2004 21:14:19
Jano,
tak to ja jsem "tyran" non plus ultra, protoze po nich porad neco chci a oni si pak nemaji vubec cas hrat.. dle jejich nazoru...
Ta vyplenena lednicka a spiz mi je take dost povedoma, uz jsem mnohokrat filozofovala, jak dat na lednici bytelnou petlici a klic povesit nekde u komina...proste dve popelnice..
Moji zlobaci letos pojedou s babi na Sumavu, kde byli i loni a moc se jim tam libilo.. predtim jezdili s babi k mori, ale nejak jsme navstevu Cech spatne naplanovali a na more cas nevysel. Teda oni si more uziji az se vratime, protoze jeden nemecky rosnickar nam sliboval teple a suche leto... no a to je pak deset minut na kole na plaz..
My jsme na malem meste, takze klasicky "sekac" tady nemame (kdyz byl Misa mimco, tak jsme tu detsky meli,ale zrusili ho..), a ted tady 2x rocne porada kostel opravdu velikanskou burzu detskeho obleceni, hracek.. takze si to chce vzdycky naplanovat a nakoupit vse co se potrebuje. A na podzim je vzdy burza sportovnich veci - brusli, lyzi, helm, snowbordu...to pro zmenu porada lyzarsky oddil. Jinak tady byvaji take blesaky, kde se prodava vsechno mozne a obcas i nejake to obleceni...
Ve vetsich mestech jsou i kamenne sekace a blesaky, ale na rozdil od ceskych jsou to dobrocinne organizace (Armada spasy, cerveny kriz...), ktere prodavaji to, co jim lide zdarma davaji - no a cast z toho co dostanou, to prodavaji napriklad do Cech.... takze obcas si v Praze pripadam, jak kdyz nosim drivi do lesa... odsud se to vyexpeduje, ja to koupim a zase privezu zpet :)) Ja jsem nazoru, ze je detem opravdu zbytecne kupovat nove veci, protoze to aby se clovek pak bal, kdy zakopnou a roztrhnou si kalhoty... u mojich deti to plati stoprocentne... to usetrene penize radsi investuji do cestovani, nebo ruznych zazitku.... no a o tom, ze rostou jako z vody ani nemluvim. Navic jsem zjistila, ze kdybych chtela Pidu ted oblekat do noveho, tak ji ani neobleknu - vsechno z ni pada, vcetne kalhot do gumy... jesteze pred par lety byla moda "na telo"....
Jana+3M 14205
18.4.2004 20:27:12
Ireno,
tak to tedy gratulujeme k první "zubní díře" :o))) To určitě lítala víla, co?
Míša je taky docela hubeňour, na to, co za den spořádá teda jo. Je jako tvůj Míša. Ve školce si přidá, dokud jí dávaj, tak si chodí přidávat, vezme zavděk i suchým bramborovým knedlem :o)) Pak doma hned špajz, lednice, prostě bych to potřebovala všechno zamknout, jinak jednou přijde a sní i mě :o))
Jaké máte ve Švédsku burzy? Jako tady, buď klasickej blešák nebo kamennej obchod? Já taky úspěšně lovím hadry v sekáčích a z druhé ruky, připadá mi totiž skoro zbytečný na těch pár měsíců, kdy jim to je, kupovat nový oblečení.
Dneska manžel oznámil Míše, že spolu možná pojedou v létě k moři, sami (já s prckem nepojedu), tak jí jenom zasvítily oči, ona je vyčůránek, ví moc dobře, že taťku na spoustu věcí ukecá, kdežto já jsem takový ten "tyran" v jejích očích.
Irena+2 10927
18.4.2004 9:32:23
Jano,
"sestileta puberta" prechazi plynule do "klasicke puberty"... takze si odpocineme za nejakych 12 let...aspon takovy mam pocit, kdyz se divam na Misu.
O jidle mi radsi nemluv... Pida ma obcas take super zrave obdobi, ale Misa ho ma vice mene trvale od narozeni... ve skole si dava bezne 2 porce, kdyz prijde ze skoly, tak do sebe hodi pul litru jogurtu s vlockami...a jeho zivit je uz ted narocnejsi nez satit... on na to obleceni vubec neni (co mu na burze koupim, to nosi a uspesne nici)... ovsem obouvat ho zacina byt narocne.. uz nema zadnou hezkou nozicku, uz ma obri paratu.
A vis co je na tom vsem nejhorsi, ze oba dva jsou kost a kuze.
U nas je take hezke pocasi, vlastne cely tyden jsou nadprumerne teploty a sviti slunicko nebo je polojasno. Za chvili budeme moci zacit delat na zahrade a vyrazet do lesa... tam zatim moc nemuzeme, jsou tam zbytky snehu a puda je hrozne mokra, takze kdyz tam jdes, tak se to pod tebou houpe.. asi jako raseliniste (teda bez rizika, ze zapadnes az po krk)...
Pida si konecne nechala vytrhnout prvni zub... je ted hrozne hrda na diru :)))
Jana+3M 14205
17.4.2004 17:54:56
Ireno,

a neříkali vám taky, kdy ta slavná šestiletá puberta končí?? Abych věděla, na kdy mám naplánovat odpočinek :o)))
Jo, jo, taky si myslím, že bychom si mohly holky vyměnit a nic nepoznat :o))
I když dneska je Míša O.K., vzala si na paškál prcka, balí ho do zavinovačky, vozí v kočáru pro panenky a on jen hrdě trpí :o)))
A celej den neskutečně žere :o)) tomu už se fakt jinak říct nedá. Za chvíli bude horší jí živit než šatit. Zblajzne na co přijde a ještě mě pořád otravuje, že má strašnej hlad. Kdyby jí někdo poslouchal, tak si řekne, že chuděrce nedáme doma ani najíst.
Tady je krásně, doufám, že to vydrží ještě na zítřek, abych mohla s dětma někam ven. Sbalíme kolobrndu a vyrazíme.
Irena+2 10927
16.4.2004 13:26:28
Jano,
s nasima detma se opravdu nenudime... i kdyz bych se obcas rada nudila. Me vcera vytocila nejvic tim, ze na hriste sla sama, bez toho, aby mi neco rekla...moc dobre vi, ze nesmi!!!
Misak je pro Pidu opravdu velky vzor a hodne se ho snazi napodobovat, i kdyz to samozrejme neprizna.
Co se tyka chovani, tak mam pocit, ze kdybychom si damy vymenily, tak bychom to ani nepoznaly...nekdy je opravdu perfektni (stejne tak Misa, ale ten je vetsi lempl), ale nekdy bych ji zakroutila krkem. U nas ve skolce rikaji, ze je to sestileta puberta, kdy se deti zacinaji poustet mamincinych sukni..
Jana+3M 14205
15.4.2004 21:04:46
Ireno,
tak si začínám myslet, že Míša je v podstatě nejhodnější holka pod sluncem :o)) Fakt se s Píďou nenudíš, co? Ale je vidět, že je chytrá, když při šití ani necekla :o)) Má v Míšovi asi tak trochu svůj vzor, ne?
To Míša se na všechno poctivě ptá, jestli může to či ono. Ovšem na druhou stranu už měla dvakrát otřes mozku (jako ani ne tříletá "skočila" z gauče na hlavu a pak před rokem, kdy se zřítila ze sestřenice, která ji nosila "na koni"), takže si umí "příjemné" věci klidně přivodit i doma.
A momentálně prochází nějakým zvláštním obdobím, kdy se chvíli chová naprosto úžasně, pomáhá, je usměvavá a nejdnou zvrat a ke všemu má připomínky, je držkatá atd. Asi nějaká dětská puberta, či co. Ale zase se říká (a mooooc ráda bych tomu věřila), že děti, které jsou jako malé dost divoké mají klidnou pubertu. Takže se můžeme těšit, za pár let budeme mít doma naprosto nekonfliktní puberťačky :o)))
Do mě se dala nějaká alergie, z očí mám jen škvírky, pšíkám a z nosu mi teče, že bych to mohla prodávat :o))) Jako dítě jsem nebyla alergická vůbec na nic, ale postupem času skoro na všechno :o))
Irena+2 10927
15.4.2004 20:21:20
Jano,
tvoje Misa je velka segra, kdezto moje Pida je mala segra... v tom je ten rozdil, proc se ona od Misi nechava obcas komandovat... Misa je hvezdnymi valkami totalne polapen a nemysli a nemluvi o nicem jinem :((( , jesteze se mi podarilo ze site stahnout par navodu k Legu hvezdnych valek. Diky mnozstvi dilecku muze stavet jak o zivot - jedine v cem se to lisi od originalu jsou barvy.
O tom jak Pida vypada ze skolky ani nemluvim - bahno se z ni loupe, pisek z ni opadava... jedine v cem je dobra, to je v jidle - ji velice ciste. No ale na jidelni listek na triku je pro zmenu expert Misa... to je katastrofa vsech katastrof :((( a to bahno a pisek mi domu nosi take...
A abych nevysla ze strehu, tak mi dneska Pida bez dovoleni odesla, lepe receno odjela na kole na hriste... tam spadla, rozsekla si hlavu.... kdyz ji to sili, tak ani nedutla, ani slzicku neuronila.... strach ji nedovolil....
Jezkovy zraky, jak ja bych ji obcas ptretrhla vejpul..
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 172  [Dalších 132 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.